رهبر جمهوری اسلامی ایران همزمان با ادامه آتشبس در غزه و تبادل گروگانهای اسرائیلی با زندانیان فلسطینی، با چند تن از سران گروه افراطی حماس در تهران دیدار کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای ایران، علی خامنهای روز شنبه ۲۰ بهمن ماه با خلیل الحیه، سرپرست دفتر سیاسی حماس، محمداسماعیل درویش، رئیس شورای رهبری و زاهر جبارین، رئیس این گروه در کرانه باختری دیدار و گفتوگو کرد.
گروه حماس که از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا تروریستی شناخته میشود، همراه با حزبالله لبنان و گروههای دیگر در منطقه تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران قرار دارند و مقامات ایرانی از این گروهها به عنوان «محور مقاومت» یاد میکنند.
رسانههای ایران میگویند که علی خامنهای در این دیدار گفته است که حماس موفق شده بر اسرائیل و در واقع بر آمریکا غلبه کند و نگذاشته که آنها به «هیچیک از اهداف خود برسند».
او در عین حال در این دیدار به اهمیت «برنامهریزی برای کارهای فرهنگی» در کنار «امور نظامی و بازسازی غزه» اشاره کرده و گفته که باید این روش ادامه داشته باشد.
از نیمه مهرماه ۱۴۰۲ و بهدنبال حمله غافلگیرکننده گروه افراطی حماس به جنوب اسرائیل، عملیات انتقامجویانه ارتش اسرائیل در غزه آغاز شد و با اوجگیری درگیریها، حزبالله لبنان، دیگر گروه متحد ایران، که شاخه نظامیاش همچون کلیت حماس، از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا تروریستی شناخته میشود هم حملاتی را به نواحی شمالی اسرائیل آغاز کرد.
در جریان این حملات اسرائیل بسیاری از سران هر دو گروه متحد ایران را کشت؛ از جمله حسن نصرالله، دبیر کل پیشین حزبالله لبنان، و اسماعیل هنیه و یحیی سنوار، رهبران دفتر سیاسی و شاخه نظامی حماس.
جمهوری اسلامی ایران در جنگ گروه افراطی حماس با اسرائیل، از حماس حمایت میکرد و این گروه شبه نظامی را بخشی کلیدی از راهبرد گستردهتر خود برای مقابله با نفوذ اسرائیل و غرب در خاورمیانه میداند.
علی خامنهای فروردین ماه امسال در دیدار با اسماعیل هنیه گفته بود جمهوری اسلامی در موضوع حمایت از قضیه فلسطین و مردم مقاوم غزه «هیچ تردیدی به خود راه نخواهد داد.»
او در عین حال سه روز بعد از حمله ناگهانی حماس به خاک اسرائیل در ۱۵ مهر ۱۴۰۲، در یک سخنرانی برای نیروهای مسلح، دست داشتن تهران در این حمله را رد کرده بود.
رهبر جمهوری اسلامی در همین سخنرانی گفته بود که این حمله «کار خود فلسطینیها است» و «ما پیشانی و بازوی طراحان» این حمله را «میبوسیم و به آنها افتخار میکنیم.»
رسانههای ایران گفتهاند که مناسبت سفر سران گروه افراطی حماس به ایران سالگرد انقلاب ۵۷ بوده و آنها همچنین از حمایت مستمر جمهوری اسلامی ایران نیز قدردانی کردهاند.