شناسهٔ خبر: 71273515 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

جنگ تعرفه‌ای؛ ابزار دیرینه آمریکا برای اعمال فشار به کشورها

دولت‌های آمریکا همواره از جنگ تعرفه‌ای به‌عنوان ابزاری برای اعمال فشار به کشور‌ها استفاده کرده‌اند، اما این روند بر وضعیت داخلی آمریکا پیامد‌های بسیاری دارد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

دونالد ترامپ، رئیس‎جمهور آمریکا، تعرفه‌هایی را علیه چین، مکزیک و کانادا اعمال کرده و کشور‌های بیشتری را نیز به اعمال تعرفه تهدید کرده است.

رئیس‌جمهور آمریکا علاوه بر این، اتحادیه اروپا را با اعمال تعرفه‌های سنگین تجاری تهدید کرده که این تهدید با واکنش‌هایی همراه شده است.

جنگ تعرفه‌ای همه‌جانبه در جهان

تهدید یک جنگ همه‌جانبه تعرفه‌های چندجانبه همچنان وجود دارد؛ پیش از اینکه ترامپ از تهدید خود عقب‌نشینی کند، مکزیک و کانادا هر دو هشدار داده بودند که اگر واشنگتن به طرح تعرفه‌های خود ادامه دهد، تعرفه‌های تلافی‌جویانه را علیه آمریکا اعمال خواهند کرد.

چین در واکنش به این اقدام ترامپ بلافاصله تعرفه‌های جدیدی را به محصولات آمریکایی اعمال کرد و شکایتی را علیه این کشور در سازمان تجارت جهانی تنظیم کرد.

تهدید‌های ترامپ با محکومیت در سراسر جهان مواجه شده است، حتی در شرایطی که او تهدید کرده است که بر اتحادیه اروپا و هند تعرفه وضع خواهد کرد.

سابقه استفاده آمریکا از تعرفه تجاری علیه کشورها

اما با وجود همه هرج‌ومرجی که ترامپ به راه انداخته است، او اولین رئیس‌جمهور آمریکا نیست که جنگ تعرفه‌ای به راه انداخته است.

در واقع، اقدام او به دنبال تعدادی از پیشینیان است که سعی کردند از تعرفه‌ها به‌عنوان ابزاری برای وادار کردن سایر کشور‌ها به پیروی از منافع واشنگتن استفاده کنند.

چرا ترامپ بر کانادا، چین و مکزیک تعرفه وضع کرد؟

ترامپ تهدید خود را با متهم کردن این ۳ کشور هدف به عدم انجام اقدام‌های کافی برای جلوگیری از ورود مواد مخدر به‌ویژه فنتانیل به آمریکا توجیه کرده است.

 او همچنین تاکید کرد که کانادا و مکزیک با اجازه دسترسی به مرز‌های آمریکا، مهاجران غیرمجاز را به این کشور می‌فرستند.

 در نهایت، او به کسری تجاری که آمریکا با هر یک از این کشور‌ها -۳ شریک تجاری اصلی خود- دارد، اشاره کرده است.

ترامپ هشدار داد که اروپا هدف بعدی اوست؛ رئیس‌جمهور آمریکا گفت: آنها خودرو‌های ما را نمی‌برند، محصولات کشاورزی ما را نمی‌برند، آنها تقریبا هیچ چیز را نمی‌گیرند و ما همه چیز را از آنها می‌گیریم.

تبعات جنگ تعرفه‌ای برای آمریکا

به گزارش آسوشیتد پرس، تعرفه‌ها در صورت تداوم، می‌تواند باعث بدتر شدن تورم در آمریکا شود و اعتماد بسیاری از رای‌دهندگان را به ترامپ برای کاهش قیمت اجناس، بنزین، مسکن، خودرو و سایر کالا‌ها همان‌طور که وعده داده بود، تهدید کند.

 تعرفه‌ها همچنین خطر به هم ریختن اقتصاد جهانی و ماموریت سیاسی ترامپ را تنها دو هفته پس از دوره دوم ریاست‌جمهوری او به خطر انداختند.

جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، در واکنش به این اقدام ترامپ گفت: او خیانتی را که بسیاری از کانادایی‌ها احساس می‌کنند، هدایت کرد.

وی یادآور شد: سربازان کانادایی در کنار آنها در افغانستان جنگیدند و به بحران‌های بی‌شماری از آتش‌سوزی‌های کالیفرنیا تا طوفان کاترینا کمک کردند.

همچنین رئیس‌جمهور مکزیک دستور اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه را صادر کرد.

یک تحلیل جدید پژوهشگاه بودجه در دانشگاه ییل آسیب احتمالی را به اقتصاد آمریکا نشان می‌دهد و می‌گوید که درآمد خانوار‌های آمریکایی درپی این اقدام کاهش می‌یابد، رشد اقتصادی کند می‌شود، تورم تشدید می‌شود و با تلافی سایر کشور‌ها وضعیت می‌تواند بدتر شود.

بلافاصله دموکرات‌ها هشدار دادند که هرگونه تورمی در آینده نتیجه اقدام‌های ترامپ است.

انتهای پیام/