افتتاح مجتمعهای حمایتی و قضایی شوق زندگی در همه استانهای کشور، از سیاستهای مهم عدلیه است تا با جمع آوری کودکان خیابان و کار، به وضعیت این گروههای سنی حساس و در معرض خطر رسیدگی شده و حمایتها و پشتیبانیهای همه جانبه، قاطع و موثری از این قشر آسیب پذیر جامعه صورت بگیرد و گامهای تحقق عدالت علوی در جامعه به معنای واقعی کلمه متبلور شود.
مجتمعهای حمایتی و قضایی شوق زندگی جهت رسیدگی به امور کودکان بیسرپرست و بدسرپرست و کودکان کار و خیابان با هماهنگی همدلی و تعاون سایر دستگاههای دولتی و قضایی در حال راهاندازی در نقاط مختلف کشور هستند و این مجتمعها به نوعی جلوه گر وفاق ملی موجود در بین مسئولان مرتبط شدهاند.
در این مرکز در گام اول پذیرش اورژانسی کودکان انجام میشود و در گام بعد ویژگیهای شخصیتی فردی و خانوادگی این کودکان همچنین وضعیت آنها برای رسیدگیهای بعدی ثبت خواهد شد. بر اساس این اطلاعات کودکان بیسرپرست تحویل بهزیستی و کودکان بدسرپرست با هماهنگی و حمایتهای لازم تحویل خانواده خواهند شد.
فارس، جزو استانهایی است که دارای مجتمع شوق زندگی است و به برکت تاسیس این مجتمع حمایتی و قضایی خدمات ارزشمندی به کودکان و نوجوانان بدسرپرست و بی سرپرست این استان ارائه شده است.
رئیس کل دادگستری استان فارس گفت: سرپرستی ۲۰ کودک از سوی مجتمع شوق زندگی شیراز به خانوادههای داوطلب فرزند خواندگی اعطا شد.
حجتالاسلام والمسلمین سید صدراله رجایی نسب در گفتوگو با میزان، با ابراز رضایت از افزایش ۴۵ درصدی پذیرش سرپرستی کودکان بی سرپرست توسط والدین داوطلب گفت: ایجاد زمینه برای رشد کودکان در فضای گرم و صمیمی خانواده تأثیر بهسزایی در جایگاه اجتماعی کودکان و تأمین آتیه مادی و معنوی آنان دارد.
رئیس کل دادگستری استان فارس گفت: مجتمع شوق زندگی نمونه موفقی از تعامل، همکاری و خدمت رسانی همزمان سازمان ها، ادارات و نهادها است که اهداف همسو دارند.
وی با بیان اینکه به معنای واقعی کلمه باید قدردان تلاشها و زحمات کارکنان این مجموعه باشیم گفت: خدمت به افرادی که هیچ پناهی جز خدا ندارند؛ شایستهترین کاری است که در کارنامه زندگی انسان نگاشته میشود.
حجتالاسلام والمسلمین رجایی نسب با اشاره به اهداف این مرکز به عنوان یکی از نیازمندیهای کلانشهر شیراز، گفت: روند اخذ گزارش و حضور میدانی برای شناسایی جامعه هدف که اغلب زنان و کودکان بی سرپرست و بد سرپرست و آسیب دیده اجتماعی هستند نشان دهنده دشواری کار در این مجموعه است.
وی همچنین تجمیع ارائه خدمات به آسیب دیدگان اجتماعی با نظارت دادستانی مرکز استان را ایدهای نوین در حوزه مدیریت ارزیابی کرد و افزود: این مجتمع به نوعی شتاب دهنده ارائه خدمات اجتماعی است که زمان ارائه خدمت را کوتاه، خدمات را در یک مکان واحد و منطبق با اهداف تعیین شده ارائه میدهد.
رئیس کل دادگستری استان فارس خروجی اقدامات انجام شده که منجر به کاهش ۵۵ درصدی کودکان کار در شیراز شده است را نتیجه یک همکاری ساختارمند و برنامه ریزی شده خواند و بر استمرار و کاملتر شدن خدمات در این مجموعه تاکید کرد.
