به گزارش ایرنا، رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربتحیدریه روز شنبه در در این جشنواره به میزبانی اقامتگاه بوم گردی صنوبر افزود: این جشنواره با هدف معرفی توانمندی های روستایی، معرفی جاذبه های گردشگری این شهرستان و نیز جلوگیری از مهاجرت روستاییان برگزار شده است.
علی محمدی ادامه داد: با توجه به ظرفیتهای فراوان فرهنگی گردشگری در اکثر روستاهای سطح شهرستان، تصمیم بر برگزاری "هرروستا یک رویداد" گرفته شده که در سال آینده با برنامه ریزی این اداره و تعامل بخشداران و دهیاران، این رویدادهای گردشگری به صورت منظم در سطح روستاها برگزار خواهد شد.
وی بیان کرد: ایجاد شور و نشاط اجتماعی، برندسازی ظرفیتهای گردشگری روستا، مشارکت اجتماعی و جذب گردشگر از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربتحیدریه در معرفی غذای سنتی پولانی گفت: از آنجا که در پختن این آش از حبوبات مختلف و داروهای گیاهی متنوع استفاده میشود، لذا در باور مردم این خطه هر کس که این غذا را بخورد، هیچگاه مریض نخواهد شد و دارای اندامی چابک و سخت همچون فولاد خواهد شد و البته در گویش محلی لفظ به جای فولاد، پولان بکار برده میشود.
وی ادامه داد: تاکنون هشت رویداد منطقه تربتحیدریه در تقویم رویداد گردشگری کشور به ثبت رسیده که شامل چهار جشنواره زعفران، ابریشم، عقیق و ریواس، بازیهای بومی محلی نسر، آیین نخلگردانی کدکن، مراسم نمادین کاروان اسرای کربلا در تربتحیدریه و مراسم دسته عزاداری بنیاسد روستای حصار است.
محمدی افزود: نوروزگاه تربتحیدریه و جشنواره غذاهای بومی محلی و گیاهان دارویی روستای «رزگ» نیز در حال پیگیری برای ثبت است.
استفاده از ظرفیت های بومی محلی
فرماندار تربت حیدریه هم در این جشنواره اظهار کرد: یکی از بهترین شیوه های برای رساندن پیام انقلاب اسلامی ایران و نیز معرفی دستاوردهای نظام اسلامی، استفاده از ظرفیتهای بومی محلی در قالب فعالیتهای فرهنگی، هنری و اجتماعی است.
مجتبی شجاعی افزود: امروز دشمن به دنبال القای یاس و نامیدی در جامعه و این وظیفه ماست تا در قالب فعالیت های شاد، این رفتار دشمن را عقیم سازیم.
وی با بیان اینکه صنعت گردشگری بر ۱۸۰ شغل تاثیرگذار است، گفت: بنابراین باید روی مولفه اشتغال پایدار مبتنی بر گردشگری در این شهرستان و به خصوص توانمندی های روستایی بیش از گذشته کار شود.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.