شناسهٔ خبر: 71250518 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

ویترین روزنامه ها/ اشاره «دنیای اقتصاد» به نحوه پیش بینی وضعیت شاخص ارزی/ گزارش «پیام ما» از وضعیت گزارش دهی پایدار در ایران

صاحب‌خبر -

شفقنا رسانه_ صفحه یک روزنامه‌ها به عنوان ویترین در مقابل چشم خواننده است به همین جهت انتخاب تیتر، عکس و مطالب فرعی در این صفحه اهمیت زیادی دارد تا خواننده را به داخل متن بکشاند و همراه خود کند. در این گزارش سعی کردیم با نگاهی به روزنامه‌های امروز، آن‌هایی که دارای مطالب خوب و مخاطب محور و یا محل نقد و بحث هستند، مورد بررسی قرار دهد.

به گزارش شفقنا رسانه، «متر پولی و نوسان ارزی» تیتر روزنامه دنیای اقتصاد است و در گزارشی به این سوال پاسخ داد که چگونه می‌توان با رصد رشد نقدینگی، وضعیت شاخص ارزی را پیش‌بینی کرد؟ این روزنامه نوشت: « در سال‌های اخیر، از سوی برخی افراد و رسانه‌ها دیدگاه‌هایی در رابطه با جدایی سیاست پولی از سیاست ارزی به گوش می‌رسد، با این حال یک پژوهش جدید اقتصادی در دفتر ملی تحقیقات اقتصادی در آمریکا (NBER) اشاره می‌کند که در کشورهایی که سیاست پولی آنها نرخ رشد نقدینگی کمتری به همراه داشته است، ارزش پول ملی بالاتری دارند. در حقیقت تضعیف ارزش پول ملی عمدتا بر اثر سیاست‌های پولی صورت می‌گیرد. به گفته پژوهشگران، عوامل مرتبط با مدیریت نقدینگی و سیاست‌های پولی نقش کلیدی در تعیین نوسانات ارز دارند؛ درحالی‌که عوامل اقتصادی مانند تولید ناخالص داخلی، صادرات و واردات تاثیر قابل توجهی بر آن ندارند. این یافته‌ها نشان می‌دهد که نقش مدیریت نقدینگی و سیاست‌های پولی در تعیین نوسانات ارز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به عبارت دیگر، سیاستگذاران اقتصادی نباید سیاست پولی را از سیاست ارزی جدا بدانند؛ زیرا کنترل دقیق رشد نقدینگی می‌تواند به بهبود ارزش پول ملی و کاهش تورم کمک کند.»

«گزارش‌دهی پایداری، آن‌گونه که باید باشد» تیتر روزنامه پیام ما است که در گزارشی به تجزیه و تحلیل وضعیت گزارش‌دهی پایداری در ایران اشاره کرد و این سوال را مطرح کرد که آیا شرکت‌ها به اهداف واقعی پایداری دست می‌یابند؟ یک کارشناس حوزه پایداری در این رابطه گفت: «گزارش‌دهی پایداری باید به‌عنوان ابزاری برای ارزیابی اقدامات و فعالیت‌های سازمان‌ها در بازه‌های زمانی مشخص در نظر گرفته شود. این فرایند با چالش‌هایی چون نیاز به شناسایی اولویت‌ها و مشکلات موجود در قوانین داخلی و بین‌المللی مواجه است. برای دستیابی به یکپارچگی در اصول پایداری، لازم است مدیران در سطوح مختلف سازمان‌ها نسبت به اهمیت این موضوع آگاهی پیدا کنند و آن را در برنامه‌ریزی‌ها، بودجه‌بندی و هدف‌گذاری‌های خود لحاظ کنند.»

در ادامه صفحه یک سایر روزنامه ها را ببینید…