شناسهٔ خبر: 71255989 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

انتقاد روزنامه هم‌میهن از قصور دومینووار عوامل و حاضران در بازی پرسپولیس و تراکتور/از تماشاگران تا صدا و سیما مقصرند!

روزنامه هم‌میهن نوشت: حواشی مسابقات فوتبال و والیبال نباید به محلی برای اوباشی‌گری و تجزیه‌طلبی تبدیل شود و باید برای برخورد ریشه‌ای با آن عوامل مؤثر بررسی شود. برخورد ریشه‌ای با اوباشی‌گری و نفرت‌پراکنی در ورزش باید توسط نهادهای قضایی انجام شود.

صاحب‌خبر -

روزنامه هم‌میهن درمورد حواشی بازی پرسپولیس و تراکتورسازی تبریز نوشت: این ماجرا، موضوع بحث‌های بسیاری در میان علاقه‌مندان به فوتبال، شخصیت‌های فرهنگی و نمایندگان مجلس شده است. برخی نمایندگان تبریز با ارسال نامه به رئیس صداوسیما و وزیر ورزش خواستار برخورد با هواداران تیم پرسپولیس و حتی درخواست برخورد قضائی با عاملان این حواشی شده‌اند. این نمایندگان مدعی‌اند که جواد خیابانی در گزارش بازی، رعایت بی‌طرفی نکرده است.

ورود نمایندگان مجلس، هرچند دیرهنگام بود، اما می‌تواند مسئولین را به حساسیت موضوع آگاه کند. حواشی مسابقات فوتبال و والیبال نباید به محلی برای اوباشی‌گری و تجزیه‌طلبی تبدیل شود و باید برای برخورد ریشه‌ای با آن عوامل مؤثر بررسی شود. نمایندگان مجلس می‌توانند نقش مهمی در مدیریت این موضوع ایفا کنند.

در جریان بازی، تماشاگران هر دو تیم رفتارهای غیرقابل‌قبول و ضدورزشی به نمایش گذاشتند. فیلم‌های منتشرشده ابعاد بی‌اخلاقی و رفتارهای شرم‌آور را نشان می‌دهد و باید تمام این رفتارها مورد توجه قرار گیرد. بررسی برنامه‌ریزی و سازمان‌یافتگی در بروز این حواشی نیز ضروری است. همچنین، باید بررسی شود که آیا عواملی از تیم‌ها یا تماشاگران در تحریک ‌کردن این حواشی دخالت داشته‌اند. بازبینی گزارش خیابانی نیز نشان می‌دهد که او در گزارشگری بی‌طرفی لازم را رعایت نکرده است.

نقش صداوسیما در این زمینه نیز باید مورد بررسی قرار گیرد، چرا که نباید صداوسیما طرفداری از یک تیم را در برنامه‌های خود نمایش دهد. همین‌طور باید به نقش برخی چهره‌های سیاسی و دولتی در تحریک هیجانات طرفداران تیم‌ها پرداخته شود. برخورد ریشه‌ای با اوباشی‌گری و نفرت‌پراکنی در ورزش باید توسط فدراسیون فوتبال، وزارت ورزش و نهادهای قضائی و سیاسی در دستور کار قرار گیرد.

این نخستین‌بار نیست که در حواشی بازی‌های فوتبال چنین اتفاقات شرم‌آوری رخ می‌دهد. باید بررسی شود چرا تاکنون برخورد ریشه‌ای با این حواشی صورت نگرفته است. همچنین باید نقش جریان‌های سیاسی، دولتی و مافیای اقتصادی در این روندها بررسی شود. تجارب بین‌المللی نشان می‌دهد که بی‌توجهی به این موضوعات حساس می‌تواند منجر به گسترش نفرت‌پراکنی و تنش‌های قومی و تباری شود. بنابراین باید اقدامات جدی برای مدیریت فضاهای ورزشی و جلوگیری از تبدیل شدن تیم‌های ورزشی به محلی برای پیشبرد برنامه‌های مغرضانه صورت گیرد.