به گزارش ایرنا؛ کدام تکبیر، رساتر و فراگیرتر از شهادتینی که در بیتعلقترین ثانیههای زندگی بر زبان شهید جاری میشود و کدام هنر بهتر از قاب دوربینی است که هنرمندانه رشادتهای شهید «سعید قهاریسعید» مردی از جنس نور را به تصویر میکشد.
صدا، دوربین، حرکت! و باز هم کات و سینماگرانی که بارها و بارها تصویر را از نو ساختند تا هنر مرد میدان و حماسهساز روزهای جنگ را از نو بسازند تا در قاب جادویی سینما حقیقت زندگی شهید قهاریسعید مردی از تبار خورشید را به روی پرده سینما بنشیند، زندگی سراسر افتخار که به طور قطع در قاب هیچ دوربینی نمیگنجد.
«پیشمرگ» برشی از زندگی شهید والامقام «سعید قهاریسعید» فرمانده نامدار دوران هشت سال جنگ تحمیلی و یک قهرمان ملی است که در وقایع برجستهای همچون حماسه پاوه و همراهی با شهید مصطفی چمران نقشآفرینی کرده و در رکاب فرماندهان بزرگی همچون شهید «احمد متوسلیان» و شهید «احمد کاظمی» برای دفاع از خاک وطن ذرهای تردید به دل راه نداد.
اثر سینمایی "پیشمرگ" برای آن است تا بدانیم شهید زنده است، از روی اسم شهدا و رشادتهای آنها بنویسیم تا یادمان باشد از کربلای حسین تا هورالعظیم، از مکه تا فکّه و از ساحل فرات تا قلههای بازی دراز، راه کوتاهی است به اندازه یک قطره خون سرخ شهدا، شهیدان سرافرازی که به یاد پلاکهای جامانده از همسفرانی که در گمنامی به ملکوت «عِندَ رَبِّهِم یُرزَقنون» رسیدهاند.
شهید قهاریسعید؛ فرماندهی برای تمام دوران
استان همدان به خود میبالد که فرزندی همچون فرمانده دلاور شهید «سعید قهاریسعید» در خاک خود پرورش داده است، شهید سرافرازی که پنجم فروردین ماه ۱۳۳۱ در خانهای با صفا و آغشته به عشق و نور الهی و ولایت اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در روستای «چنار علیا» شهرستان اسدآباد به دنیا آمد، از همان زمان طفولیت که نوای روحانی اذان و اقامه را در گوش خود با تمام احساس لمس کرد، زمینه مبارزه با نفس را در وجود خود فراهم کرد.
سال ۱۳۵۸ با لبیک به ندای امام خمینی(ره) برای نجات پاوه از چنگال کومله و دموکرات به پاوه عزیمت کرد و تا آخرین لحظات درگیری و بازپسگیری شهر پاوه در کنار شهید سرافراز اسلام «شهید چمران» به نبرد با دشمن پرداخت، حضور در کنار شهید چمران به عنوان نقطه عطفی در زندگی وی به حساب میآید.
پس از صدور فرمان تاریخی امام خمینی(ره) در سال ۵۸ مبنی بر تشکیل بسیج مستضعفین، مأمور راهاندازی و سازماندهی واحد بسیج مستضعفین در استان همدان شد و سال ۱۳۵۹ بنا به تشخیص و صلاحدید فرماندهی وقت سپاه منطقه همدان پس از شکلگیری بسیج، مسئولیت فرماندهی سپاه نهاوند به حاج سعید محول شد، در این مدت با کمک و همکاری صادقانه شهید حجت الاسلام حیدری امام جمعه نهاوند و شهید طالبیان در کوتاهترین زمان ممکن توانست سپاه نهاوند را راهاندازی کند.
حسب دستور سردار شهید «محمد بروجردی» فرمانده وقت غرب، توفیق همسنگری با سردار شهید «حاج احمد متوسلیان» نصیبش شد و موفق به کسب فیض و بهرهگیری از فضائل اخلاقی و معنوی این اسوه تقوا و اخلاق شد، با استفاده از اندوختههای انقلاب و جنگ، موفق شد سازمانی منسجم و پویا با عنوان گردان ۲۰۷ شهید بهشتی را ایجاد و چندین پایگاه عملیاتی در قالب گروهانهای مستقل راهاندازی کند.
پیشمرگ؛ داستان واقعی زندگی دلاورمرد همدانی
او همچنین جانشین فرماندهی تیپ مستقل ۱۰۰ انصارالرسول(ص) در منطقه امنیتی اورامات و جانشینی قرارگاه استانی شهید شهرامفر کردستان را عهدهدار بود، در همین سال بنا به دستور سردار «احمد کاظمی» مسئولیت طرحریزی حمله به مقرهای بیخمه باسترمه در منطقه دیانا به وی محول و تمام مراحل مقدماتی طرح آماده میشود، اما بنا به تشخیص و مصلحت دستور شورای عملیات صادر نمیشود.
