به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حسینی ویه ئی در پاسخ به این سوال که با توجه به ایام دهه فجر اداره کل امور مالیاتی جنوب شهر تهران چه تسهیلاتی برای مودیان فراهم نموده است؟ گفت: در راستای تکریم مودیان محترم مالیاتی و با رعایت مقررات ماده 191 قانون مالیاتهای مستقیم، اختیار بخشودگی جرائم قابل بخشش در قانون مالیاتهای مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده به مدیران کل امور مالیاتی تفویض شده است.
حسینی ویه ئی اعلام کرد: بر این اساس، مودیانی که تا تاریخ 29 بهمن 1403 نسبت به پرداخت بدهی مالیاتی خود اقدام کنند، مشمول این بخشودگی خواهند شد. میزان بخشودگی برای اشخاص حقیقی تا سقف 5 میلیارد ریال و برای اشخاص حقوقی تا سقف 20 میلیارد ریال تعیین شده است. همچنین این اختیار به معاونین و رؤسای ادارات امور مالیاتی تفویض گردید تا مودیان محترم مالیاتی به راحتی از این مزایا برخوردار شوند. مودیان محترم جهت بهرهمندی از این فرصت، در اسرع وقت نسبت به پرداخت بدهی مالیاتی خود اقدام کنند. ضمنا به اطلاع مودیان میرسانیم با توجه به سیاست تکریم مودیان، اخرین مهلت تسلیم اظهارنامه مالیات ارزش افزوده دوره پاییز، تا 24 بهمن ماه در نظر گرفته شده است.
مدیر کل مالیاتی جنوب تهران در پاسخ به این سوال که میزان استقبال صاحبان مشاغل از خود اظهاری در دوره خدمت در این اداره کل چقدر است؟ اعلام کرد، درطی سه سال اخیر میزان استقبال مودیان از فرم تبصره 100قانون مالیات های مستقیم در اداره کل جنوب شهر تهران رشد قابل توجهی داشته است بطوری که نسبت فرم تبصره به اظهارنامه ماده 95 در عملکرد سال1400 میزان 57% و در عملکرد 1401 به میزان 71% درسال 1402 نیز استقبال مودیان از فرم تبصره 100 به میزان 79% افزایش داشته است
اقدامات صورت گرفته در جهت افزایش میزان مشارکت مودیان در ارسال فرم تبصره ماده 100
حسینی گفت: از جمله سیاست های ابلاغی رئیس کل سازمان بر برپایی میزهای خدمت در محل اتحادیه ها و اصناف و مساجد با هدف تکریم ارباب رجوع بوده که در این راستا اداره کل جنوب طی دو سال گذشته بیش از 170 میز خدمت برپا نموده است که در 7 اتحادیه مهم در 15 روز باقیمانده به انتهای مهلت تسلیم اظهارنامه میز خدمت ثابت و هرروز جهت استفاده از مزایای تبصره 100 برگزار گردیده است
برگزاری جلسات با روسای محترم اتحادیه هایی که بورس کالا و بیشترین جامعه آماری مودیان را در بر می گرفت نیز نقش بسیار بالایی در استقبال فرم تبصره 100 داشته است
وی در پاسخ به این سوال که با عنایت به اهمیت قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان برای سازمان امور مالیاتی تا کنون چه تدابیری برای اجرای بهتر این قانون اندیشیده شده است؟ گفت: در این راستا برگزاری کلاس های آموزشی جهت آشنا نمودن همکاران و مودیان محترم مالیاتی بابت اجرای قانون مذکور در دستورکار قرار گرفته است.
از اقدامات مهم دیگر اداره کل تشکیل کارگروه ویژه جهت اجرای قانون مذکور بوده است. استقرار واحد مذکور در محل ستاد اداره کل و یک نفر نیروی متخصص نیز صرفا جهت تسهیل امور مودیان و همکاران در هر معاونت مستقر گردیده است که مسئولیت مشاوره، راهنمایی و انجام امورات جاری را برعهده داشته ضمنا در هر امور مالیاتی یکی از همکاران بعنوان رابط امور مالیاتی مربوطه مشخص گردیده که تمامی رابطین در جلسات هفتگی شرکت و ابهامات و بخشنامه های و اطلاعیه های مرکز تنظیم مقررات را مرور و بررسی نموده که این امر موجب انتقال اطلاعات و بخشنامه ها و همچنین رفع ابهامات در سریعترین زمان می گردد.
