به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، پس از چند دهه دولتی بودن و کارنامه منفی مدیران ایران خودرو، با واگذاری این شرکت به بخش خصوصی چشم انداز سهامداران به آینده این شرکت مثبت شد. از آنجا که نماد مذکور همواره نقش لیدر را در بازار سهام ایفا کرده است، در معاملات امروز بورس تهران بزرگان بازار با افزایش تقاضا همراه شدند.
نمادهای بزرگ تحت تاثیر بازگشایی مثبت نماد ایران خودرو و حجم ۲.۵ میلیاردی صف خرید این شرکت با افزایش تقاضا مواجه شدند و عمدتا در صف خرید جای گرفتند. نکته جالب توجه معاملات روز جاری، میزان خروج پول بالا از صندوق های درآمد ثابت بود. در ۱.۵ساعت ابتدایی معاملات روز جاری انتظارات تورمی موجب شد تا بیش از ۲هزار و ۳۰۰میلیارد تومان پول از صندوقهای درآمد ثابت خارج شود.
موج تقاضا در شاخصسازان
با گذشت نیم ساعت از آغاز معاملات امروز، نماگر اصلی تالار شیشهای توانست با ثبت رشد ۰.۷۵درصد به سطح ۲میلیون و ۸۲۵هزار واحد افزایش یابد. به این ترتیب، شکست سطح 2.8میلیون واحدی شاخص کل که در روز چهارشنبه هفته گذشته رقم خورد، در روز جاری تثبیت شد. با گام مثبت شاخص کل اعتماد سهامداران به ادامه حرکت مثبت این شاخص افزایش یافت؛ این در حالی است که عملکرد شاخص هموزن ضعیفتر از کل بود و از رشد بازار سهام جا ماند. شاخص هموزن در نیم ساعت اول دادوستدها تنها ۰.۱درصد افزایش یافت و به سطح 877هزار واحد رسید.
موج مثبت عمدتا در نمادهای شاخص ساز شکل گرفت و همین عاملی بود تا تعداد نمادهای مثبت و منفی بازار سهام در نیم ساعت اول برابر باشد. فشار تقاضا در شاخص سازان تا حدی بالا بود که ارزش صفهای خرید بازار سرمایه به بیش از 700میلیارد تومان افزایش یافت.
شاخص هموزن جا ماند
با گذشت زمان، فشار تقاضا در شاخص سازان افزایش یافت. دماسنج اصلی بورس تهران در ساعت 10صبح با رشد 0.96درصد توانست به سطح 2میلیون و 831هزار واحد افزایش یابد. با این وجود همچنان نمادهای کوچک و متوسط مورد توجه فعالان بورسی نبوده و بخش زیادی از نمادها در محدوده منفی تابلوی معاملات قرار گرفتند. شاخص هموزن به عنوان اصلی ترین معیار برای سنجش نمادهای کوچک و متوسط پس از یک ساعت از آغاز معاملات تنها 0.2درصد رشد را تجربه کرد. تعداد نمادهای منفی بر مثبت غلبه یافت و تا لحظه انتشار این گزارش بیش از ۳۱۵نماد در محدوده منفی تابلو معاملاتی جای گرفتند. نکته منفی در مورد نیم ساعت دوم معاملات روز جاری ارزش صفهای فروش بازار بود. در حالی که ابتدای روز ارزش صف های فروش کمتر از ۸۰میلیارد تومان بود، در ساعت ۱۰صبح به بیش از ۲۵۰میلیارد رسید.
خروج ۲.۳همت از درآمد ثابتها
در پایان نیمه اول معاملات روز جاری، تمامی نماگرهای بورس تهران با افزایش همراه شدند. در این بین شاخص کل عملکرد بهتری نسبت به دیگر نماگرها به ارمغان آورد و با رشد 1درصد معادل 28هزار واحد، توانست سطح 2میلیون و 832هزار واحد را تجربه کند.
شاخص هموزن همچون ابتدای بازار از رشد شاخص کل جا ماند و در نهایت با افزایش 0.2درصد به سطح 878هزار واحد رسید. باتوجه به عقب ماندن شاخص هموزن تعداد نمادهای منفی از مثبت پیشی گرفت و بیش از ۳۲۵نماد در محدوده منفی تابلو دست به دست شدند. ارزش معاملات خرد در میانه معاملات بازار به میزان ۵هزار و ۵۰۰میلیارد تومان به ثبت رسید و در همین 1.5ساعت ابتدایی ۱۶۱میلیارد تومان پول توسط حقیقی ها از بازار خارج شد.
بیشترین میزان خروج پول حقیقی در روز جاری مربوط به صندوقهای درآمد ثابت است. تحت تاثیر افزایش انتظارات تورمی در نیمه اول معاملات امروز به میزان ۲هزار و ۳۰۰میلیارد تومان خروج پول حقیقی از این صندوق ها صورت گرفت. بانکیها، قندوشکریها و گروه سیمان در روز جاری به ترتیب بیشترین میزان خروج پول را تجربه کردند.
گزارش کامل معاملات بازار سهام در روز یکشنبه، پس از پایان ساعت داد و ستدها منتشر میشود.