شناسهٔ خبر: 71270426 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

نقش رهبران دینی در برقراری صلح جهانی بررسی می‌شود

رایزن فرهنگی ایران در تایلند در جریان دیدار با مسئولین دانشگاه چولالونگکورن و مرکز مطالعات آسیایی و تحقیقات اسلامی این دانشگاه در خصوص برگزاری دور سوم نشست ادیان با عنوان «نقش رهبران دینی در برقراری صلح جهانی» گفت‌وگو کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در این نشست، پاویکا سری‌راتانابان، استاد و مدیر مرکز مطالعات آسیایی؛ تیتیرات پان‌بام‌رانگ‌کیت، معاون پژوهشی دانشگاه و استادیار؛ جی‌رایوت سینتوپانت، معاون علمی دانشگاه استادیار؛ دولایا تیان‌تونگ، معاون اجرایی؛ سراووت آری، مدیر مرکز دانشگاه چولالونگکورن و فرید دن ینگیوت، مدیر مرکز مطالعات اسلامی بانکوک حضور داشتند.

پاویکا سری‌راتانابان بر اهمیت گفت‌وگوی بین ادیان در تقویت صلح جهانی تأکید و جهت انتخاب دانشگاه چولالونگکورن به‌عنوان یکی از میزبانان این سمینار ابراز خرسندی کرد.

زارع‌ بی‌عیب، رایزن فرهنگی کشورمان در تایلند گفت: این سمینار بخشی از یک مجموعه نشست‌های پیوسته با هدف بررسی نقش رهبران دینی در استقرار صلح جهانی و تقویت همزیستی مسالمت‌آمیز میان جوامع مختلف است.

وی همچنین، اظهار کرد: نخستین دوره‌ این سمینار با حضور اندیشمندان و علمای برجسته از کشورهای اسلامی و سایر ادیان در ایران برگزار شد و در آن مباحث گسترده‌ای درباره‌ چالش‌ها و فرصت‌های تعامل میان ادیان در جهان معاصر مورد بررسی قرار گرفت که با استقبال فراوانی روبه‌رو و زمینه‌ای برای تبادل نظر میان پژوهشگران و رهبران مذهبی فراهم شد.

ایجاد شبکه‌ای از اندیشمندان و نخبگان مذهبی در سطح بین‌المللی

رایزن فرهنگی کشورمان ادامه داد: دومین دوره‌ی این سمینار که تمرکز آن بر بررسی مدل‌های موفق همزیستی دینی در آسیا و نقش رهبران مذهبی در کاهش تنش‌های فرهنگی و اجتماعی بود در تایلند برگزار شد و نمایندگانی از ادیان مختلف حضور و بحث‌های ارزشمندی پیرامون نقش معنویت در شکل‌دهی به جوامع پایدار مطرح و با بازتاب مثبت محافل دانشگاهی و دینی همراه و منجر به ارائه‌ پیشنهاداتی برای همکاری‌های گسترده‌تر در سطح منطقه‌ای شد.

وی افزود: اکنون، با توجه به اهمیت تداوم این سلسله نشست‌ها و ضرورت تعمیق روابط علمی و فرهنگی میان مراکز علمی و مذهبی؛ رایزنی فرهنگی ایران در تایلند تمایل دارد که دانشگاه چولالونگکورن به‌عنوان شریک اصلی در این برنامه حضور یابد.

زارع‌ بی‌عیب تأکید کرد: برگزاری این نشست در دانشگاه چولالونگکورن می‌تواند نقطه عطفی در همکاری‌های علمی و فرهنگی بین ایران و تایلند و فرصتی برای محققان و رهبران دینی فراهم تا راهکارهای نوینی برای صلح جهانی ارائه و شبکه‌ای از اندیشمندان و نخبگان مذهبی در سطح بین‌المللی ایجاد کند.

وی در ادامه، گفت: علاوه بر این، حضور دانشگاه چولالونگکورن به‌عنوان میزبان این دوره، بر اعتبار علمی سمینار خواهد افزود و به جذب شرکت‌کنندگان از دانشگاه‌های معتبر سایر کشورها نیز کمک خواهد کرد.

