به گزارش گروه فرهنگ دفاعپرس، انقلاب اسلامی شعار اساسی خود را بر پایۀ استقلال و آزادی ملت در پناه اسلام تعریف کرده است؛ بنابراین داشتن آزادی برای هر فرد و اقلیت را از اصول و قوانین خود میداند. با بررسی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به راحتی میتوان متوجه شد که در قانون جمهوری اسلامی ایران، به حقوق اقلیتها در کشور توجه شده است؛ به عنوان نمونه به این دو قانون توجه کنید:
مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند، از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ، نژاد، زبان و ... سبب امتیاز نخواهد بود؛ همۀ افراد ملت، اعم از زن و مرد، یکسان در حمایت قانون قرار دارند و از همۀ حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردارند.
مجموعۀ آزادیها و رعایت حقوق اقلیتهای مذهبی سبب شد که جامعۀ جهانی آشوریان، مقر این جامعه را از آمریکا به تهران منتقل کند. از دیگر نکات شایان ذکر در زمینۀ اصل آزادی و مردم سالاری نظام در مواجهه با کلیمیان در ایران، تشکر امام خمینی (ره) از مسئولان بیمارستان خیریۀ یهودی دکتر سپیر است. این بیمارستان کماکان فعال بوده و به گفتۀ ریاست فعلی بیمارستان، بخش اعظمی از مراجعان به این بیمارستان را مسلمانان تشکیل میدهند.
بر اساس اصل ۱۳ قانون اساسی، دربارۀ کلیمیان صدور رأی در احوال شخصیه، به وسیلۀ مرجع دینی کلیمیان ایران اعلام میشود و دادگاه و قوۀ قضاییه بر اساس نظرمرجع دینی کلیمیان رأی نهایی را صادر میکند که این در میان همۀ کشورهای جهان، کاملا استثناست به طوری که خاخامهای یهودی وابسته به گروه تتوریاکارتا پس از بازدید از ایران، در بازگشت به آمریکا اعلام کردند: «یهودیان ایران نسبت به یهودیان سایر کشورها از وضع بهتری برخوردارند.»
سرانۀ فضای عبادی اقلیتهای دینی، نزدیک به دوبرابر مسلمانان است. مسیحیان بیش از ۲۵۰ کلیسا در سطح کشور در اختیار دارند و تقریبا به ازای جمعیتی کمتر از ۵۰۰ نفر، یک کلیسا برای آنان وجود دارد. اماکن مذهبی اقلیتها همچنین به طور پیوسته از سوی دولت و با هزینۀ عمومی ترمیم و بازسازی میشود.
از حقوق سیاسی بسیار مهم که اقلیتها در ایران دارند، حق حضور در مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده است. این حق در اصل ۶۴ قانون اساسی به رسمیت شناخته شده است. مطابق این اصل، زرتشتیان و کلیمیان هرکدام یک نماینده، مسیحیان آشوری و کلدانی مجموعاً یک نماینده و مسیحیان ارمنی جنوب و شمال نیز هرکدام یک نماینده در مجلس شورای اسلامی خواهند داشت.
یوناتن بت کلیا، نمایندۀ آشوریها و کلدانیها در دورۀ هفتم و هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی چنین گفتهاند: اگر نسبت جمعیت یک دین را به نمایندههایش در نظر بگیریم، باید بگویم ما چند برابر مسلمانان در مجلس نماینده داریم و داشتن این حق برای ما با ارزش است و دیدگاه نظام جمهوری اسلامی همواره در قبال اقلیتهای دینی و مذهبی بسیار مثبت و احترام آمیز بوده و حق مشارکت ما در برنامههای فرهنگی اجتماعی همواره فراهم شده است.
قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در اصل ششم، از ویژگی عمومی بودن رأی سخن به میان آورده است. این اصل، مقرر میدارد که در جمهوری اسلامی ایران، امور کشور باید به اتکای عمومی، از راه انتخابات اداره شود؛ همچنین قوانین و مقررات انتخاباتی ازجمله مادۀ ۱۰ قانون انتخابات ریاست جمهوری و مادۀ ۷ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و نیز مادۀ ۱۷ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران، به این خصیصه نیز اشاره میکند؛ از این رو شهروندان ایرانی، از هر قوم، دین، جنسیت و.. باشند، از حق شرکت در انتخابات بهرهمندند.
تشکیل اجتماعات و راه پیماییها، بدون حمل سلاح، به شرط آنکه مخل به مبانی اسلام نباشد، آزاد است. جمهوری اسلامی، ایران را از یک نظام تک حزبی به نظامی با بیش از ۲۵۰ حزب رسمی و ۵۱۵ انجمن صنفی تبدیل کرد. نزدیک به ۴ هزار سمن در ایران از وزارت کشور مجوز فعالیت دارند که ۵۸ درصد آنها در حوزۀ حقوق بشر فعال هستند و به طور پیوسته گزارشها و اطلاعات خود را به سازمان ملل ارائه میکنند.
انتهای پیام/ 161
∎