شناسهٔ خبر: 71272718 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

در بیانیه شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور مطرح شد؛

مذاکره با آمریکا؛ عبرت از تجربه‌های تلخ تاریخی یا تکرار خطای محاسباتی؟

بسیج دانشجویی تاکید کرد: اگر مردم غیور ایران، لحظه‌ای احساس کنند که مسئولین آن‌ها دچار خطای محاسباتی شده‌اند یا به تعبیر حضرت امام (ره)، خواب آمریکا لحظه‌ای چشم آن‌ها را گرفته است، اجازه نخواهند داد که پیشرفت کشور، معطل بماند و نمایندگان خود را با سیلی بیدار خواهند کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور در بیانیه‌ای نسبت به سخنان اخیر رهبر انقلاب اسلامی واکنش نشان داد.

متن این بیانیه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

وَلَا تَرْکَنُوا إِلَى الَّذِینَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّکُمُ النَّارُ وَمَا لَکُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِیَاءَ ثُمَّ لَا تُنْصَرُونَ (هود، ۱۱۳)

و به کسانی که ستم کرده‌اند متمایل نشوید که آتش [دوزخ]به شما می‌رسد، و در برابر خدا برای شما دوستانی نخواهد بود و سرانجام یاری نخواهید شد.

حافظه تاریخی ملت بزرگ ایران در سده اخیر، مملو از تجربه‌های تلخی است که ناشی از خطای محاسباتی سیاست‌مداران حاکم در اعتماد به دشمنان این ملت بوده است. تجربه‌هایی که تأمل در هر کدام از آنها، حاوی عبرت‌هایی برای اهل بصیرت است و بی‌توجهی به آنها، موجب تکرار خسارت‌های غیرقابل جبران در مسیر پیشرفت کشور خواهد بود و امروز بیش از پیش مرور و عبرت‌گیری از آنها ضرورت دارد.

فراموش نمی‌کنیم که دو نهضت استقلال‌طلبانه مشروطه و نفت که خون‌های بسیاری برای آنها ریخته شده بود، به واسطه خطای برخی در اعتماد به آمریکا و انگلستان به نابودی کشیده شد و در تاریخ ثبت شد که دشمنی این گرگ‌صفتان نه با دولت جمهوری اسلامی، که با ملت آزادی‌خواه ایران است.

فراموش نمی‌کنیم که پس از انقلاب اسلامی نیز، عده‌ای که فهم عمیقی از گفتمان انقلاب اسلامی نداشتند، در مقاطع مختلف با رؤیای عادی‌سازی روابط با غرب استعماری، همه تلاش خود را برای جلب رأفت معشوق دیرینه‌شان داشتند و با سخاوت‌مندی تمام، امتیاز‌ها دادند و نشستند و خندیدند و ابراز دوستی کردند؛ اما در این عشق یک‌طرفه، هر بار طرف آمریکایی با بدعهدی سرشان کلاه گذاشت! از سال ۱۳۶۷ که گروگان‌های آمریکایی گرفتار شده در لبنان را برای ابراز «حسن نیت» بدون اخذ تضمین آزاد کردند و رئیس‌جمهور وقت آمریکا، به جای عمل به تعهدات، صرفاً از آنها تشکر کرد! در سال ۱۳۷۳، باز با رؤیای سرمایه‌گذاری آمریکا در ایران و عادی‌سازی روابط، از یک شرکت آمریکایی برای حضور در مناقصه توسعه بزرگ‌ترین میدان نفتی کشور دعوت کردند؛ اما نتیجه این دعوت، وضع تحریم‌های بیشتر و تهدید همه شرکت‌های سرمایه‌گذار نسبت به سرمایه‌گذاری در ایران توسط دولت آمریکا بود.

حتی وقتی در قالب «گفت‌وگوی انتقادی» به دنبال عادی‌سازی روابط از کانال اروپایی‌ها و گسترش همکاری‌های منطقه‌ای بودند، طرف آمریکایی با اعلام عدم تمایل، دست رد به سینه آنها زد.

