ایرج حیدریان روز شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: کشت برنج و چغندرقند، آب زیادی مصرف میکند و انتظار میرود در شرایط محدودیتهای آبی، چغندرقند در گلستان کشت نشود و کشت برنج نیز در حد حقآبهبرها و نسقدارهای اصلی یعنی بین ۱۲ تا ۱۵ هزار هکتار انجام شود.
وی تاکید کرد: یکی از مطالبات ما تحقق الگوی کشت براساس آمایش سرزمین در گلستان است تا کشت محصولات کشاورزی براساس تحمل شرایط منابع آبی استان و اهداف کارگروه سازگاری با کمآبی انجام شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان، خشکسالی را یک چالش جهانی دانست و گفت: منطقیترین راه مقابله با بحران خشکسالی سازگاری با این پدیده و حفظ منابع ارزشمند در شرایط فعلی است.
حیدریان با بیان اینکه ۹۲ درصد آب تجدیدپذیر کشور در بخش کشاورزی مصرف میشود، خاطرنشان کرد: در استان گلستان ۷۸ درصد آب تجدیدپذیر به بخش کشاورزی اختصاص مییابد.
وی با تاکید بر اینکه اقتصاد کشاورزی باید اصلاح شود، افزود: ایران از لحاظ بارندگی در نوار خشک و بیابانی قرار دارد و میزان آب تجدیدپذیر کشور در خوشبینانهترین حالت ۱۰۰ میلیارد مترمکعب است که در این شرایط باید کشت محصولات پرآببر مدیریت شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان با بیان اینکه اولویت اول تامین آب شرب و محیط زیست است، یادآور شد: مقام معظم رهبری نیز در سالهای گذشته تاکید کردند که اگر ۱۰ درصد مصرف آب کشاورزی مدیریت شود و به حوزه شرب و صنعت اختصاص یابد ضمن ایجاد اشتغال پایدار به بخش شرب و صنعت کمک خواهد کرد.
حیدریان به دستاوردهای انقلاب اسلامی در آب منطقهای گلستان اشاره کرد و توضیح داد: قبل از انقلاب اسلامی در گلستان یک سد ساخته شده بود که در حال حاضر به برکت انقلاب اسلامی تعداد سدهای استان به ۱۴ سد افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: پس از انقلاب اسلامی با وجود تحریمها، ۹۹ درصد عملیات سدسازی در درون کشور و توسط جوانان این مرز و بوم انجام میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان به توسعه شبکههای آبیاری و زهکشی در استان گلستان اشاره کرد و یادآور شد: قبل از انقلاب اسلامی، ۲۱ هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی در تنها سد گلستان(وشمگیر) وجود داشت که در حال حاضر به ۴۱ هزار و ۹۰۰ هکتار در سدهای گلستان افزایش پیدا کرد.
حیدریان بیان کرد: شبکههای فرعی سدهای گلستان نیز پس از انقلاب اسلامی چهار هزار هکتار بوده که در حال حاضر به ۱۴ هزار هکتار افزایش پیدا کرده که همه این اقدامات در راستای رفاه حال مردم انجام شده تا آب در فصل غیرکشاورزی در سدها ذخیره شود و در فصل زراعی برای کاهش هدررفت در اختیار کشاورزان قرار بگیرد.