به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ اخیراً انتصاب سید محمدهادی موسوی به عنوان مشاور رئیس مرکز مطالعات مالی ایران که تحت نظارت وزارت امور اقتصادی و دارایی فعالیت میکند، با واکنشهایی همراه بوده است. اما نکته قابلتأملتر از این انتصاب، دعوت از وی به تلویزیون ملی است، آن هم در شرایطی که سوابق رسانهای او نشان از مواضع خارج از چارچوب علیه نظام دارد.
سید محمدهادی موسوی، چهرهای که اکنون در جایگاه مشاور یک نهاد دولتی قرار گرفته و به تلویزیون ملی راه یافته است، سابقه انتشار مواضع تند علیه نظام جمهوری اسلامی را دارد. وی در جریان ناآرامیهای سال ۱۴۰۱، بارها در فضای مجازی علیه سیاستهای کشور موضعگیری کرده است. برای نمونه، در یکی از توییتهایش با لحنی تند به مسئله حجاب پرداخته و نظام را به «دیکتاتوری» متهم کرده است. در توییتی دیگر نیز اظهاراتی خارج از عرف مطرح کرده که نشاندهنده دیدگاههای ساختارشکنانه اوست.
دو مورد اظهارات وی در شبکه اجتماعی ایکس را در ادامه میخوانید:
مسئله اساسی این است که چطور فردی با چنین پیشینهای از سوی صداوسیما برای حضور در برنامههای تلویزیونی دعوت میشود؟ آیا پیش از دعوت، سوابق رسانهای و مواضع افراد بررسی نمیشود؟ چگونه یک چهره که در فضای مجازی مواضع ضدساختاری داشته، بدون هیچ مانعی به رسانه ملی راه پیدا میکند؟
صداوسیما به عنوان تریبون رسمی جمهوری اسلامی، مسئولیت مهمی در هدایت افکار عمومی دارد. در سالهای اخیر بارها از سوی جریان انقلابی نسبت به ضعف نظارتی در دعوت از مهمانان برنامهها انتقاد شده است. دعوت از چهرههایی که سوابق بحثبرانگیز دارند، نهتنها موجب بیاعتمادی جامعه به رسانه ملی میشود، بلکه این پرسش را ایجاد میکند که آیا صداوسیما در دعوت از مهمانان، چارچوب مشخص و معیارهای نظارتی شفافی دارد یا خیر؟
انتظار میرود مدیران رسانه ملی نسبت به این موضوع پاسخگو باشند و در انتخاب مهمانان خود دقت بیشتری به خرج دهند. اگر چنین روندی اصلاح نشود، این امکان وجود دارد که چهرههایی با گرایشهای نامتعارف و حتی مخالف نظام، بیش از پیش به رسانه ملی راه پیدا کنند و از تریبونی که متعلق به مردم است، برای مطرحکردن خود استفاده کنند. شفافسازی درباره این روند و تعیین معیارهای مشخص برای دعوت از افراد، میتواند مانع از تکرار چنین اتفاقاتی در آینده شود.