فراموش نمی‌کنیم که در آخرین تجربه عبرت‌آموز، هشت سال همه نیروی کشور به جای تمرکز بر توان داخلی، تمرکز بر توافقی داشت که دستاورد آن برای اقتصاد ما «تقریباً هیچ» بود! توافقی که امضای وزیر خارجه آمریکا قرار بود «تضمین» آن باشد؛ اما در شرایطی که طرف ایرانی، تمام تعهدات خودش را انجام داده بود، طبق معمول با بدعهدی طرف آمریکایی روبه‌رو شد و دولت آمریکا به راحتی از آن اعلام خروج کرد! نه تنها چرخ اقتصاد نچرخید، بلکه چرخ سانتریفیوژ‌ها نیز متوقف ماند و سال‌ها پیشرفت کشور را عقب انداخت.

البته این حافظه‌ی تاریخی، فقط متعلق به مردم ایران نیست. «تجربه» گواهی می‌دهد که هر ملتی ندای رهایی از سلطه استعمارگران را سر داده است، دولت‌های استعماری – و در صدر آنها شیطان بزرگ، دولت خبیث آمریکا – به دشمنی مستمر و خستگی‌ناپذیر و ضربه زدن‌های مکرر از طرق مختلف نظامی، اقتصادی، فرهنگی و... پرداخته است.

امروز، اما شرایط متفاوت است. ملت رشید ایران شکست‌های اخیر آمریکا در منطقه، از جمله عملیات طوفان الاقصی و همچنین پروژه داعش در دهه نود را به خوبی دیده است و هیچگاه فراموش نخواهد کرد. ملت ایران، عاقبت عمل به نسخه آمریکایی و نتایج آن را در کشور‌های همسایه خود به روشنی دیده است. گفتمان انقلاب اسلامی، دعوتِ جدید خود را در مقابل دعوت تَکراریِ غرب‌دوستان به راه حل ناکارآمد همیشگی – یعنی مذاکره و عادی‌سازی - بار‌ها تبیین کرده است. خروج آمریکا از منطقه با شکل‌گیری نهضت‌های مقاومت مردمی، شکل‌دادن کمربند محکم اقتصادی-سیاسیِ منطقه‌ای، برقراری ارتباط عزتمندانه با همه کشور‌ها غیر از دولت آمریکا و باند تبهکار رژیم صهیونیستی، بهبود وضع اقتصاد و معیشت مردم از طریق مشارکت فعالانه در تولید و دلارزدایی از زندگی مردم، دعوتی روشن و نسخه‌ای پایدار است که نشأت‌گرفته از بینش عمیق انقلاب اسلامی است.

تجربه کوتاه، اما پرثمر دولتی انقلابی و متعهد به آرمان‌های انقلاب اسلامی، به خوبی نشان داد که می‌توان بدون چشم‌داشت به وعده‌های پوشالی آمریکا بر بسیاری از مشکلات غلبه کرد و قطار از ریل خارج شده دهه سوخته ۹۰ را به مسیر اصلی بازگرداند.

فراموش نمی‌کنیم؛ دولتی معتقد به توانمندی‌ها و ظرفیت‌های انقلابی، با تکیه بر نیروی جوانان توانست کشور را از چالش‌های متعدد نجات دهد. تحقق آنچه غیرممکن می‌نمود - از جمله تولید واکسن کرونا در ماه‌های نخست دولت، افزایش فروش نفت از روزانه ۲۰۰ هزار بشکه به نزدیک ۲ میلیون بشکه، و عبور از بحران‌هایی، چون کمبود عرضه مرغ در بازار، وابستگی به واردات گندم و خاموشی‌های پی‌درپی - نشان داد که می‌توان با اتکا به توان داخلی و بهره‌گیری از سیاست چندجانبه‌گرایی در عرصه خارجی برای کاهش تنش با همسایگان و شکل‌دهی جبهه‌ای نوین از قدرت‌های جهانی، بدون اتکای صرف به مذاکره با آمریکا، در مسیر حل مسائل اقتصادی و معیشتی مردم گام برداشت.

بسیج دانشجویی به همه مسئولان ذی‌ربط هشدار می‌دهد که اگر مردم غیور ایران، لحظه‌ای احساس کنند که مسئولین آنها دچار خطای محاسباتی شده‌اند یا به تعبیر حضرت امام (ره)، خواب آمریکا لحظه‌ای چشم آنها را گرفته است، اجازه نخواهند داد که پیشرفت کشور، معطل بماند و نمایندگان خود را با سیلی بیدار خواهند کرد.