به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با محافظت از راهروهای خود با این نکات مفید از قبوض گران قیمت تعمیر راهروی آسفالت و خرید آسفالت جدید خودداری کنید.
راهروهای آسفالت نسبت به راهروهای بتنی یا سنگفرش شده دوام و مقاوم تر در برابر آب و هوا هستند، اما همچنان در معرض ترک خوردن و آسیب هستند. برای اینکه بدانیم چگونه از مسیر آسفالت خود محافظت کنیم، ابتدا باید بدانیم چه چیزی می تواند باعث آسیب شود.
عوامل متعددی وجود دارد که می تواند باعث ترک خوردن و از هم گسیختگی مسیر شما شود و هنگامی که این اتفاق افتاد باید سریعاً برای جلوگیری از آسیب بیشتر اقدام کنید. یا حتی بهتر از آن، اگر بتوانید علل آتی آسیب را شناسایی کنید، می توانید از هم اکنون محافظت از مسیر خود را آغاز کنید.
چه چیزی باعث خرابی راهرو آسفالت می شود؟
ترک خوردگی قیر و آسفالت یا در اثر سایش و پارگی سطح راهرو یا از مشکلات زیر لایه بالایی ایجاد می شود.
سطح راهروی آسفالت شما تمام سایش و پارگی وسایل نقلیه و عناصر را می گیرد. رطوبت یا وزن بیش از حد می تواند منجر به فرسایش و شل شدن سطح شود.
تجمع رطوبت در سطح راهروی قیر و آسفالت شما می تواند منجر به نفوذ آب به قیر و جدا شدن کامپوزیت شود که منجر به خرد شدن و ترک خوردن می شود.
بسته به ضخامت راهرو، مسیر قیر شما ممکن است تحت وزن زیاد ترک بخورد. تردد معمولی خودرو نباید باعث آسیب شود، اما وزن کامیون ها و وسایل نقلیه ساختمانی می تواند آسفالت را بیش از حد بارگذاری کند، به خصوص اگر آنها در خیابان شما پارک شده باشند.
تشخیص مشکلات زیر سطح راهروی قیر و آسفالت شما تا زمانی که شروع به دیدن آسیب نکنید دشوار است و برخی از مشکلات ممکن است خارج از کنترل شما باشند.
رطوبت بیش از حد یا کمبود در خاک زیر مسیر آسفالت شما می تواند منجر به تغییر شکل خاک شود. این می تواند باعث شود که قیر یا بدون تکیه گاه یا فشار داده شود و در نتیجه ترک بخورد.
ریشههای درختانی که در زیر راهروی آسفالت شما رشد میکنند، میتوانند با فشار دادن راهرو به سمت بالا، ترک ایجاد کنند و باعث گسترش آن فراتر از محدودیتهای خود شوند. همچنین میبینید که برجستگیها و فرورفتگیها در مسیر ورودی شما شروع به ایجاد میکنند که میتواند منجر به جمع شدن آب شود.
انبساط و انقباض طبیعی خاک ناشی از تغییرات فصلی یا تخریب از منبع دیگری میتواند باعث جابهجایی خاک زیر مسیر آسفالت شما شود، به این معنی که مسیر شما باید با آن جابهجا شود. در حالی که مسیرهای آسفالت انعطاف پذیری زیادی برای حرکت دارند، جابجایی مداوم یا شدید می تواند باعث ترک خوردن قیر شود.
اگر قبل از ریختن آسفالت، خاک زیر راهروی آسفالت شما به درستی مسطح و متراکم نشده باشد، راهروی قیر شما به سرعت شروع به ترک خوردن می کند زیرا برای مقابله با تغییر خاک تلاش می کند.
چگونه می توان از آسیب دیدگی راهرو قیر جلوگیری کرد
اکنون که دلایل آسیب دیدن آسفالت راهرو را درک کرده اید، می توانید از بروز آنها جلوگیری کنید.
مگر اینکه مسیر شما قابلیت حمل وسایل نقلیه سنگین را داشته باشد، از استفاده از راهروی قیر به عنوان نقطه دسترسی خودداری کنید. اگر کاری برای جلوگیری از تردد کامیونها از راهروی شما انجام نمیشود، سعی کنید دفعات استفاده یا پارک یک وسیله نقلیه سنگین را در مسیر خود کاهش دهید.
زهکشی مناسبی را از مسیر آسفالت خود نصب کنید تا میزان تجمع آب در سطح و نفوذ آن به خاک کاهش یابد.
به طور مرتب راهروی خود را تمیز و جارو کنید تا زباله ها، خاک و رطوبتی که می تواند باعث بریدگی و ترک شود را از بین ببرید.
