علی صالحی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه بهرهگیری از ظرفیتهای مغفول در حوزه فرهنگ و اجتماع در دستور کار قرار گرفته است، اظهار کرد: علاوهبر بازنگری در زیرساختهای فرهنگی و فعالسازی مشارکت مردمی، توجه به ظرفیتهای درونی شهرداری در حوزه فرهنگ که تاکنون مغفول مانده بود، اولویت دارد.
وی با اشاره به ظرفیت عظیم معاونت حملونقل شهرداری و لزوم بهرهگیری از این ظرفیت در راستای ارتقای فرهنگی شهر افزود: روزانه حدود ۶۰۰ هزار نفر از سیستم حملونقل عمومی اصفهان استفاده میکنند که شامل ۴۰۰ هزار مسافر خطوط اتوبوسرانی، ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار مسافر مترو و تعداد زیادی از شهروندان است که از تاکسیهای شهری بهره میبرند.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: خانوادههای رانندگان تاکسی و اتوبوس نیز از خدمات شهرداری بهطور مستقیم و غیرمستقیم بهرهمند هستند و تاکنون از این ظرفیت برای توسعه فرهنگی شهر بهطور کامل استفاده نشده است.
صالحی گفت: در سالهای گذشته، موضوع فرهنگ حملونقل و ترافیک تنها در قالب پویشهای مقطعی مورد توجه قرار گرفته بود، اما هماکنون با درک این ظرفیت عظیم، باید از فرصت حضور طولانیمدت مسافران در حملونقل عمومی برای انتقال پیامهای فرهنگی و محتوایی بهره ببریم.
وی ادامه داد: مسافرانی که درگیر چالشهای روزمره هستند، نیاز به محصولات فرهنگی دارند که ضمن بازیابی انرژی، آنها را برای تعامل بهتر با اجتماع آماده کند.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اجرای رسمی ساختار فرهنگی در معاونت حملونقل و سازمانهای وابسته خاطرنشان کرد: این موضوع در کمیسیون فرهنگی شورا به تصویب رسیده و در حال پیگیری است.
صالحی گفت: سال گذشته تمام شرکتها و سازمانهای شهرداری موظف شدند که از ظرفیتهای فرهنگی در بخشهای تخصصی خود با تأکید بر مشارکت مردمی بهره بگیرند.
وی با تاکید بر اهمیت استفاده از ظرفیت هنر و رسانه افزود: در این دوره تلاش کردیم تا مجموعههای رسانهای و هنری شهرداری نهتنها خودکفا باشند، بلکه با زبان روز نیز سخن بگویند.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: در حوزه هنر نیز زیرساختهای جدیدی فراهم شده و دو مصوبه مهم برای ایجاد مکانهایی برای استقرار هنرمندان صنایعدستی، همچنین ایجاد گذر صنایعدستی به تصویب رسیده است که بهزودی اجرایی خواهد شد.
صالحی با اشاره به توسعه نامتوازن بعضی حوزهها در گذشته و لزوم اصلاح این روند گفت: در بعضی موارد، رشد کاریکاتوری داشتیم، برای مثال، سالها میزبان جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان بودیم، اما پردیس تخصصی برای نمایش فیلم در مدیریت شهری و پردیس ویژه کودکان و نوجوانان در اصفهان نداشتیم.
وی با اشاره به افتتاح قریبالوقوع پردیس سینمایی خانواده و کودک و نوجوان در شهر رویاها ادامه داد: این اقدام گامی مؤثر در راستای توسعه فرهنگی شهر است.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به برنامهریزی ویژه برای توسعه محور خانواده در شهر تصریح کرد: در چهار منطقه شهر، یعنی مناطق ۸، ۱۲، ۱۴ و ۵ اصفهان پردیسهای ویژهای ایجاد شده است که این پردیسها در مجموع بیش از ۳۰ هکتار وسعت دارد و علاوه بر کارکرد تفریحی و طبیعتگردی، خدمات متنوع فرهنگی، اجتماعی و ورزشی را به خانوادهها ارائه خواهند داد.