به گزارش ایرنا، متیرا روحی دهکردی در حاشیه برگزاری اولین دوره بین المللی تربیت مدرس مربیگری و داوری ورزش های زورخانه ای، در جمع خبرنگاران گفت: بحث ارتقای سطح علمی و عملی هر رشته بستگی به دانش مربیان آن دارد. مبحث دانش فنی در یک سو و همچنین حیطههای مختلفی از جمله آناتومی، فیزیولوژی و مباحث علمی در تدریس بسیار از اهمیت بالایی برخورداراست. مهمترین ویژگی در این ورزش توسعه فنی این رشته را در کشورهای دیگر است.
وی ادامه داد: بحث فیرپلی(جوانمردی) که در المپیک مطرح میکنند ما نیز در این رشته بحث گلریزان و تبادل فروتنی را داریم. نمونه بارز آن احترام به مرشد و بزرگترها است. بحث دیگری که دارای اهمیت زیادی است، نظام تعلیم و تربیت است. زنگ و ضرب مرشد و بیان اشعار پندآموز این موارد اخلاقی را به ما آموزش میدهد. ما قصد داریم با تقویت مدرسان و تقویت زبان بین المللی، زمینه اعزام آنان را به کشورهای دیگر فراهم کنیم.
دبیرکل فدراسیون جهانی ورزش زورخانهای و کشتی پهلوانی در پاسخ به این سوال که با کدام کشورها در حوزه تدریس تعامل خوبی دارید گفت: در حال حاضر نخستین دوره بینالمللی این رشته برگزار میشود. در ۲۰سال گذشته مدرسان ما در این رشته در کشورهای دیگر تدریس داشتند و توانستهاند شاگردان زیادی را تربیت کنند. در حال حاضر ۲۵ مدرس خوب را در سطح قارهای داریم و امیدواریم بتوانیم با تقویت این موضوع روند اعزامها ادامهدار باشد.
روحی در خصوص تعامل وزارت ورزش برای توسعه ورزش زورخانهای گفت: خوشبخانه تعامل خوبی میان وزارت ورزش و فدراسیون بینالمللی وجود دارد. آسیایی شدن ورزش زورخانهای یکسری استاندارد لازم دارد که نخستین مورد آن حمایت دولت است. احمد دنیامالی و معاوناناش نشان دادند که عزم خود را جزم کردند تا این رشته رشد کند.