شناسهٔ خبر: 71261179 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

یک منتقد ادبی:

«آران دایان» بیانیه‌ای از احترام به هوش مخاطب و پیامی برای انسان امروز است

هرمزگان - یک منتقد ادبی گفت: «آران دایان» تنها یک کتاب نیست، بلکه بیانیه‌ای از احترام به هوش مخاطب و پیامی برای انسان امروز است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، آیین رونمایی کتاب «آران دایان» نوشته «کیان گلوانی» با حضور پرشور مردم ادب دوست هرمزگان رونمایی شد.

برای نخستین بار در استان به ازای هر میهمان یک کتاب به عنوان هدیه در میز اختصاصی او قرار داشت تا مخاطبان ضمن مطالعه، اثر را در کتابخانه شخصی نگاه دارند و رونمایی نیز به صورت دیجیتال روی صفحه نمایش انجام شد.

محمدعلی سلیمانیا نویسنده و آموزگار مهارت‌های بهبود فردی، بیان کرد: امشب گرد هم آمده‌ایم تا جشن تولد یک جهان تازه را گرامی بداریم. جهانی که کیان با قلم سحرآمیز خود در رمان آران دایان خلق کرده است.

وی اذعان کرد: رمان فانتزی، هنر تبدیل ناممکن‌ها به واقعیتی ملموس است. او در این اثر نه تنها این هنر را به کمال به تحریر در آورده، بلکه مرزهای تخیل ما را نیز جابجا کرده است.

سلیمانیا ادامه داد: کیان با قلم جادویی خود جهانی نو می‌سازد، جهانی پُر از موجودات خیال‌انگیز و قوانینی که فراسوی مرزهای واقعیت گسترده می‌شوند. او با ترکیب تخیل بی‌پایان و مهارت در روایی، خوانندگان را به سفری فراموش نشدنی می‌برد؛ جایی که جادو نفس می‌کشد.

این نویسنده هرمزگانی اضافه کرد: داستان از اینجا شروع می‌شود که آران دایان ناگهان خودش را درگیر ماجرایی می‌بیند که نه تنها سرنوشت خودش، بلکه کل دنیایش را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به همراه دوستان و هم پیمانانش باید با تاریکی‌ها بجنگد و رازهای قدیمی را کشف کند و در نهایت انتخاب‌هایی انجام دهد که می‌تواند همه چیز را تغییر دهد.

محمدعلی سلیمانیا بیان نمود: نویسنده این فانتزی نه تنها داستانسرا است بلکه مهندس دنیاهای است که قلب‌ها را می‌نوازد و ذهن‌ها را به چالش می‌کشد.

وی در ادامه گفت: خلاقیت کم نظیر، یکی از برجسته‌ترین ویژگی‌های کیان گلوانی است. توانایی وی خلق دنیاهایی است که نفس را در سینه حبس می‌کند. از جزئیات پیچیده جغرافیایی گرفته تا اساطیر منحصربفرد و نظام‌های جادویی نوآورانه را خلق می‌کند.‌

آموزگار مهارت‌های بهبود فردی، با اشاره به اینکه هر صفحه از این کتاب گواهی است بر ذهن پویا و نگاه ژرف نویسنده به عناصر فانتزی، عنوان کرد: در این رمان با قهرمانان و ضد قهرمانانی آشنا می‌شویم که نه تنها سایه‌هایی از تخیل نیستند، بلکه آیینه هایی از پیچیدگی‌های روح انسانند. نویسنده با ظرافتی کم مانند، اسامی را انتخاب نموده و ترس‌ها، امیدها و تضادهای درونی شخصیت‌ها را به تصویر می‌کشد، تا جایی که گویی آن‌ها را از نزدیک می‌شناسیم.

سلیمانیا ادامه داد: آنچه این اثر را ممتاز می‌کند، جسارت نویسنده در شکستن مرزهای ژانر فانتزی است. وی نه تنها به بازآفرینی مفاهیم آشنا بسنده نکرده‌اند، بلکه با نوآوری در پی رنگ و گره‌های داستانی، اثری خلق کرده که هم به قلب سنت‌های فانتزی ادای احترام می‌کند و هم افق‌های تازه‌ای پیش روی خواننده می‌گشاید.