نحوه تعمیر آسیب دیدگی راهرو آسفالت
اگر قبلاً به راهروی خود آسیب وارد کرده اید و نیاز به تعمیر راهروی آسفالت دارید ، ابتدا باید میزان آسیب را ارزیابی کنید.
اگر چند ترک کوچک در راهروی آسفالت خود شناسایی کرده اید، ممکن است بتوانید شکاف ها را با فیلتر شکاف راهروی موجود در یک فروشگاه سخت افزار پر کنید. اگر این کار را انجام میدهید، حتماً دستورالعملهای همراه محصول را دنبال کنید و توصیه میکنیم پس از سفت شدن پرکننده ترک، از یک پوشش آببندی استفاده کنید.
اگر می خواهید ظاهر پرکننده ترک را از بین ببرید و به راهروی خود ببخشید و ظاهری جدید به راهروی خود ببخشید، می توانید یک شرکت راهرو آسفالت مانند شرکت ایزوگام کالا را استخدام کنید تا راهروی شما را دوباره روکش کند .
اگر راهروی آسفالت شما دارای ترکهای گسترده است، اما فقط در بخشهای جدا شده، ممکن است بتوانید بخشهای آسیبدیده را بهجای بازسازی کامل، بریده و جایگزین کنید.
اگر راهروی شما در سرتاسر قسمت عمده آسفالت ترک خورده است، ممکن است لازم باشد راهرو را کاملاً جدا کرده و بازسازی کنید. این امر به متخصصان آسفالت در راهرو اجازه می دهد تا زیر سطح راهرو را برای یافتن علت آسیب و رفع آن بررسی کنند.
انواع خرابی آسفالت
اگر یک راهرو آسفالت ، پارکینگ یا کارگاه دارید ، ممکن است شکاف های مختلفی را مشاهده کنید که در حال شکل گیری هستند. برای بسیاری از مردم، ترک فقط یک ترک است، اما دانستن تفاوت بین هر یک از آنها می تواند در زمان و هزینه شما در تعمیر آسفالت صرفه جویی کند. شناخت نوع آسیب آسفالت می تواند به شما کمک کند تا میزان و نوع تعمیرات آسفالت مورد نیاز خود را بدانید.
در این راهنمای تعمیر آسفالت، ما برخی از رایجترین ترکهایی که در آسفالت دیده میشود را بیان میکنیم و به شما کمک میکنیم تا بفهمید که چه چیزی برای تعمیر آنها نیاز است، از جمله زمانی که روکش آسفالت ضروری است و در چه شرایطی روکش مجدد بهترین گزینه برای صرفهجویی در هزینهها و جلوگیری از آسیبهای بیشتر است.
ترک های لبه، همانطور که از نام آن پیداست، ترک هایی هستند که در اطراف لبه های آسفالت شما، در عرض های متفاوت از لبه ایجاد می شوند. علت اصلی این ترکها میتواند شرایط زهکشی نامناسب در بالا و زیر سطح باشد یا عدم تکیهگاه در اطراف سنگفرش، پوشش گیاهی سنگین (ریشه درختان و غیره) در امتداد لبه آسفالت یا حتی قرار گرفتن در یک منطقه پر تردد با روسازی با حجم کم، میتواند باعث ایجاد و عمیقتر شدن ترکهای لبه شود. این چیزی است که در مسیرهای آسفالتی نیمه روستایی طولانی باید به آن توجه کرد، زیرا این مسیرها معمولاً در کنار پوشش گیاهی و رشد درختان فراوان قرار دارند.
راهحل ترکهای لبه: اگر ترکها جزئی هستند، یکی از سادهترین راهها برای جلوگیری از رشد آنها حذف هر گونه پوشش گیاهی است که ممکن است در حال رشد باشد و در اطراف آسفالت برای رفع مشکلات آسیب ریشه. هر ترک بزرگتر بسته به اندازه آنها ممکن است نیاز به روکش آسفالت کامل یا تعویض داشته باشد.
ترک خطی
ترک های خطی ترک هایی هستند که موازی جهت آسفالت هستند. اینها می تواند ناشی از عوامل متعددی باشد، مانند ساخت اولیه اتصال، خستگی/حرکت عمومی روسازی یا رانندگی بیش از حد وسایل نقلیه سنگین بر روی یا نزدیک درز/لبه.
راهحل ترکهای خطی : ترکهای شدیدتر گاهی اوقات میتوانند گزینههایی برای راهحلهای موقت داشته باشند، اما هر راهحلی برای رفع سریع پتانسیل بدتر شدن خسارت برای صورتحساب بزرگتر را دارد. اگر یک ترک عمیقاً عمیق باشد یا باعث آسیب ساختاری شود، منطقه باید در بخشهایی برداشته شود و در صورت تعمیر جایگزین شود و سپس آسفالت مجدداً کامل شود.
∎