شناسهٔ خبر: 71258069 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

آلودگی هوا بار دیگر در خوزستان به اوج رسید

در روزهایی که ناپایداری جوی آلودگی هوا را از بسیاری از استان ها و شهرهای صنعتی زودوده است، در روز شنبه(۲۰ بهمن ماه) بار دیگر خوزستان آلوده ترین استان کشور شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری آنلاین، شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های پتروشیمی ماهشهر (۵۰۰)، امیدیه (۵۰۰) و دانشکده بهبهان (۵۰۰) چنین وضعیتی داشت تا در وضعیت قهوه ای(خطرناک) آلودگی هوا قرار گرفت. شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های اداره کل ۲ (۴۸۱)، بهبهان (۴۵۸)، رامشیر (۴۵۷)، شادگان (۴۱۱)، استانداری خوزستان (۴۰۷)، مرکز بهداشت شرق اهواز (۴۰۵) و حفاری (۳۸۳) به این ترتیب بود. وضعیت آلودگی هوا در این ایستگاه ها نیز به رنگ قهوه ای درآمد. شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های معاونت بهداشت جندی شاپور (۲۹۱)، اداره کل (۲۵۵)، هندیجان (۲۳۷) و شوش (۲۲۹) رسید تا در وضعیت بنفش(بسیار ناسالم) آلودگی هوا قرار بگیرد. همچنین شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های دهلران (۱۷۳)، خرمشهر (۱۷۲)، حمیدیه (۱۶۱) و دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آبادان (۱۶۰) تا در وضعیت قرمز(ناسالم) آلودگی هوا قرار بگیرد.

در استان بوشهر شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های بندر دیلم (۵۰۰)، گناوه (۵۰۰)، بوشهر (۵۰۰)، برازجان (۵۰۰) و خورموج (۵۰۰) چنین وضعیتی داشت. در استان ایلام نیز شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های دره شهر (۲۱۶) و دهلران (۱۷۳) به این ترتیب بود.

نوع آلاینده هوا در این ایستگاه ها PM۱۰ بود. PM۱۰ متشکل از ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرومتر (در حدود یک هفتم قطر یک تار موی انسان) هستند. این ذرات که یکی از آلاینده ‌های معیار به شمار می‌ رود، می ‌تواند ناشی از احتراق سوخت دیزل، پروسه‌های مختلف صنعتی و نیروگاهی، اجاق چوبی و شومینه، فعالیت‌های کشاورزی و جنگلداری، گرد و غبار جاده و آتش ‌سوزی جنگل ‌ها باشد. غلظت این آلاینده با گسترش خشکسالی و وقوع توفان‌های گردوغبار، افزایش می ‌یابد.

CO

در استان کرمان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه زرند به عددی بالاتر از ۲۰۰ رفت. بدین ترتیب، شاخص آلودگی هوا در ایستگاه زرند بر روی عدد ۲۰۷ قرار گرفت. نوع آلاینده در این ایستگاه CO بود. انتشار کربن منوکسید(CO ) گازی بی رنگ و بی بو و البته بسیار سمی است. منبع اصلی تولید این گاز موتورهای احتراق داخلی و تجهیزاتی است که به کمک احتراق کار می کند. گاز منواکسید کربن در هوای آزاد و به مقدار کم، زندگی بیماران قلبی و ریوی را به خطر می اندازد و در افراد سالم باعث سردرد، سرگیجه، خستگی زیاد و تحریک اعصاب می شود.

PM۲.۵

شاخص آلودگی هوا در برخی دیگر از ایستگاه های استان خوزستان وضعیت نامناسبی داشت. بدین ترتیب، شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های هندیجان (۲۳۷)، ماهشهر (۱۹۲)، نیوساید (۱۷۶)، پست برق شماره ۳ (۱۷۱)، سوسنگرد (۱۶۸)، پادادشهر (۱۶۷) و هویزه (۱۶۷) بود. در استان بوشهر نیز شاخص آلودگی هوا در ایستگاه منطقه ویژه اقتصادی پارس - پارس ۲ به عدد ۱۷۲ رسید.

نوع آلاینده هوا در این ایستگاه ها PM۲.۵ (ذرات معلق) بود. ذرات PM۲.۵ که قطر آنها ۲.۵ میکرون یا کمتر (۱۰۰ برابر کوچکتر از قطر موی انسان) است و آنقدر کوچک هستند که می‌توانند حتی به کوچکترین مجاری هوای ریه ها نفوذ کنند. این ذرات معلق عموما ناشی از فعالیت‌های هستند که در آنها سوخت‌های فسیلی مانند نفت، گاز و زغالسنگ سوزانده می‌شوند، از جمله رفت و آمد خودروها، ذوب و پردازش فلزات، نیروگاه‌ها و مانند اینها و همچنین سوزاندن مزارع و آتش سوزی جنگل ‌ها. میزان ذرات PM۲.۵ در هوا بر حسب میکروگرم در متر مکعب هوا به طور میانگین در ۲۴ ساعت اندازه ‌گیری می‌ شود.