صدور5.5 میلیون صورت حساب الکترونیکی در دوسال اخیر مرتبط با اداره کل جنوب تهران
وی افزود، از دیگر اقدامات طبق هماهنگی بعمل آمده با شرکت های معتمد شرکت تیس و شرکت اول سام برپایی میز خدمت در محل اداره کل دایر نموده اند.که همه این تلاش ها باعث گردیده است که در بخش اشخاص حقوقی تا کنون 5.449.061 فقره صورتحساب الکترونیکی صادر که تعداد 2.235.625 فقره مربوط به عملکرد 1402 و تعداد 3.213.436 فقره مربوط به عملکرد سال 1403می باشد.
همچنین در بخش اشخاص حقیقی نیز تا کنون 921.069 فقره صورتحساب الکترونیکی صادر که تعداد 225.963 فقره مربوط به عملکرد 1402 و تعداد 695.106 فقره مربوط به عملکرد سال 1403 می باشد.
شناسایی1261 مودی فاقد پرونده، در مالیاتی جنوب تهران
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که در اجرای یکی از رویکرد های اصلی سازمان یعنی مقابله با فرار مالیاتی چه اقداماتی در این اداره کل صورت گرفته است؟ گفت: یکی از برنامه های اداره کل در جهت تامین وصولی و اجرای عدالت مالیاتی بحث مقابله با فرار مالیاتی بوده که اهم اقدامات صورت گرفته عبارتند:شناسایی 1261 مودی شخص حقیقی فاقد پرونده مالیاتی از طریق ردیابی سیستمی اطلاعات در سامانه صورت معاملات فصلی بوده که پس از تشکیل پرونده و انجام فرآیند حسابرسی مالیاتی، مبلغ 143 میلیارد تومان برگ تشخیص مالیات صرفا در منبع مالیات بر درآمد عملکرد سال 1397 برای این افراد صادر شده است.
با بررسی سامانه سوت زنی از ابتدای سال لغایت پایان آذرماه تعداد1471 فقره گزارش مردمی فرار مالیاتی از سامانه استخراج گردیده است که منجر به شناسایی و تشکیل 260 فقره پرونده درسطح اداره کل گردیده است و الباقی گزارش های دریافتی مبنی بر دریافت وجه ، کارت به کارت و استفاده از کارت بانکی اشخاص ثالث و.... بوده که مراتب جهت جلوگیری از فرار مالیاتی مودیان مذکور در دست اقدام و رسیدگی می باشد.
ازابتدای سال 1402 لغایت پایان آذرماه سال1403، طی 10نوبت ، جلسه کمیته ویژه مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی جهت راستی ازمایی 143 مودی از اشخاص حقوقی تشکیل شد که از این تعداد 95 % پس از تحقیق، تهیه گزارش و بررسی ، راستی آزمایی و درکمیته مبارزه با فرار مالیاتی طرح به عنوان مودیان صوری و فاقد اعتبار منظور و شناسایی و در سامانه های مالیاتی ثبت گردید که در این ارتباط نیز این اداره کل جزء ادارات پیشرو درزمینه شناسایی شرکت های فاقد اعتبار می باشد.
اداره کل در سال 1403 از محل پیگیری 68 فقره پرونده که دارای معاملات غیرواقعی اشخاص حقوقی و حقیقی بوده نیز مبلغ 124/256/075/14 ریال وصولی داشته است. ضمنا از محل فرار مالیاتی بالغ بر 100% پیش بینی وصولی در این اداره کل تحقق یافته است.
وی در مقابل این پرسش که اخیرا مودیان خودشان مشخص میکنند مالیاتی پرداختی آنها در چه موضوعی پرداخت شود. در این خصوص اداره کل جنوب شهر تهران چه اقداماتی انجام داده است؟تاکید کرد، در طرح نشاندار کردن مالیات های پرداختی تعداد 8.693 مؤدی مالیاتی اداره کل جنوب تهران مشارکت کردند. این طرح موجب شفافیت، افزایش اعتماد عمومی و توسعه زیرساختهای آموزشی، بهداشتی، عمرانی و اقتصادی در کشور خواهد شد.
حسینی ویه ئی در پایان عنوان کرد: هدف از طرح نشان دار کردن مالیات، پاسخ به مطالبات تاریخی مردم مبنی بر آگاهی از هزینه کرد مالیات می باشد.
انتهای پیام/
∎