جوان آنلاین: «مذاکره با امریکا هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه نیست و هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد. دلیل؟ تجربه!» این بیان صریح و قاطعانه رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش بود که واکنشهای بسیاری را در رسانههای جهان به همراه داشت. کاربران فارسی زبان توئیتر نیز با حمایت از موضع رهبر انقلاب آن را پاسخ قاطع ملت ایران به گفتههای قلدرمآبانه ترامپ در روزهای اخیر دانستند. در ادامه بخشهایی از واکنشهای کاربران را مرور کردهایم.
محمد رستمپور:
مقصر نشان دادن تحریم در هر رویداد و اتفاقی، از این پس شدت خواهد گرفت. چرا تحریم رفع نمیشود؟ مذاکرهخواهان خواهند گفت، چون رهبری با مذاکره مخالف است. قرار دادن مردم مقابل رهبری چگونه خواهد بود؟ با آشوب. دلیل؟ تجربه آبان ۹۸.
سید عباس موسوی:
همه کارگزاران نظام به خوبی میدانند در حوزه کارشناسی، نقد و نظر همه میتوانند مجتهد، نظرمند و حتی نظریهپرداز باشند، اما وقتی نظرات مختلف کارشناسی در نهایت تبدیل به یک تصمیم شد، آنگاه همه باید مقلد و مجری آن تصمیم باشیم. بیان و پیام قوی امروز رهبر حکیمانقلاب در برشمردن ویژگیهای مذاکره «شرافتمندانه، عاقلانه و هوشمندانه» ادامه همان اصول «عزت، حکمت، مصلحت» است که سالها پیش تبیین کردند. در همین اثنا، به شدت باید مراقب راهبرد مذاکراتی طرف مقابل و استفاده ابزاری او از افکار عمومی داخل و دوقطبیسازی در ایران هم بود! #فصل_الخطاب
علیرضا رحمانی:
برخی طوری وانمود نکنند که مذاکره مساوی شکوفایی اقتصادی است! چون نهتنها ما که از قبل دلواپس بودیم و میگفتیم، بلکه پدیدآورندگان برجام هم علناً به بیدستاوردی معاهدهای که بعد از چند سال مذاکره و خندیدن و دست دادن و رفاقت کردن به آن رسیدند اذعان دارند! #دلیل_تجربه
علی پورمیرزایی:
آدم عاقل از یک سوراخ دوبار گزیده نمیشود. تجربه مذاکره با دولت امریکا، بهترین دلیل برای بیفایده بودن مذاکره مجدد است. نباید معیشت مردم را مثل دهه ۹۰ معطل مذاکره کرد و از حل مشکلات داخلی غفلت کرد. #مذاکره_ممنوع
مهدی قاسمزاده:
هرچند برخی سعی خواهند کرد، تا در ادامه خط قبلیشان (معرفی مذاکره به عنوان تنها راه حل مشکلات)، امروز نیز توپ مذاکره نکردن را به زمین رهبری بیندازند، اما باید توجه داشت، دلیل مخالفت امروز ایشان صرفاً ناظر بودن به بدعهدیها و تجربههای پر هزینه قبلی است!
محمد اکبرزاده:
شما ۹ سال پیش برای اینکه توافقی حاصل شود، همه محدودیتها را پذیرفتید، طرف مقابل، اما در عمل نه تحریم را لغو کرد و نه در توافق شما باقی ماند! با این تجربه، گرهزدن اقتصاد به مذاکره با دشمن بدعهد چه معنایی خواهد داشت؟ بروز #تجربه روزگار بهره بگیر | زیرا که به ز تجربه، آموزگار نیست.
علی مرادخانی:
دلیل؟ تجربه! منطق مسلم جمهوری اسلامی ایران این است که برای چندمین بار از یک سوراخ گزیده نشود. تمام.
مجید شاکری:
بیایید اشتباهات گذشته را تکرار نکنیم. دو دسته شدن سر مذاکره کردن یا نکردن تکرار اشتباهات گذشته است.
سید احسان خاندوزی:
۱) مشکل اقتصاد باید حل شود، ۲) چندبار راه مذاکره را امتحان کردیم، اگر جواب میداد خوب بود، اما طرف مقابل مانع منفعت پایدار ایران شد. طبق گزارش بانک جهانی از شروع تحریمها، تنها سهسالی که تولید روند بهبود مستمر داشت ۲- ۱۴۰۰ بوده است، ۳) شهید رئیسی راههای دیگر را همزمان با مذاکره امتحان کرد، تأثیر مثبتش بر تولید، صادرات، سرمایهگذاری، بیکاری و ضریب جینی نمایان شد (نقاط ضعفی هم داشتیم). حال اگر پمپاژهای رسانه مجال دهد، عقل سالم کدام مسیر را در پیش خواهد گرفت؟
محمد صرفی:
احمقانهترین و حتی شاید خیانت آمیزترین برخورد با موضع امروز رهبر انقلاب درباره مذاکره با امریکا، تبدیل آن به بهانه و ابزاری برای دعوا و شکاف داخلی است.