شناسهٔ خبر: 71272649 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

مدیرعامل بورس کالا:

رکورد فروش طلا در بورس شکسته شد

مدیرعامل بورس کالا: مدیرعامل بورس کالا گفت: امسال فروش طلا در ماه‌های مختلف سال بارها رکورد جابه جا کرده و رکورد ٢ تن فروش طلا را شکستیم و تا کنون ١۶ تن شمش طلا معامله شده که معادل آن طلا وجود دارد. دغدغه‌ای برای تامین طلا نداریم و همچنین ٣۵٩ قطعه شمش طلا را تحویل دادیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، سید جواد جهرمی، مدیرعامل بورس کالا در نشست خبری امروز با اشاره به رشد معاملات در بازار فیزیکی و بازار مالی، اظهار داشت:رسیدن ارزش کل معاملات به ۲۰۰۰هزار میلیارد تومان، هدف گذاری بزرگ و مهم بورس کالا در سال ۱۴۰۳ بود که ارزش کل معاملات تا ۱۹ بهمن ماه به حدود ۲۰۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است که رکوردی تاریخی محسوب شده و بیانگر تحقق هدف گذاری ما در سال جاری است.

او افزود: از ارزش ۲۰۰۰هزار میلیارد تومانی کل معاملات، ۱۵۷۸ هزار میلیارد تومان ارزش بازار فیزیکی و ۴۲۰ هزار میلیارد تومان آن مربوط به معاملات بازار مالی و مشتقه بوده است که این میزان معاملات در مقایسه با سال گذشته رشد قابل توجهی داشته است.

مدیرعامل بورس کالای ایران از رشد چشمگیر بازار مالی و مشتقه بورس کالای ایران در سال جاری خبر داد و اظهار داشت: ارزش معاملات این بازار از ۱۴۲ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ به بیش از ۴۲۰ هزار میلیارد تومان تا ۱۹ بهمن ماه امسال افزایش یافته است که نشان‌دهنده رشد ۲۰۰ درصدی در این بخش است.

وی ادامه داد: در حال حاضر کالاهای مختلفی در بورس عرضه می‌شود و در واقع به بلوغ رسیده و بجز خودرو و چند کالای کشاورزی، سایر کالاها وارد بورس کالا شده‌اند. 

مدیر عامل بورس کالا با اشاره به رشد ارزش بازار مالی بورس کالا گفت: در حالی که سال گذشته بازار مالی ٩ درصد از سهم بازار را داشت امسال این عدد به  ٢١ درصد رسیده است و برنامه ما این است که بازار مالی را توسعه دهیم. 

جهرمی با بیان اینکه طلا در معاملات بورس کالا نقش مهمی ایفا کرده گفت: در حالی سال گذشته میزان فروش طلا در ماه به طور متوسط کمتر از ١٠٠ کیلو بود و تا پایان سال گذشته میزان معاملات به ٨۴٠ کیلوگرم رسید. حال اینکه امسال فروش طلا در ماه‌های مختلف سال بارها رکورد جابه جا شد و رکورد ٢ تن فروش طلا را شکستیم و تا کنون ١۶ تن شمش طلا معامله شده که معادل آن طلا وجود دارد. دغدغه‌ای برای تامین طلا نداریم و همچنین ٣۵٩ قطعه شمش طلا را تحویل دادیم. 

وی ادامه داد: ارزش شمش و سکه طلای موجود در خزانه‌های تحت نظارت بورس کالا ١.٩ میلیارد دلار بوده و میزان کل دارایی صندوق طلا و ذخیره شده ١٢٠ همت است. شمش گرمی با آرم بورس کالا در سال آینده تولید خواهیم کرد و کد رهگیری بر روی آهن حک می ‌شود.

