شناسهٔ خبر: 71257031 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری اصفهان مطرح کرد

لزوم آشنایی شهروندان با نشان ساختمان‌های ایمن

سخنگو و رئیس اداره ارتباطات سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با تاکید بر لزوم آشنایی شهروندان با نشان ساختمان‌های ایمن گفت: از شهروندان و سازندگان درخواست می‌شود در طراحی ساختمان‌ها به مواردی همچون پله‌های ایمن، نرده‌های محافظ و پله‌های فرار توجه کنند.

صاحب‌خبر -

محمد شریعتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به بعضی نشانه‌های ساختمان‌های ایمن و با تاکید بر اهمیت وجود پله‌های استاندارد و مناسب در ساختمان‌ها اظهار کرد: پله‌های ایمن باید دارای ارتفاع و عرض استاندارد باشد و به‌طور حتم از نرده‌های محافظ یا جان‌پناه برخوردار شود.

وی با بیان اینکه شهروندان باید با نشان ساختمان‌های ایمن آشنا باشند، افزود: توصیه می‌کنیم که شهروندان به الزام وجود نرده‌های کنار پله‌ها و جان‌پناه‌ها توجه کافی داشته باشند، این نرده‌ها باید به صورت عمودی طراحی شود، زیرا در صورت افقی بودن، خطراتی به‌ویژه برای کودکان ایجاد می‌کند.

سخنگو و رئیس اداره ارتباطات سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان تاکید کرد: تجربه نشان داده است که کودکان ممکن است از این نرده‌ها بالا بروند و به‌دلیل افزایش وزن در نقطه‌ای خاص، سقوط کنند که می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری داشته باشد.

شریعتی با اشاره به ساختمان‌هایی که دارای جمعیت بیشتری است یا رفت‌وآمد بالایی دارد، گفت: طبق استانداردها و مقررات ملی ساختمان، ساختمان‌های بیش از شش طبقه باید دارای پله‌های فرار باشد.

وی ادامه داد: این پله‌ها که خارج از ساختمان نصب می‌شود، علاوه‌بر استاندارد بودن عرض، باید متناسب با تعداد ساکنان طراحی شود تا در مواقع آتش‌سوزی یا حوادث غیرمترقبه امکان خروج ایمن برای ساکنان فراهم باشد.

سخنگو و رئیس اداره ارتباطات سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: پله‌های فرار باید به‌درستی طراحی شده و دارای دوربند مناسب باشد، همچنین استفاده از فن‌های فشار مثبت در این پله‌ها ضروری است، زیرا زمان وقوع حریق و انتشار دود در ساختمان، این فن‌ها موجب تخلیه سریع‌تر دود می‌شود و مسیر خروج را برای ساکنان ایمن‌تر می‌کند.

شریعتی درباره خطرات ناشی از دود در ساختمان‌های بلندمرتبه گفت: پیش از شعله‌های آتش، عامل اصلی مرگ‌ومیر در حوادث آتش‌سوزی، دود ناشی از حریق است که می‌تواند دید را کاهش دهد، راه‌های خروج را مسدود کند و تنفس را مختل سازد.

وی افزود: از سوی دیگر، طبق اصول ایمنی، هنگام آتش‌سوزی استفاده از آسانسور ممنوع است و وجود پله‌های استاندارد و مناسب می‌تواند نقش کلیدی در نجات جان افراد ایفا کند و خروج ایمن آن‌ها را از ساختمان ممکن سازد.

سخنگو و رئیس اداره ارتباطات سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان تصریح کرد: از شهروندان و سازندگان درخواست می‌شود در اجرای این الزامات دقت لازم را داشته باشند تا از وقوع حوادث ناگوار جلوگیری شود.