حجتالاسلام والمسلمین رجایی نسب در ادامه طرح میزبان که روند فرزندخواندگی توسط خانوادهها را تسهیل میکند؛ طرحی ستودنی ارزیابی کرد و افزود: بخش مهم این طرح، نظارت مستمر دادستان و مقام قضایی بر وضعیت کودک است که این موضوع کمک میکند تا کودک در فضایی امن و آرام و منطبق با استانداردهای تعریف شده؛ رشد و نمو داشته باشد.
دادستان شیراز: مجتمع شوق زندگی مرجع تخصصی در رسیدگی و کنترل آسیبهای اجتماعی است
کامران میرحاجی در گفتوگو با میزان، با اشاره به اینکه مجتمع شوق زندگی، مرجع تخصصی و صاحب نظر در رسیدگی و کنترل آسیبهای اجتماعی است گفت: شناسایی و ساماندهی با توجه به گزارشات اولیه و در ادامه تدوین برنامههای حمایتی با نظر کارشناسی این مرجع انجام میشود که این امر قدرت تصمیم گیری و اجرای برنامههای حمایتی را با توجه به تمرکز مدیریتی در مجوعه شوق زندگی افزایش میدهد.
دادستان شیراز با تأکید بر اینکه گزارشات نشان دهنده این مطلب است که از زمان آغاز به کار مجتمع شوق زندگی کارهای خوبی انجام شده است، اما نباید به این میزان اکتفا کرد و لازم است اقدامات و حمایتها نباید اکتفا کرد.
وی خاطر نشان کرد: طرحها و خلاقیتهای جدیدی در راستای حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی در مجتمع شوق زندگی تهیه و اجرا خواهد شد.
دادستان شیراز بر استفاده از ظرفیت اساتید دانشگاه و افراد خلاق و نوآور در زمینه شناسایی آسیبها با ارائه طرحهای نوآورانه و ارائه نقطه نظرات سازنده تأکید کرد و افزود: انتظار داریم که در راستای کمک به ءسیبدیدگاه و کاهش آن همه ظرفیتهای علمی و تخصصی پای کار بیایند.
میرحاجی همچنین از اعزام مشاور به شهرستانهای استان فارس در راستای ارائه خدمات حمایتی از سوی مجتمع شوق زندگی شیراز خبر داد و تصریح کرد: از سوی معاونت دادستان مرکز استان فارس در امور سرپرستی و ناظر قضایی مجتمع شوق زندگی یک روز از هفته به امور مربوط به پیگیری و حل مشکلات و ارائه خدمات حمایتی به آسیب دیدگان اجتماعی و نیازمند حمایت، زنان و کودکان بی سرپرست و بد سرپرست در سایر شهرستانهای استان فارس اختصاص خواهد یافت.
کودکان کار پس از اخذ تعهد از خانواده و حمایتهای قانونی و اجتماعی به خانواده خود باز گردانده میشوند
سید رضا مرتضوی، سرپرست مجتمع شوق زندگی شیراز نیز در گفتوگو با میزان، با اشاره به ارائه خدمات ویژه این مجتمع در شیراز که زمینه ساز کاهش ۵۵ درصدی کودکان کار شده است گفت: کودکان کار پس از اخذ تعهد از خانواده و حمایتهای قانونی و اجتماعی به خانواده خود باز گردانده میشوند و ضمن پیگیری امور تحصیلی در غرفههای بازار مشغول به کار و حرفه آموزی میشوند.
وی افزود: ثبت نام تحصیلی این کودکان و نوجوانان را به طور مستمر و مداوم پیگیری میکنیم و در اول مهر امسال ۳۰۰ کودک کار که از تحصیل بازمانده بوند در یک جلسه در کانون پرورش فکری با خانوادههایشان دعوت شدند و یک سری بستههای کمک آموزشی به این کودکان اهدا شد و در مدارس مختلف ثبت نام شدند.
سرپرست مجتمع شوق زندگی شیراز افزود: از حدود ۹۰ درصد کودکان کاری که حتی از سالهای قبل شناسایی کردیم در مدارس ثبت نام شدند و این موضوع به طور مستمر در مجتمع شوق زندگی در حال رصد است.
انتهای پیام/