مدیرعامل بورس کالا درباره عرضه خودرو در بورس کالا اظهار داشت: مانعی برای عرضه خودرو در بورس کالا نداریم اما در این باره حاکمیت باید تصمیم بگیرد. در حال حاضر، خودروهای سنگین در بورس کالا مورد معامله قرار می‌گیرند و مسأله ای در این باره وجود ندارد. موضوعاتی درباره عرضه خودرو در بورس کالا مطرح شده اما هنوز جمع بندی نشده‌است. آن چیزی که اصرار دارین این است که معاملات خودرو را با عرضه کم آغاز نکنیم.

جهرمی با بیان اینکه معاملات نقره را هم امسال در بورس کالا شروع کردیم، ادامه داد: امسال عرضه نقره در بورس کالا را با عرضه یک تن نقره شروع کردیم و الان ٩ تن نقره ذخیره و ٧.۵ تن نقره هم معامله کردیم.

وی با اشاره به برنامه‌های بورس کالا اظهار داشت: تامین مالی معادن فلزات گرانبها با انتشار اوراق سلف موازی استاندارد، توسعه زیرساخت ورود کدهای سبدگردان به بازار مشتقه، توسعه تامین مالی بر پایه انتشار اوراق خرید دین کالایی، راه اندازی صندوق چند کالایی، ارتقای زیرساخت معاملات و تسویه قراردادهای مشتقه و مالی  و راه اندازی بازار توکن به پشتوانه گواهی سپرده کالایی و امکان تامین مالی تولید کنندگان در بستر بلاک چین از برنامه های مهم بورس کالا است.

مدیرعامل بورس کالا تاکید کرد: یکی از برنامه‌های مهم بورس کالا توسعه دارایی پایه بازارهای مالی و مشتقه است که در این ساز و کار گواهی سپرده خودرو در چارچوب اوراق بهادار عرضه می‌شود و مردم ممی‌توانند این گواهی سپرده خودرو را خریداری کنند و وقتی ارزش آن به یک خودرو برسد می‌توانند فیزیک آن را دریافت کنند البته ما در بورس کالا با فیزیک خودرو کاری نداریم.

جهرمی همچنین درباره پلتفرم‌های فروش طلا اظهار داشت: دو سال قبل از اینکه وارد بازار شمش طلا شویم این موضوع مورد بررسی قرار داده‌ بودیم. وارد طلای آب شده نشدیم که سازمان استاندارد آن را نپذیرفت و از سوی دیگر شمش نیاز مردم برای  سرمایه‌گذاری را برآورده می‌کند و  همه آنچه که نیاز مردم است، گواهی شمش طلا پاسخگوی آن است. بنابراین تقریبا عملیات آن را با کاملترین آیتم‌های بازار از لحاظ عیار سنجی و نگهداری و موارد امنیتی طراحی و به اجرا رساندیم.

وی تاکید کرد: بازاری که حاکمیت از آن حمایت می‌کند همین بازار بورس کالا است و مردم از آن استفاده و درباره سایر موارد و پلتفرم‌های طلا با دقت بیشتری تصمصم گیری کنند.

مدیر عامل بورس کالا تاکید کرد: پلتفرم‌های طلا نمی‌توانند اوراق بهادار بفروشند، باید توجه داشت برای ارقام پایین سرمایه‌گذاری امکان تحویل طلا وجود ندارد بنابراین عملا اوراق بهادار فروشی صورت می‌کند این در حالی است شورای عالی بورس تعیین می کند که کجا این اوراق معامله شوند. قانون می گوید هر شرکت و جای دیگر بجز  بورس نمی‌تواند اوراق بروید و این صورت جرم صورت گرفته‌است.

جهرمی افزود: پلتفرم‌ها می‌توانند مصنوعات طلا بفروشند و اوراق بهادار شدن برای آنها ممنوع است.

وی همچنین درباره عرضه محصولات کشاورزی ادامه داد: آماده توسعه عرضه محصولات کشاورزی هستیم و در حال حاضر بحث گواهی گندم  در بورس کالا مطرح است.

خبر در حال تکمیل می باشد...