شفقنا- روزنامه دی هیل گزارش داد که یک دادگاه آمریکایی حکم موقتی صادر کرده که اجرای طرح رئیس جمهور »دونالد ترامپ« برای اخراج کارمندان سازمان توسعه بین المللی ایالات متحده (USAID) و فرستادن آنها به مرخصی اداری را ممنوع میکند.
به گزارش شفقناِ وبگاه آرتی عربی نوشت: »این روزنامه اعلام کرد که یک قاضی فدرال عصر جمعه حکم موقتي صادر کرد که مانع از فرستادن هزاران کارمند سازمان توسعه بین المللی ایالات متحده به مرخصی اجباری از نیمه شب میشود«.
این حکم قضایی، مقامات آمریکایی را از فرستادن حدود ۲۲۰۰ نفر از کارمندان سازمان توسعه بین المللی ایالات متحده به مرخصی اداری یا اخراج آنها از کشورهایی که در آنها کار میکنند، تا تاریخ ۱۴ فوریه جاری، منع میکند.
قاضی کارل نیکولز همچنین دستور داد که حدود ۵۰۰ کارمند USAID که کارشان به طور موقت متوقف شده بود به کار خود بازگردند. قرار است در تاریخ ۱۲ فوریه جلسهای در مورد این حکم موقت برگزار شود.
نیکولز گفت: »دولت در جلسه دادرسی استدلال کرد که قرار دادن کارمندان در مرخصی اداری با حقوق، یک اقدام اداری عادی است که نیازی به مداخله دادگاه ندارد، اما مرخصی اداری در سوریه مانند مرخصی اداری در بیتسدا نیست: فقط پرداخت حقوق این واقعیت را از بین نمیبرد«.
از سوی دیگر، اتحادیه خدمات خارجی و اتحادیه کارمندان دولت آمریکا در پروندههای دادگاه، تلاشهای دولت ترامپ را »طرح غیرقانونی و مداوم برای نابودی« این سازمان توصیف کرده و تأکید کردند که اگر دادگاه برای متوقف کردن این طرح اقدام نکند، کارمندان این سازمان متحمل خسارات فوری خواهند شد.
دیدگاه اتحادیهها
«کارلا گیلبرید» وکیلی که از اتحادیهها نمایندگی میکند، در جلسه دادرسی روز جمعه گفت: «این چیزی نیست که رئیسجمهور بتواند به تنهایی انجام دهد».
قرار بود حدود ۶۰۰ کارمند اصلی در مشاغل تمام وقت خود باقی بمانند، اما اگر قاضی این دستور را متوقف نمیکرد، حدود ۲۷۰۰ نفر به مرخصی اداری فرستاده میشدند.
بسیاری از کارمندان این سازمان که نخواستند نامشان فاش شود، به دادگاه شهادت دادند و شرایط دشوار خود را توضیح دادند.
یکی از کارمندان گفت که در هفته ۳۲ بارداری خود است و تعطیلی میتواند برنامه زایمان او را مختل کند.
کارمند دیگری گفت که ممکن است دهها هزار دلار ضرر کند و رگبار مداوم ایمیلهای عقبافتاده – که بسیاری از آنها توهینآمیز هستند – باعث “استرس شدید روانی” او شده است.
این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که اتحادیههای دیپلماتها و کارمندان دولتی آمریکا علیه تصمیمات ترامپ در مورد این سازمان شکایت کردند و خواستار لغو تصمیمات اتخاذ شده علیه آنها شدند.
نظرات آمریکایی به تصمیم ترامپ
در همین راستا، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا که توسط ترامپ به عنوان رئیس موقت آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده (USAID) منصوب شده، گفت که دولت جدید قصد دارد بازبینی کاملی از این آژانس انجام دهد، از جمله بررسی سازگاری برنامههای آن با سیاست خارجی ایالات متحده.
روبیو اشاره کرد که این آژانس پولها را به طریقی که به منافع ایالات متحده آسیب میزند خرج میکند.
از سوی دیگر، ایلان ماسک، رئیس بخش بهرهوری دولتی در دولت آمریکا، این آژانس را «یک سازمان جنایتکار» توصیف کرد و گفت که «زمان ناپدید شدن آن فرا رسیده است».
در بیانیهای روز دوشنبه، ماسک تأیید کرد که ترامپ با بستن این آژانس موافقت کرده و اشاره کرد که این فرآیند به طور فعال آغاز شده است.
موضع آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده نسبت به تصمیم ترامپ
در بیانیهای که جمعه گذشته منتشر شد، آژانس اعلام کرد که تمامی کارکنانش در سراسر جهان، به جز تعداد کمی از آنها، به مرخصی اداری فرستاده خواهند شد.
طبق گزارشهای رسانهای، تمام دفاتر خارجی این آژانس دستورالعملهای بسته شدن را دریافت کردهاند و تمامی کارکنان از آنها خارج خواهند شد.
این گزارشها پیشبینی کردند که این اقدامات حدود 97٪ از کارکنان را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
این اقدام در چارچوب تلاشهای دولت جدید آمریکا برای بازبینی ساختار نهادهای دولتی و نقش آنها در تحقق اهداف سیاست خارجی انجام میشود.
با این حال، تصمیم به تعلیق فعالیتهای این آژانس باعث جدل گستردهای در میان دیپلماتها و فعالان انسانی شده است، زیرا آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده یکی از مهمترین نهادهای ارائه دهنده کمکهای انسانی و توسعهای در سراسر جهان محسوب میشود.