شناسهٔ خبر: 71262075 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

امیر بار شالوم: در مورد مسئله ایران، سفر نتانیاهو به واشنگتن یک شکست است

تحلیلگران عبری زبان بر این باورند که بنیامین نتانیاهو در سفر خود به آمریکا، علی رغم تلاش برای مجاب کردن ترامپ برای استفاده از ابزار نظامی علیه ایران، همچون گذشته با شکست مواجه شده است.

صاحب‌خبر -

سرویس جهان مشرق - در روزهای اخیر، موج گسترده ای از رضایت و استقبال از اظهارات دونالد ترامپ در رابطه با مسائل مختلف از جمله ایران در سرزمین‌های اشغالی صورت گرفته است. بسیاری از شهرک نشینان و ساکنان سرزمین‌های اشغالی با انتشار سخنان ترامپ، از آن به عنوان نقطه عطفی تاریخی در رابطه با مقابله با قدرت ایران و محور مقاومت یاد کرده اند. سران رژیم صهیونیستی نیز در صفحات مجازی خود، بخاطر اظهارات ضد ایرانی ترامپ، به تحسین و تمجید از وی پرداخته اند.

از سوی دیگر، بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران صهیونیست، بر خلاف موج صورت گرفته در سرزمین‌های اشغالی، سفر نتانیاهو به آمریکا و نتیجه گفتگوهای وی در رابطه با ایران را، بی نتیجه دانسته و آن را یک ناکامی برای نتانیاهو معرفی میکنند. امیر بار شالوم، کارشناس برجسته صهیونیست در یادداشتی تحلیلی به سفر نتانیاهو به آمریکا و بررسی نتایج گفتگوهای وی با ترامپ در رابطه با مسئله ایران پرداخت.

لازم به ذکر است که مشرق صرفاً جهت اطلاع نخبگان و تصمیم‌گیران عرصه سیاسی کشور از رویکردها و دیدگاه‌های محافل رسانه‌ای-اندیشکده‌ای بین‌المللی این گزارش را منتشر می‌کند و دیدگاه‌ها، ادعاها و القائات این گزارش‌ لزوماً مورد تأیید مشرق نیست

امیر بار شالوم، تحلیلگر و کارشناس صهیونیست،‌ در گزارشی تحلیلی از سفر نتانیاهو به آمریکا و اظهارات ترامپ در رابطه با ایران در وب سایت اسرائیل تایمز نوشت:

«نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو بدون شک از سخنان دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده در کنفرانس مطبوعاتی مشترک این دو نفر در کاخ سفید در سه‌شنبه شب و همچنین اظهارات پیش و پس از نشست سران خوشحال است.»

«در مراسم امضای فرمان رئیس‌جمهور برای اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه ایران، از ترامپ درباره تهدیدات ایران علیه جانش سوال شد. پاسخ او صریح بود: "من به مشاورانم دستور محو ایران را دادم." این جمله ممکن است برای گوش نگران اسرائیلی‌ها آرامش‌بخش باشد، اما لزوماً از دیدگاه نتانیاهو شرایط مطلوبی را نشان نمی‌دهد. ترامپ این موضوع را به برنامه‌های انتقام‌جویانه ایران مرتبط می‌داند که از زمان ترور فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، ژنرال قاسم سلیمانی در ژانویه ۲۰۲۰ در فرودگاه بغداد ادامه دارد.»

امیر بار شالوم: در مورد مسئله ایران، سفر نتانیاهو به واشنگتن یک شکست است امیر بار شالوم:
در مورد مسئله ایران، سفر نتانیاهو به واشنگتن یک شکست است

«به عبارت دیگر، ترامپ گزینه نظامی علیه ایران را روی میز قرار داد، اما بار دیگر، طبق معمول، همه چیز برای او احساسی است. او تنها زمانی این گزینه را مطرح می‌کند که به شخص او مربوط می‌شود. پس از دیدار با نتانیاهو، در توییتی در شبکه اجتماعی خود درباره حمله اسرائیل-آمریکایی اطمینان داد که گزارش‌های مربوط به حمله آمریکایی-اسرائیلی به ایران اغراق‌آمیز است و او همچنان مذاکره دیپلماتیک و توافق را ترجیح می‌دهد.»

