شناسهٔ خبر: 71267369 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

تصویر متفاوتی که وزیر از پرسپولیس و استقلال می‌بیند

اوضاع بدتر شده نه بهتر آقای دنیامالی!

رار بود بعد از واگذاری، سرنوشت پرسپولیس و استقلال تغییر کند و بار مشکلات این دو باشگاه تا حد قابل توجهی سبک شود، اما برخلاف تصورات، نه تنها اوضاع بهتر نشد که بدتر هم شد.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: اواخر فروردین‌ماه سال جاری بود که سرانجام تکلیف پروژه واگذاری سرخابی‌های پایتخت روشن شد که براساس آن، چهار بانک و بزرگ‌ترین مجموعه پتروشیمی ایران با امضای ضمانتنامه قانونی، متعهد به خرید عمده سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال شدند. هرچند که این نوع واگذاری را نمی‌شد خصوصی‌سازی نامید، اما خطر حذف سرخابی‌های پایتخت از اولین دوره لیگ نخبگان آسیا را از بیخ گوش این دو باشگاه دور کرد. 
 
قرار بود بعد از واگذاری، سرنوشت پرسپولیس و استقلال تغییر کند و بار مشکلات این دو باشگاه تا حد قابل توجهی سبک شود، اما برخلاف تصورات، نه تنها اوضاع بهتر نشد که بدتر هم شد. با وجود این به نظر می‌رسد مشکلات پرتعداد سرخابی‌های پایتخت چندان به چشم وزیر ورزش نیامده که مدعی است واگذاری پرسپولیس و استقلال باعث شده این دو باشگاه به شرایط بهتری برسند. 
این در حالی است که شرایط پرسپولیس و استقلال در جدول رده‌بندی به خوبی گویای این واقعیت است که واگذاری سرخابی‌ها نتوانسته تأثیری را که انتظار می‌رفت، داشته باشد. هرچند استقلال چند سالی است که در حسرت کسب عنوان قهرمانی مانده، اما پرسپولیس قهرمان چند دوره لیگ است که این روز‌ها شرایط چندان جالبی ندارد و تغییرات کادرفنی، عدم نتیجه‌گیری در لیگ و لیگ نخبگان تأییدی بر این گفتار است. 
 
در حال حاضر شرایط هیچ یک از این دو تیم جالب توجه نیست، نه پرسپولیسی که با کسب ۳۴ امتیاز در رده چهارم جدول قرار دارد و هنوز خیلی از محدوده تیم‌های مدعی دور نشده و نه استقلالی که با کسب تنها ۲۳ امتیاز در رده نهم جا خوش کرده است. اما مشخص نیست چه چیزی باعث شده دنیامالی تصور کند وضعیت این دو تیم بعد از واگذاری بهتر شده، وقتی نه در لیگ توانستند عملکرد قابل قبولی از خود به نمایش بگذارند و نه در لیگ نخبگان و بدتر اینکه کادر فنی دو باشگاه نیز درست بعد از واگذاری، چند مرتبه دستخوش تغییر شده است! مسئله‌ای که صدای منتقدان، کارشناسان و حتی هواداران دو تیم را هم درآورده است. اعتراضی که در بازی‌های اخیر دو تیم بار‌ها و بار‌ها از روی سکو‌ها شنیده شد. با وجود این در کمال تعجب وزیر ورزش می‌گوید اوضاع بهتر از گذشته است: «قطعاً اوضاع بهتر از گذشته است. همین که ما ورود نمی‌کنیم و خودشان باید پاسخ بدهند، بهتر است. یک زمانی برای اینکه معمولی‌ترین منابع بودجه اینها تأمین شود با گرفتاری مواجه بودند، اما الان شرایط‌شان بهتر شده است. فکر می‌کنم به تدریج استقلال و پرسپولیس خودشان را پیدا کنند. من با اعضای هیئت مدیره و هلدینگ‌ها صحبت کرده‌ام. آنها نگاه زیربنایی در بحث‌های پایه دارند و بحث پایه را جدی می‌گیرند.»
 
بی‌شک اتفاقات اخیر و آمار مشکلات این دو تیم ثابت می‌کند اوضاع آنها بعد از واگذاری نه فقط بهتر نشده که بدتر هم شده و این چیزی نیست که بتوان منکر شد یا آن را کتمان کرد. اما اگر ماجرا را از جهتی که وزیر ورزش می‌نگرد نگاه کنیم، متوجه بهتر شدن اوضاع می‌شویم. البته نه برای پرسپولیس و استقلال، بلکه برای وزارت ورزش، چراکه همانطور که دنیامالی نیز بدان اشاره دارد، پیش از این تمام نگاه‌ها بعد از هر مشکلی به سمت وزارت می‌چرخید، اما بعد از واگذاری دلیلی ندارد که کسی وزیر ورزش را مقصر اتفاقات و ناکامی‌ها بخواند و عاقلانه است که او قصدی برای ورود به مسائل و مشکلات این دو باشگاه نداشته باشد، به طوری که این را صراحتاً به زبان می‌آورد: «اصلاً در خصوص مسائل و مشکلات دو باشگاه ورود نمی‌کنیم. آنها مجمع دارند و خودشان باید پاسخگو باشند. ما اگر صحبتی هم کنیم با مجمع است و گاهی هم با هیئت مدیره صحبت می‌کنیم که اگر کمک بخواهند کمک خواهیم کرد، اما وظیفه ما فقط در قبال این باشگاه‌ها نیست و همه هستند. در حال حاضر بعضی از استان‌ها تیم ندارند و به دنبال تیم هستند یا برای مثال تیم نفت در لیگ برتر نیست. فوتبال حساس است و ما هرچقدر از جایگاه نظارتی بالاتری ورود کنیم به نفع تیم‌هاست.»
 
این نوع نگاه، اما می‎‌تواند به معنای شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت باشد، خصوصاً وقتی واگذاری سرخابی‌های پایتخت به کنسرسیوم بانکی و بزرگ‌ترین مجموعه پتروشیمی ایران به راستی خصوصی‌سازی نیست و بیشتر این جیب به آن جیب کردن است، وقتی هر دو مجموعه به نوعی دولتی محسوب می‌شوند. با وجود این به نظر می‌رسد وزیر ورزش با بیان دیدگاه خود بیشتر سعی دارد پای وزارت ورزش را از مهلکه مشکلات سرخابی‌ها بیرون بکشد، اما بی‌تردید این بی‌تفاوتی در واقع سرمایه‌سوزی است و نمی‌تواند نتیجه جالب توجهی در پی داشته باشد و انتظار می‌رود وزارت ورزش و در رأس آن دنیامالی به‌خاطر مردم و هواداران این دو تیم هم که شده توجه بیشتری به اوضاع پرسپولیس و استقلال داشته باشد. وزیر ورزش مدعی است اگر او به جای مدیران این دو باشگاه بود برای انتخاب کادرفنی و سرمربی هم نظر هواداران را جویا می‌شد، اما سؤال اینجاست که چطور امروز خودش نظر هواداران را برای حل مشکلات این تیم جویا نمی‌شود قبل از اینکه کار به جا‌های باریک کشیده شود.