دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، بهتازگی طرحهایی را درباره غزه مطرح کرده که این طرحها با جنجال و محکومیت بسیار گستردهای در سراسر جهان مواجه شده است.
وی در اواخر ژانویه پیشنهاد انتقال آوارگان غزه را به مصر و اردن مطرح کرد و بهتازگی در جریان دیدار با نخستوزیر رژیم صهیونیستی در کاخ سفید ادعای کنترل آمریکا بر این باریکه را مطرح کرد.
این پرسش که آیا این یک پیشنهاد جدی است و اینکه آیا هرگونه جابهجایی فلسطینیها موقتی یا دائمی خواهد بود، نامشخص است زیرا ترامپ به اظهارنظرهای مختلف درباره این موضوع ادامه میدهد.
روز چهارشنبه، کارولین لیویت، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید، مدعی شد که ترامپ به نیروهای آمریکایی در غزه متعهد نبوده و مردم ساکن در آنجا «بهطور موقت» جابهجا خواهند شد.
پشتپرده طرح ترامپ درباره غزه
به گزارش الجزیره، این اعلامیه میتواند تلاشی برای خوشحال کردن راست افراطی رژیم صهیونیستی -که خواستار شهرکسازی غیرقانونی این رژیم در غزه شدهاند- پس از خشم آنها از حمایت وی از آتشبس در غزه باشد.
همچنین میتوان آن را بهعنوان تلاشی برای تقویت تسلیحات کشورهای عربی بهمنظور تامین مالی بازسازی غزه تفسیر کرد؛ مایک والتز، مشاور امنیت ملی ترامپ، این طرح را بهطور بالقوه یکی از بسیاری از طرحها توصیف کرد و گفت: اعلامیه ترامپ کل منطقه را وادار میکند تا راه حلهای خود را ارائه دهند.
ایده تسلط آمریکا بر غزه چقدر امکانپذیر است؟
اظهارات ترامپ حتی سرسختترین حامیان او را نیز شوکه کرد؛ لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه کارولینای جنوبی، در حمایت از این ایده ابراز تردید کرد.
این یک واقعیت است که ۲ میلیون فلسطینی از ترک سرزمین خود خودداری خواهند کرد و بیشتر آنها تمایلی به رفتن ندارند؛ این امر در بازگشت سریع آنها به شمال غزه درپی اعلام آتشبس مشهود بود.
- بیشتر بخوانید:
- ادعای ترامپ: اسرائیل پس از جنگ غزه را تحویل آمریکا میدهد
- کارشناس مسائل منطقه: طرح ترامپ برای کوچاندن اجباری آوارگان غزه عملی نیست
بدون تردید مقاومت مسلحانه در برابر هرگونه تلاش برای پاکسازی قومی فلسطینیان از غزه وجود خواهد داشت و علیرغم اینکه رژیم صهیونیستی در بیش از ۱۵ ماه درگیری غزه را تحت فشار قرار داده است، ارتش این رژیم نتوانسته است نیروهای مقاومت فلسطین را سرکوب کند.
در واقع گزارش شده است که حماس به همان تعداد نیرو که از دست داده است، نیرو جذب کرده و بسیاری از زیرساختهای خود را بازیابی کرده است.
کارشناس سیاست آمریکا در اندیشکده فلسطینی الشبکه، میگوید: دلایل متعددی وجود دارد که اخراج گسترده فلسطینیها از غزه آنطور که ترامپ میگوید عملی نیست و شانس ترامپ را برای دستیابی به اهدافی مانند عادیسازی بین عربستان و اسرائیل از بین میبرد.
تسلط آمریکا بر غزه نهتنها مانع از تحقق منافع آمریکا در منطقه میشود، بلکه در تضاد با اصل «نخست آمریکا» است.
رند پل، سناتور جمهوریخواه کنتاکی که در میان پایگاه ترامپ محبوبیت دارد، با انتشار پیامی در رسانههای اجتماعی به این نکته اشاره کرد و گفت: من فکر میکردم به نخست آمریکا رای دادیم؛ ما کاری نداریم که به شغل دیگری فکر کنیم تا گنج ما را نابود کند و خون سربازانمان را بریزد.
انتهای پیام/