«امضای فرمان جدید تحریم ایران توسط رئیس‌جمهور ساعاتی پیش از دیدار با نتانیاهو، در مقابل دوربین‌ها انجام شد. هدف از این تحریم‌ها جلوگیری از تلاش‌ها برای دور زدن آن‌ها از طریق زنجیره‌ای کردن شرکت‌ها است، همانطور که در دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن اتفاق افتاده است. این حرکت احتمالاً تصادفی نبوده است. قرار بود برنامه و طرح مدنظر آمریکا به نتانیاهو منتقل شود و از این پس هیچ اقدام نظامی آمریکایی علیه ایران صورت نگیرد. دولت مذاکرات سخت را به عنوان مسیر اصلی انتخاب کرده است.»

امیر بار شالوم: در مورد مسئله ایران، سفر نتانیاهو به واشنگتن یک شکست است

«سوال اینجاست که در دیدار غیرعلنی ترامپ و نتانیاهو در رابطه با ایران چه دستاوردی حاصل شد؟ آیا ایالات متحده در اینجا دو مسیر را دنبال می‌کند؟ اول، فشار رسمی، یعنی فشار اقتصادی به عنوان ابزاری برای مذاکره و دوم، غیررسمی، آماده‌سازی یک گزینه نظامی واقعی همراه با اسرائیل؟»

«به همان اندازه که اطرافیان نخست‌وزیر تلاش خواهند کرد تا اخبار توافق بین آمریکا و اسرائیل در مورد مسئله ایران را منتشر کنند، باید به صراحت گفت: نتانیاهو شکست خورده است. او در قانع کردن ترامپ – که دیروز او را "بزرگترین دوست اسرائیل در کاخ سفید" خواند – برای قرار دادن گزینه نظامی علیه ایران روی میز ناکام مانده است.»

امیر بار شالوم: در مورد مسئله ایران، سفر نتانیاهو به واشنگتن یک شکست است

«اسرائیل همواره در تلاش است تا به آمریکایی‌ها توضیح دهد که ایران تنها در برابر تهدید با گزینه نظامی انعطاف‌پذیر خواهد بود. انتظار اسرائیل این بوده و هست که چنین اقدامی از سوی کاخ سفید به عنوان گامی مقدماتی برای مذاکرات بین کشورها اعلام شود.»

«این دقیقاً دومین شکست نتانیاهو در این زمینه است: او در سال ۲۰۱۸، زمانی که ترامپ را متقاعد کرد که از توافق هسته‌ای که سه سال پیش توسط رئیس‌جمهور باراک اوباما آغاز شده بود، خارج شود، بر درخواست خود از رئیس‌جمهور ترامپ برای استفاده از گزینه نظامی علیه ایران اصرار نکرد. »

«جشن اسرائیل برای خروج آمریکا از توافق هسته‌ای پس از آن خیلی سریع رنگ باخت: ایران به سرعت چارچوب توافق را تا مرز رسیدن به آستانه هسته‌ای شدن زیر پا گذاشت. وقتی دیروز در مقابل دوربین‌ها از نتانیاهو درباره اقدامات اقتصادی آمریکا پرسیده شد، او به اجمال پاسخ داد: اگر ایران را متوقف کند، همین خوب است.»

«شکی نیست که ایران کنفرانس مطبوعاتی ترامپ و نتانیاهو را دنبال کرده تا جهت باد را بفهمد و همه چیز کاملاً واضح است. غیر ممکن نیست که پیش از ورود نتانیاهو به واشنگتن، توافقات غیررسمی بین طرفین انجام شده باشد.»

«ایرانی‌ها در حال حاضر در حال محاسبه مجدد مسیر خود هستند تا مذاکرات را از بهترین نقطه شروع کنند، یعنی حفظ حداکثر قابلیت‌های هسته‌ای و پنهان کردن مواد و اجزای حیاتی هسته‌ای در سریع‌ترین زمان ممکن. ایران بار دیگر در اینجا بازی خود را در میدان انجام می‌دهد: از یک طرف به تحقق توافق اشاره دارد و از طرف دیگر، به پیشرفت خود ادامه داده و تسلیم نمی‌شود.»