این نویسنده با اذعان به اینکه فانتزی های بزرگ همیشه آینه هایی از واقعیت‌های انسانی هستند، بیان نمود: کیان در لابلای نبردها و طلسم های کهن و سرزمین‌های گمشده، پرسش‌هایی ژرف درباره انتخاب‌های اخلاقی را مطرح می‌کند که مخاطب را تا روزها پس از بستن کتاب، به تفکر وا می‌دارد. بنابراین آران دایان تنها یک کتاب نیست، بلکه بیانیه‌ای از احترام به هوش مخاطب و پیامی برای انسان امروز است.

وی همچنین با عنوان اینکه سبک نوشتاری نویسنده روان و جذاب است، گفت: این رمان نه تنها با توصیفات جذابش شما را به دنیای خودش می‌کشاند، بلکه با تعلیق‌ها و لحظات غافلگیر کننده‌اش شما را روی صندلی میخکوب می‌کند.

محمدعلی سلیمانیا توضیح داد: توصیفات دقیق و تصویرگرانه، دیالوگ های طبیعی و لحن مناسب داستان، همگی باعث می‌شود که خواننده به راحتی در دنیای داستان غرق شود. اگر آماده‌اید تا وارد دنیایی شوید که جادو واقعی است و هر چیزی ممکن است، آران دایان را از دست ندهید.

این منتقد ادبی افزود: پس امروز گردهم آمده‌ایم تا از ذهن پرتلاطم و دستان خستگی ناپذیر کسی تقدیر کنیم که مرزهای ناممکن را می‌شکند و به ما یادآوری می‌کند که گاهی عمیق ترین حقایق را باید در دل غیر ممکن ها جست‌وجو کرد.

سلیمانیا در پایان گفت: از کیان خالق این دنیای شگفت انگیز سپاسگزاریم که با شهامت و خلاقیت خود، ما را به این سفر باشکوه دعوت کرد. نویسنده توانمند و خالق این اثر بی نظیر که با تخیل بیکران و هنر نویسندگی اش، ما را به این دنیای جادویی فراخواند. امیدوارم این اثر، آغازگر راهی درخشان در ادبیات فانتزی کشورمان باشد.

در ادامه عباس رفیعی منتقد ادبی ضمن شادباش به نویسنده کتاب و خانواده وی از تولد کتاب «آران دایان» گفت و افزود: تولد را از این منظر می‌گویم که نوشتن یک کتاب به منزله حمل یک نطفه تا زایش است.

این پژوهشگر نام آشنا اضافه کرد: تالیف اثر، یک کار جانکاه و جان فرسایی است. پدید آوردن یک کتاب مانند پدید آوردن یک موجود زنده است در این پروسه، نویسنده باید نخست به خودش یک تبارک الله بگوید و سپس فرزند آنات و لحظات زمانه خود باشد.

وی ادامه داد: «آران دایان» در ژانر فانتزی نگاشته شده است. «آران دایان» پسرک یتیم و منزوی اهل پردیسیا است که در فراز و نشیب‌های زندگی به تعقیب استاد لاوی دوست خانوادگی و معلم راهنمای دبیرستانش وارد کشتی هرمینا - ۳۳۸ و به دنبال این مساله وارد آکادمی علوم غریبه می‌شود. و سرانجام با ورود به پرونده قتل موتورخانه کشتی از فاجعه‌ای که والدینش را از او گرفته است مطلع می‌شود.

این مولف بندرعباسی عنوان کرد: پیرنگ، گره داستانی و داستان پردازی در این کتاب به نیکی انجام شده است و سپس کتاب‌هایی را در ژانر فانتزی مثال آورد.

در پایان نیز نویسنده جوان به جایگاه آمد و ضمن خوش آمدگویی به حضار از انگیره نوشتن کتاب «آران دایان» گفت و از خانواده‌اش و بویژه پدرش علی گلوانی که از وی جانانه پشتیبانی کرده و می‌کنند، قدردانی کرد.

کیان گلوانی متولد ۱۶ آبان ۱۳۸۲ در شهر بندرعباس، دانشجوی مهندسی عمران دانشگاه تبریز، دبیر انجمن علوم و مهندسی زلزله دانشگاه تبریز، مدیر مسئول نشریه ریشتر و نویسنده آران دایان است.

به گزارش ایبنا، کتاب «آران دایان»، نوشته «کیان گلوانی» با ویراستاری زهرا صنوبری در ژانر فانتزی، در ۳۱۰ صفحه مصور و در قطع رقعی و به قیمت ۱۹۰ هزار تومان توسط نشر متخصصان تهران در زمستان ۱۴۰۳ برای نخستین بار چاپ و منتشر شد.