به گزارش خبرنگار ایرنا، بهره برداری از این پروژه ها با افتتاح بزرگترین کارخانه قطعهبندی، فرآوری و بسته بندی طیور ایران (سپیدماکیان) در شهر صنعتی رشت توسط استاندار گیلان انجام شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: این پروژهها در حوزههای صنایع تبدیلی و غذایی، تولیدات گیاهی، بهبود تولیدات دامی، آب و خاک، شیلات، منابع طبیعی، چای، عشایر و تعاون در ۱۷ شهرستان گیلان به بهرهبرداری رسید و در این راستا برای حدود هزار و ۳۰۰ نفر به طور مستقیم و نزدیک هزار و ۸۰۰ نفر غیرمستقیم شغل ایجاد شدهاست.
صالح محمدی اظهار کرد: ۱۱ طرح با افزون بر ۱۸ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال و با اشتغال ۷۸۹ نفر در بخش صنایع تبدیلی و غذایی گیلان در حوزههای سردخانه و بسته بندی میوه و سبزیجات، خشکبار، غذاهای آماده و نیمه آماده و برنج، کشتارگاه طیور، سردخانه دومداره و خوراک آماده طیور در استان بهره برداری شد.
وی با بیان اینکه تمرکز پروژههای دهه فجر امسال در بخش تولیدات گیاهی در حوزه گلخانهها است، افزود: ۲ گلخانه در شرکت شهرکهای کشاورزی گیلان با اعتباری حدود ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال و اشتغال نزدیک ۴۰۰ نفر به صورت دائم و موقت به بهره برداری رسید سه طرح گلخانهای نیز با اعتبار بیش از ۴۲ میلیارد ریال با ۱۴ نفر اشتغال دایم و موقت در بخش تخصصی بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی افتتاح شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اظهار کرد: برای افتتاح، تکمیل و تجهیز چهار پروژه بخش بهبود تولیدات دامی این سازمان نیز افزون بر هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال در نظر گرفته شده بود که با افتتاح آنها برای بیش از ۵۰ نفر در شهرستانهای صومعهسرا، آستانه اشرفیه و سیاهکل شغل ایجاد شد.
وی با بیان اینکه ۱۹ پروژه نیز با حدود ۳۱۵ میلیارد ریال و بهره مندی بیش از هزار و ۶۰۰ خانوار در بخش آب و خاک جهاد کشاورزی گیلان افتتاح شد، اضافه کرد: هشت پروژه با اعتبار حدود ۶۱ میلیارد ریال با بهرهمندی ۸۵ خانوار در بخشهای اجرای عملیات آبخیزداری در حوزه منابع طبیعی گیلان به بهره برداری رسید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان بیان کرد: ۶ پروژه با اعتبار حدود ۷۵۰ میلیارد ریال و بهرهمندی حدود ۷۰۰ خانوار در بخشهای تعاون، عشایر و چای و ۲۳ پروژه با اعتبار ۲۶۰ میلیارد ریال و اشتغال دائم ۳۹ نفر در بخش شیلات استان به بهرهبرداری فعال شد.
وی در مورد بزرگترین کارخانه قطعه بندی، فرآوری و بسته بندی طیور (مرغ و بوقلمون) هم گفت : این واحد با ۱۲ هزار و ۳۲۵ مترمربع مساحت و سه هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری به انجام رسیده است.
تولید روزانه این کارخانه که محصولاتی با درجه +A در آن تولید میشود ۲۰۰ تن است که با بهرهبرداری آن زمینه اشتغال هزار و ۲۰۰ نفر فراهم شدهاست.
- کشتارگاهها در سه رده A+، A و B دسته بندی میشوند و ملاک اصلی، داشتن خط اتوماتیک است، کشتارگاههای دارای خط تولید در درجه A و+A همه احشاء داخلی مرغ به طور کامل تخلیه میشود با این تفاوت که در درجه +A، مرغ با چیلر هوایی که با سرعت سرد کردن بالا و روشهای شست و شو و ضدعفونی خطوط با تکنولوژی پیشرفته انجام میشود و عموما وزن مرغ هم کنترل شده و حداکثر ۲ کیلو و ۲۰۰ گرم است.
بر اساس آخرین آمار، گیلان دارای ۳۱۴ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند، برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمدهترین تولیدات کشاورزی استان به شمار میرود.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص دادهاست، شهرستانهای رشت و صومعهسرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند.