به گزارش ایرنا، مینی فوتبال یا گل کوچک شاید همه گیرترین ورزشی باشد که همه آن را یک بار تجربه کردهاند؛ از بازی کردن در کوچه پس کوچهها با توپ پلاستیکی تا در مدرسه و آموزشگاهها که حتی تیر دروازه کیف و کتاب بوده است.
فوتبال دلمشغولی همیشگی جوانان و نوجوانان ساکن در جنوب شهر و شهرهای کوچک و روستاهاست، آنها هر زمان که فرصت لازم را پیدا کنند در کوچه و محله به این ورزش به صورت به اصطلاح "گل کوچیک" میپردازند.
جهانی بودن ورزش مینی فوتبال، استقبال بینظیر جوانان و نوجوانان از این رشته، احداث زمین در کوتاهترین زمان ممکن با کمترین اعتبار مالی مورد نیاز از ویژگیهای مهم در ایجاد زیرساختهای مینی فوتبال به شمار میرود.
مینی فوتبال در ایران عمر کوتاهی دارد با این حال با سرعت زیادی در حال توسعه است،بازیکنان در این رشته بر اساس ابعاد زمین بین پنج تا هفت نفر متغیر هستند اما استاندارد آن ۶ نفره است؛ قوانین آن مثل فوتبال چمنی است با
این تفاوت که تعداد تعویض در آن آزاد بوده و آفساید ندارد؛ ابعاد زمین بین ۲۶ تا ۳۰ در عرض و ۴۶ تا ۵۰ در طول است، این ورزش در فضای باز و بسته و در چمن طبیعی و مصنوعی برگزار میشود.
همدان از استانهای فعال در ورزش مینی فوتبال در ۲ بخش آقایان و خانم ها است و در نخستین دوره رسمی مسابقات توانست در بخش بانوان رتبه چهارم کشور را کسب کند و در قسمت مردان نیز ضمن راه یابی به لیگ کشور، همواره در اردوهای تیم ملی نیز سهمیه داشته است.
مینی فوتبال، ورزش همه گیر و پرطرفدار
مینی فوتبال هیچ ربطی به فیفا و فدراسیون فوتبال ندارد چون قوانین بازی نوتری دارد و ۱۱ به ۱۱ نیست، بلکه بصورت ۵ به ۵ تا ۸ به ۸ در دو نیمه برگزار میشود. پنالتی، اوت و تایم آن مثل فوتبال است و مانند فوتسال تایم بازی نگه داشته نمیشود و این تناقض زیبا که از یک طرف بسیار شبیه فوتبال و از یک طرف عضو فیفا نیست نشانگر همهگیری آن است.
اندازه دروازه آن ۴×۲، زمین آن ۲۶ متر تا ۳۰ متر عرض و ۴۶ تا ۵۰ طول دارد، ضمناً هم در چمن مصنوعی و هم در سالن بازی میشود. شاید بیاغراق بتوان گفت بصورت غیر رسمی ایران با توجه به پیشینه گل کوچیک یکی از مدعیان تاسیس این رشته بوده است.
حتی در سالهای اخیر موجهای کرونا هم باعث نشد تا تب فوتبال در محلهها فروکش کند و در حال حاضر این رشته همچنان پرطرفدارترین ورزش در سطح محلات به شمار میرود.
اگرچه ورزش دوستان حاشیه شهرها اغلب همچنان با فقر امکانات ورزشی مواجه هستند اما زیرساخت های ایجاد شده در رشته مینی فوتبال توانسته شور و هیجان وصف ناپذیری را در بین آنها ایجاد کند.
براساس آخرین آمار، ۵۰۰ تیم همدانی در سامانه مینی فوتبال کشور دارای بانک اطلاعاتی ثبت شده هستند و جمعیتی بیش از پنج هزار نفر را شامل میشود و در بین ۱۰ استان برتر قرار دارند.
براساس آخرین آمار، ۵۰۰ تیم همدانی در سامانه مینی فوتبال کشور دارای بانک اطلاعاتی ثبت شده هستند و جمعیتی بیش از پنج هزار نفر را شامل میشود و در بین ۱۰ استان برتر قرار دارند.
توسعه مینی فوتبال یکی از برنامهها و سیاستهای کلان وزارت ورزش و جوانان با همکاری فدراسیون ورزشهای همگانی است و در زمینهای چمنی و نیمه چمنی شهرها انجام میشود.
رویدادی جذاب و دیدنی که امکان حضور فعالانه تمامی محلهها و قشرهای فوتبالدوست را فراهم ساخته و جزو مسابقات رسمی تقویم وزارت ورزش به ثبت رسیده است.
فرصت تحقق آرزوها
فوتبال دلمشغولی اغلب پسران مشتاق به ویژه در رده سنی جوانان و نوجوانان است به طوریکه هر زمان که فرصت لازم را پیدا کنند در فضاهای ورزشی و حتی پارکها به این ورزش میپردازند.
حتی نبود زیرساختهای لازم در سالهای گذشته باعث نشد که تب فوتبال در جوانان شهری و روستایی فروکش کند و در حال حاضر این رشته همچنان پرطرفدارترین ورزش در این قشر به شمار میرود.
فوتبال سالیان سال است که مورد توجه قرار گرفته و اکنون دیگر آن را از قاب جادویی تلویزیون دنبال نمیکنند، آرزوی نشستن روی سکوی تماشاگران را ندارند و فرصتی ایجاد شده که توپ را با پاهای خود در چمن واقعی لمس کنند.
مدیریت ورزش همدان با درک اینکه فوتبال پرمخاطبترین ورزش در بین آحاد جامعه است، نبود زیرساختهای این رشته به ویژه در روستاها و نقاط کم برخوردار را دغدغهای مهم دانست.
براین اساس ساخت زمینهای مینی فوتبال در کوتاهترین زمان ممکن را بهترین خدمت به جوانان این استان برای برخورداری از حداقل امکانات ورزش فوتبال دانست و طولی نکشید این رویا به واقعیت تبدیل شود.
جوانانی که اغلب به دلیل نبود زیرساخت و امکانات ورزشی به ویژه در نقاط محروم و روستاها، به ناچار در زمینهای خاکی و پرسنگلاخ فوتبال بازی میکردند.
هم اکنون مینی فوتبال به دلیل تازگی وتامین زیرساختهای ورزشی استاندارد به ویژه در شهرستانهای کم برخوردار و روستاهای پرجمعیت، توانسته شور و هیجان وصف ناپذیری را در بین نوجوانان و جوانان همدانی ایجاد کند.
این عشق و تعصب به مینی فوتبال تا جایی است که حضور پرشور علاقهمندان را به دنبال دارد و از سویی، جهانی بودن جایگاه این ورزش سبب شده حتی بازیکنان با سابقه فوتبال هم به این رشته سوق پیدا کند،این بار آنها در فضایی کوچکتر از فوتبال، رویای جهانی شدن را در مینی فوتبال جستجو میکنند، فرصتی برای تحقق رویاها که میتواند سرنوشت زندگی فرد را تغییر دهد.
همدان رکوردار راهاندازی زمین های مینی فوتبال
همدان جزو معدود استانهای کشور در توسعه زیرساخت ورزش مینی فوتبال به شمار میرود و بسیاری از مسوولان رده بالای ورزشی، این استان را پایتخت زیرساختهای مینی فوتبال مینامند.
در حالیکه این استان در سال ۱۴۰۰ تنها یک زمین مینی فوتبال داشت، اکنون ۲۹ زمین استاندارد مینی فوتبال در نقاط دور و نزدیک، حاشیه شهرها و روستاهای کم برخوردار احداث شده است.
در حالی که همدان سال ۱۴۰۰ تنها یک زمین مینی فوتبال داشت، اکنون ۲۹ زمین استاندارد مینی فوتبال در نقاط دور و نزدیک، حاشیه شهرها و روستاهای کم برخوردار احداث شده است
رکوردی که توانسته شور و هیجان خاصی را در بین فوتبالدوستان ایجاد کند ضمن اینکه عملیات ساخت ۱۳ زمین مینی فوتبال دیگر نیز بزودی اجرایی خواهد شد.
زمینهایی که توانسته شور ورزشی را در مناطق مختلف استان به ویژه نقاط محروم و دوردست را هم مهیا سازد و در توسعه سرانه ورزشی استان نیز نقش مهمی ایفا کند.
مدیرکل ورزش و جوانان همدان در این باره گفت: راهاندازی چمنهای مصنوعی در نقاط کم برخوردار به ویژه روستاها در افزایش نشاط اجتماعی تاثیرگذار است و سعی داریم تا پایان سال چهار زمین دیگر را نیز به بهره برداری برسانیم.
علی حقیقی با اشاره به اینکه توسعه فضای ورزش روستایی بسترساز کشف استعدادهای نخبه است و توجه ویژه به این حوزه عمرانی داریم، گفت: افزایش سرانه ورزش در روستاها اهمیت ویژهای دارد و سعی ما ایجاد زیرساخت برای رشتههای پرمخاطب است.
وی با اشاره به اینکه افزایش فضاهای ورزشی متناسب با نیازهای جوامع شهری و روستایی از جمله رسالتها و وظایف ما با هدف کاهش آسیبهای اجتماعی، غنیسازی اوقات فراغت است، گفت: مجموعه ورزش و جوانان استان همدان در راستای تجهیز اماکن ورزشی همکاری لازم را خواهد داشت.
مدیرکل ورزش و جوانان همدان خاطرنشان کرد: حراست و نگهداری اموال عمومی وظیفه همگانی است و باید در حفظ و نگهداری این اموال برای استفاده همگان توجه لازم صورت بگیرد.
وی ابراز امیدواری کرد با افزوده شدن این فضای ورزشی به ظرفیتهای استان و شهرستان بتوانیم ورزشکاران خوب و توانمندی را تربیت کنیم.
حقیقی خاطرنشان کرد: علاوه بر ایجاد زیرساختهای مینی فوتبال در حدود سه سال گذشته، بهره برداری از زمین چمن مصنوعی فوتبال شهر سرکان را نیز محقق کردیم.
وی یادآور شد: همچنین زمین چمن ورزشگاههای رزن و اسدآباد پس از سالها حیا و با کیفیت بسیار مطلوب به بهره برداری رسید که خدمتی بزرگ به جامعه فوتبالدوست استان همدان بود.
رهاورد:
توسعه زمین های مینی فوتبال در نقاط کم برخوردار و روستاها که نیازمند اعتبارات قابل توجهی نیز هست به مثابه زدن یک تیر با دونشان است، هم اوقات فراغت نوجوانان و جوانان را پر می کند و به آنها نشاط و تندرستی می بخشد و هم این قشر در معرض خطر را از آسیب های اجتماعی دور نگه می دارد.
با توجه به بازدهی بالای این زیرساخت های ارزان قیمت ورزشی و مخاطبان بالای استفاده از آنها که همگی از قشر پرشور نونهالان و نوجوانان و جوانان هستند باید با همت شهرداری ها و ادارات ورزش و جوانان باید نسبت به گسترش زیرساخت های مینی فوتبال در محلات و روستاها اقدام کرد.