شناسهٔ خبر: 71258922 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

تشدید اختلافات فراآتلانتیک/ انگلیس: کاهش کمک‌های خارجی آمریکا اشتباه راهبردی است

وزیر امور خارجه انگلیس، با انتقاد از تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا، برای کاهش گسترده بودجه کمک‌های خارجی این کشور، چنین اقدامی را یک «اشتباه راهبردی بزرگ» خواند که می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای برای دیپلماسی غرب داشته باشد.

صاحب‌خبر -

دیوید لمی در گفت‌وگو با روزنامه گاردین، ادعا کرد که کاهش کمک‌های بین‌المللی آمریکا می‌تواند تأثیرات عمیقی بر ثبات جهانی و نقش کشورهای غربی در عرصه بین‌المللی داشته باشد.

وی با اشاره به تجربه انگلیس در ادغام وزارت توسعه بین‌المللی (DfID) در وزارت امور خارجه این کشور در سال ۲۰۲۰—که توسط بوریس جانسون، نخست‌وزیر وقت انجام شد—گفت که این تصمیم تأثیر منفی بر قدرت نرم انگلیس گذاشت. او به دولت آمریکا هشدار داد که ممکن است همین سرنوشت در انتظار سیاست خارجی واشنگتن باشد.

وزیر امور خارجه انگلیس گفت: «آنچه می‌توانم به دوستان آمریکایی بگویم این است که تصمیم انگلیس برای ادغام ناگهانی وزارت توسعه بین‌المللی و تعلیق کوتاه‌مدت برخی کمک‌ها، اشتباهی راهبردی بود. ما سال‌ها برای جبران این اشتباه تلاش کردیم. کمک‌های توسعه‌ای همچنان یک ابزار مهم در دیپلماسی است.»

وی با اشاره به تبعات قطع کمک‌های کاخ سفید به اوکراین گفت: «ما هر کاری که بتوانیم برای جبران این تصمیم انجام خواهیم داد، اما منابع مالی انگلیس قابل مقایسه با ایالات متحده نیست.» لمی افزود که هنوز مشخص نیست آیا ترامپ قصد دارد کمک‌های بین‌المللی را به‌طور کامل متوقف کند یا بخشی از آن را به وزارت خارجه آمریکا منتقل کند.

وزیر امور خارجه انگلیس عنوان کرد که برخلاف ادعای آمریکا، انتظار ندارد که جنگ اوکراین در آینده نزدیک پایان یابد. وی مدعی شد: «برآورد ما—که تصور می‌کنم آمریکایی‌ها نیز با آن موافق باشند—این است که پوتین هیچ تمایلی به مذاکره و پایان جنگ نشان نمی‌دهد.»

وی در بخش دیگری از این مصاحبه، به سخنان ترامپ درباره افزایش دو برابری بودجه دفاعی کشورهای عضو ناتو اشاره کرد و گفت: «من کاملاً موافق هستم که ما باید هزینه‌های دفاعی خود را افزایش دهیم. این یک اولویت است.» لمی بااین‌حال تأکید کرد که دولت انگلیس هنوز نمی‌تواند تضمین کند که هدف افزایش هزینه‌های دفاعی به ۲.۵ درصد تولید ناخالص داخلی در همین دوره پارلمانی محقق خواهد شد.

اظهارات وزیر امور خارجه انگلیس نشان می‌دهد که شکاف میان لندن و واشنگتن در حال تعمیق است و این اختلافات می‌تواند به سرعت از سطح تنش‌های دیپلماتیک به یک بحران تمام‌عیار تبدیل می‌شود. از این رو چهار سال آینده، می‌تواند دورانی سرنوشت‌ساز برای روابط غرب باشد؛ دوره‌ای که شاید پایه‌های اتحاد فراآتلانتیک را بیش از هر زمان دیگری متزلزل کند.

برچسب‌ها: