شناسهٔ خبر: 71265517 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

تدوین برنامه پنج‌ساله راهبردی سازمان حسابرسی

مدیرعامل سازمان حسابرسی از تدوین برنامه پنج‌ساله این سازمان در دولت چهاردهم خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت اقتصاد، موسی بزرگ اصل اظهار کرد: در مدت کوتاه فعالیت دولت چهاردهم توانستیم برنامه راهبردی ۵ ساله سازمان حسابرسی را به‌عنوان نقشه راه تدوین و تصویب کنیم.

وی با بیان اینکه در حوزه حسابرسی برخی مشکلات سال‌های سال وجود داشته است، افزود: یکی از مشکلات اساسی مربوط به حکمرانی شرکت‌ها و راهبری شرکت‌هاست که عموماً این مشکلات ساختاری است و مهم‌ترین مشکلی که در حکمرانی دولتی وجود دارد، سلب اختیارات مدیران با قوانین متحدالشکل است و سازمان حسابرسی هم یک شرکت دولتی است و لازم است نظام اداری حاکم بر اداره شرکت‌های دولتی تغییر کند تا اینکه مدیران با اختیارات بیشتر عملکرد داشته باشند و پاسخگوی عملکردشان باشند.

مدیرعامل سازمان حسابرسی یادآور شد: به طور تقریبی در ۱۶ مجمع سازمان حسابرسی در سال‌های گذشته و در دولت‌های مختلف مشکل نیروی انسانی و مشکل نظام پرداخت‌ها را مطرح کردند که حل شود، اما این موضوع تکرار شده، اما حل نشده است، چرا که ساختارهای راهبری شرکت‌های دولتی باید تغییر کند.

بزرگ اصل تأکید کرد: نظام شرکت داری ما به‌خصوص در حوزه نیروی انسانی یک نظام متکی بر زمان است نه عملکرد؛ یعنی در حوزه نیروی انسانی پرداخت‌ها بیشتر از آنچه که به عملکرد وابسته باشد به گذشت زمان وابسته است درصورتی‌که از لحاظ منطقی باید برعکس باشد و اگر بخواهیم بهره‌وری داشته باشیم و شرکت‌های دولتی بهتر اداره شوند باید پرداخت‌ها متکی به عملکرد باشند.

وی عنوان کرد: در سازمان حسابرسی که یک دستگاه نظارتی خدماتی است، مشکل جدی و اولیه ما مسئله نیروی انسانی و مدیریت منابع انسانی است که در این دولت حل اساسی این مساله را آغاز کرده‌ایم.

مدیرعامل سازمان حسابرسی تحول سازمان حسابرسی را یکی از نکات اصلی در پیشبرد اهداف دولت چهاردهم برشمرد و ادامه داد: یکی از مهم‌ترین اصول بنیادی تصمیم‌گیری بر اساس شواهد معتبر یعنی اطلاعات است که بخشی از آنها اطلاعات مالی است و به طور معمول اعتبار این اطلاعات و شواهد مالی توسط حسابرسان در هر کشوری تعیین می‌شود.

بزرگ اصل بیان کرد: دولت برای تصمیم‌گیری آگاهانه چه در شرکت‌های دولتی و چه در دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه‌ها، باید اطلاعات و شواهد داشته باشند تا بتوانند در هر لحظه تصمیمات آگاهانه بگیرند؛ این اولین اصلی است که در اصول بنیادین دولت وفاق ملی دیده می‌شود.

وی تصریح کرد: در راهبردهای دولت وفاق ملی دو راهبرد عملیاتی وجود دارد که بدون حرفه حسابداری و حسابرسی قوی قابل‌اجرا نخواهد بود؛ یکی از این اصول حکمرانی شاهد محور است که برای تحقق آن سازمان حسابرسی به‌عنوان دستگاه پیشرو باید مهندسی مجدد شود.

مدیرعامل سازمان حسابرسی ادامه داد: راهبرد دوم یعنی مبارزه با فساد و ارتقای شفافیت هم با حرفه حسابرسی قوی و سازمان حسابرسی قوی امکان‌پذیر است چرا که یکی از قطعات پازل ارتقای شفافیت و مبارزه با فساد حرفه حسابرسی قوی و قدرتمند است.

بزرگ اصل تأکید کرد: اگر بخواهیم این راهبردهای اساسی دولت وفاق ملی محقق شود، باید حرفه حسابرسی با یک نگاه مجدد دیده و تقویتش شود و در رأس این موضوع نیز سازمان حسابرسی قرار دارد که هم مقررات گذار حرفه حسابداری و حسابرسی است و هم حسابرس بزرگ‌ترین شرکت‌های دولتی کشور به شمار می‌رود.

وی، شفافیت و جلوگیری از بروز فساد را مهم‌ترین انتظار مردم از سازمان حسابرسی برشمرد و ادامه داد: با تقویت شفافیت و با بهبود جریان اطلاعات در کشور باید جلوی فساد را در کشور بگیریم و اعتماد را بالا ببریم. هرچه شفافیت بیشتری در کشور داشته باشیم، تاریکی‌های کمتر داشته باشیم در نتیجه فساد کمتری هم خواهیم داشت.

مدیرعامل سازمان حسابرسی همچنین حسابرسی قوی را یکی از ابزارهای جدی تحقق عدالت مالیاتی برشمرد و ادامه داد: اداره هر کشوری در دنیای مدرن امروز متکی به مالیات منصفانه است و مالیات منصفانه هم تنها در صورتی قابل‌دستیابی است که اطلاعات شفاف و قابل اتکای حسابرسی شده در بخش‌های مختلف اقتصاد کشور وجود داشته باشد.

بزرگ اصل با اشاره به اولویت دولت چهاردهم برای تقویت حسابرسی تصریح کرد: کارشناس محوری و دانش‌محوری در سازمان حسابرسی جایگزین رویکردهای گذشته شده است. در همین مدت کوتاه یک راهبرد ۵ ساله حسابرسی تدوین کردیم که می‌تواند نقشه راه خوبی در جهت ارتقای سازمان حسابرسی و بازگرداندن سازمان حسابرسی به جایگاه اصلی خودش باشد.

وی تأکید کرد: با اجرای این برنامه پنج‌ساله حرکتی در سازمان حسابرسی ایجاد خواهد شد که به دنبال آن حرفه حسابرسی نیز حرکت خواهد کرد. ما یک عقب‌ماندگی فناوری بسیار گسترده و انباشته داریم که با طرح‌ها و برنامه‌های مختلف تلاش داریم آن را حل‌وفصل کنیم.

مدیرعامل سازمان حسابرسی تصریح کرد: قصد داریم با اتکای به فناوری سازمان حسابرسی را در چهار سال آینده متحول کنیم.

بزرگ اصل از دیگر رئوس برنامه تحول پنج‌ساله را تقویت استقلال حرفه‌ای، به‌کارگیری فناوری در فرایند حسابرسی، توسعه حسابرسی عملیاتی و ارائه پیشنهادات خدمات حسابرسی باهدف استفاده بهینه از منابع اقتصادی شرکت‌های دولتی برشمرد.