رایزن فرهنگی کشورمان خاطرنشان کرد: این نشست، علاوه بر ابعاد علمی، می‌تواند به توسعه همکاری‌های پایدار میان دانشگاه‌های ایران و تایلند در زمینه‌های مختلف از جمله پژوهش‌های تطبیقی ادیان، مطالعات منطقه‌ای و برنامه‌های تبادل علمی کمک و پیشنهاد می‌شود که در آینده، مجموعه‌ای از کنفرانس‌ها و کارگاه‌های مشترک میان دو کشور برگزار تا این همکاری‌ها در بلندمدت نهادینه شود.

وی تصریح کرد: با توجه به این اهداف، رایزنی فرهنگی ایران امیدوار است که دانشگاه چولالونگکورن به‌عنوان یکی از ارکان اصلی این برنامه ایفای نقش کند و از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی خود برای ارتقای سطح علمی این سمینار بهره ببرد.

بررسی نقش رهبران دینی در ایجاد صلح پایدار در میزگردهای تخصصی

پاویکا سری‌راتانابان، مدیر مرکز مطالعات آسیایی نیز در این مراسم، گفت: صلح جهانی بدون نقش‌آفرینی رهبران دینی محقق نخواهد شد و همکاری بین مراکز علمی و رهبران مذهبی می‌تواند به درک بهتر فرهنگ‌ها و کاهش تنش‌های بین‌المللی کمک کنند.

وی ادامه داد: پیشنهاد می‌کنم که در این سمینار از شخصیت‌های مذهبی و دانشگاهی برجسته از کشورهای مختلف دعوت کنیم تا دیدگاه‌های گوناگون را مورد بررسی قرار دهیم.

تیتیرات پان‌بام‌رانگ‌کیت، معاون پژوهشی دانشگاه مذکور گفت: لازم است مقالات علمی مرتبط با نقش رهبران دینی در ایجاد صلح پایدار در چارچوب این سمینار منتشر و امکان برگزاری میزگردهای تخصصی با حضور پژوهشگران بین‌المللی و نمایندگان ادیان مختلف فراهم شود.

چگونگی تعامل رهبران دینی با نهادهای بین‌المللی

جی‌رایوت سینتوپانت، معاون علمی دانشگاه چولالونگکورن در خصوص نشست، گفت: نقش دانشگاه‌ها در پیوند میان رهبران دینی و سیاست‌گذاران کلیدی است و ما می‌توانیم با ارائه پژوهش‌های علمی، راهکارهای عملی برای ترویج صلح ارائه دهیم. پیشنهاد می‌شود یکی از محورهای اصلی این سمینار به چگونگی تعامل رهبران دینی با نهادهای بین‌المللی اختصاص یابد.

دولایا تیان‌تونگ معاون اجرایی این دانشگاه گفت: ما آمادگی داریم تا از نظر اجرایی و لجستیکی شرایط برگزاری این سمینار را در دانشگاه تسهیل کنیم که می‌توان از بسترهای آنلاین برای مشارکت گسترده‌تر اساتید و محققان از سراسر جهان استفاده کرد.

سراووت آری، مدیر مرکز دانشگاه چولالونگکورن اذعان کرد: یکی از مهم‌ترین اهداف این سمینار، ترویج فرهنگ همزیستی مسالمت‌آمیز از طریق آموزه‌های دینی است و ما می‌توانیم برنامه‌هایی برای گسترش همکاری‌های بین دانشگاهی در این حوزه طراحی کنیم.

فرید دن ینگیوت مدیر مرکز مطالعات اسلامی بانکوک اظهار داشت: مطالعات اسلامی و آسیایی نقش مهمی در درک بهتر فرهنگ‌ها دارد و امیدوارم این نشست بتواند بستری مناسب برای همکاری‌های پایدار و مؤثر میان دانشگاه‌ها فراهم کند.

پس از نشست رسمی، گفت‌وگوهای دوستانه‌ای درباره‌ موضوعات مختلف از جمله توسعه همکاری‌های بلندمدت میان رایزن فرهنگی ایران و مسئولین دانشگاه چولالونگکورن در زمینه پژوهش‌های دینی و صلح،امکان تبادل دانشجویان و اساتید بین ایران و تایلند، استفاده از رسانه‌های اجتماعی برای ترویج ایده‌های همزیستی مسالمت‌آمیز در میان ادیان مختلف مذاکره شد.

 

 

انتهای پیام