دوره کوتاه خدمت حاج سعید در سمت فرماندهی لشکر ۳ نیروی مخصوص حمزه سید الشهدا(ع) با تمام صداقت و خلوص پس از گذشت چهار ماه در تاریخ چهارم اسفند ۱۳۸۵ در ارومیه و در ارتفاعات جهنم دره مرز بین ایران و ترکیه در درگیری با اشرار و گروهک پژاک همراه با ۱۴ تن دیگر از پاسداران لشکر ۳ به پایان رسید و حاج سعید به همراه یاران ارتشی و سپاهی خود دعوت حق را لبیک گفت و به دیدار معبودش شتافت.
در همین راستا نخستین فیلم سینمایی بلند سردار شهید «سعید قهاریسعید» به کارگردانی «علی غفاری» و تهیه کنندگی «آرش زینالخیری» برشی از زندگی این شهید والامقام تهیه و یکی از ۳۳ فیلمی است که در بخش سودای سیمرغ چهلوسومین جشنواره فیلم فجر با دیگر فیلمهای این بخش به رقابت میپردازد.
تولید این اثر با حمایت بنیاد فرهنگی روایت فتح و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس انجام شده، فیلم "پیشمرگ" با حضور در جشنواره فیلم فجر، در رقابت با آثار برجسته دیگری قرار گرفته است و نهتنها به دلیل مضمون ارزشی و پرداختن به یک شخصیت ملی و انقلابی، بلکه به دلیل کیفیت هنری و تیم حرفهای خود مورد توجه منتقدان و مخاطبان قرار گرفته است، تدوین دقیق «حمید نجفیراد» و طراحی صحنه و لباس «محمدرضا شجاعی» از دیگر عناصر مهمی هستند که به کیفیت فیلم افزوده است.
فرزند شهید قهاریسعید؛ هنرمندانه در پیشمرگ
"پیشمرگ" روایتی آشنا بر اساس یک داستان واقعی است و زندگینامهای از یک شهید قهرمان و شکستناپذیر، بدون ضعف به تصویر کشیده شده و به عنوان یک اثر سینمایی ارزشمند در ژانر دفاع مقدس و با ترکیبی از داستانی تأثیرگذار، تیم بازیگری حرفهای و کارگردانی توانمند، میتواند به یکی از آثار ماندگار سینمای ایران تبدیل شود، در حالیکه این فیلم نشاندهنده تلاش نسل جدید فیلمسازان ایرانی در به تصویر کشیدن روایتهای ملی و تاریخی و دفاع مقدس است.
«مهدی نصرتی» در نقش شهید "سعید قهاریسعید" ایفای نقش کرده و هنرمندانی همچون "الناز ملک"، "ساناز سعیدی" و "حسام منظور" همراه با "آرش آصفی"، "عبدالرضا نصاری"، "مهیار شاپوری"، "بهرام ابراهیمی" و "محمد اشکانفر" از بازیگران اصلی فیلم پیشمرگ هستند،
"احمد قهاریسعید" فرزند شهید قهاریسعید نیز در بخشهایی از این فیلم سینمایی حضور دارد.
طی روزهای گذشته نیز در حاشیه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، اکران اختصاصی فیلم «پیشمرگ» با حضور عوامل و بازیگران فیلم، فرمانده سپاه همدان، سردار مهدی فرجی، خانواده معزز شهید در پردیس سینمائی مهر قدس همدان برگزا و در این مراسم از عوامل این فیلم در همدان تجلیل شد، ضمن اینکه عوامل این فیلم با حضور بر مزار مطهر شهید "سعید قهاریسعید" به مقام شامخ این شهید سرافراز ادای احترام کردند.
هنر بهترین ابزار برای انتقال مفاهیم ایثار
بدون شک هنر بهترین ابزار برای معرفی شهدا و یکی از روشهای مؤثر و تأثیرگذار برای زنده نگه داشتن یاد و خاطره آنها، انتقال مفاهیم عمیق ایثار و فداکاری و ارزشهای انسانی است، هنر به عنوان یک زبان جهانی، میتواند احساسات و پیامهای عمیق را به شیوهای جذاب و ماندگار به مخاطبان منتقل کند.
در عین حال بیان حقایق جنگ و زندگی شهدا یک کار هنرمندانه و باظرافت میخواهد، اقدامی ماندگار که جز با زبان هنر نمیتوان نقش بیبدیل شهدای سرافراز و همیشه جاوید را برای نسل امروز و فردا که روزهای جنگ و جهاد را ندیده و لمس نکردهاند، به تصویر کشید، شهدای والامقامی که در جوانی لباس رزم پوشیدند و قامت همچون سروشان را سپر تندبادهای شرور دشمنان تا دندان مسلح کردند تا همچون پرستوی عاشق پر بگشایند و عطر ناب بهشتی را در فضای این مرز و بوم آکنده کنند و امنیت را برای فرزندان ایران به ارمغان آورند.