به گزارش مفدا، دوره دو روزه رسانهتراپی۲ با حضور ۳۰۰ نفر از مدیران، کارشناسان و دانشجویان فعال رسانهای مفدای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور در مرکز همایشهای بینالمللی رازی ۱۷ و ۱۸ بهمن ماه برگزار شد.
دکتر مسعود حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در مراسم اختتامیه این دوره آموزشی گفت: نقش شما در فضای فرهنگی دانشجویی دانشگاه بسیار با اهمیت هست چون رسانه بااهمیت و تاثیرگذار است.
وی در ادامه ذکر کرد: مفدا به عنوان یک رسانه ویژگیهای خاصی دارد. هم یک پایگاه دانشجویی است و هم یک رسانه سازمانی است که به عنوان روابط عمومی معاونتهای فرهنگی و دانشجویی نیز نقشآفرینی میکند.
حبیبی در ادامه افزود: نقش شما دانشجویان در مفدا از این جهت بسیار با اهمیت است که رسانه شما هست که تصویری از دانشجویان و معاونت فرهنگی و دانشجویی در اذهان مخاطبانتان ایجاد میکند؛ مخاطبان شما هم دانشجویان، اساتید و مدیران هستند و هم عموم مردمی که به نحوی در معرض اخبار و محتواهای شما قرار میگیرند، بنابراین بسیار مهم است که چه چیزی به مخاطب ارائه میکنید و چگونه شخصیت و تصویر مجموعه خود را برای مخاطب شکل دهید.
معاون وزیر بهداشت با تاکید بر این که هویت دانشجویی مفدا باید حفظ شود، گفت: خیلی مهم است که این رسانه یک رسانه دانشجویی و دانشگاهی باشد. برای این منظور هر کاری و هر حمایتی که لازم است از سوی ما انجام میشود. شما در بطن مسائل و نیازهای دانشجویان هستید و بهتر از هر کسی میتوانید انتقال دهنده نظرات، کمبودها، خواستهها، پیشنهادها و راهکارهای آنان باشید. البته در نظر بگیرید که چهره سازمانی مجموعه نیز باید حفظ شود.
حبیبی با اشاره به پیشران بودن دانشگاه در جامعه، تصریح کرد: دانشگاه وقتی میتواند پیشران باشد که اندیشه علمی دانشگاه از سوی عالمان، اساتید و محققان دانشگاه به جامعه منتقل شود و مفدا میتواند به بهترین شکل این رسالت را انجام دهد؛ این ظرفیت به ویژه در حوزههای فرهنگی، دانشجویی، علمی و آموزشی در مفدا وجود دارد و ظرفیت بسیار ارزشمندی است.
وی با طرح این پرسش که چگونه میتوانیم در توسعه و پیشرفت کشور موثر باشیم، اظهار داشت: ما در مفدا نه تنها میتوانیم در محیط دانشگاه و در زیست دانشجویان اثر بگذاریم بلکه میتوانیم در توسعه و پیشرفت کشور نیز سهیم باشیم. این امر چگونه محقق میشود؟ با انتقال نگاههای متعالی دانشگاهیان به جامعه میتوانیم این رسالت را به انجام برسانیم. این ظرفیتی است که مفدا به واسطه حضور هر یک از شما دارد و بسیار ارزشمند است.
معاون وزیر در ادامه افزود: گردهماییهای کشوری نظیر این دوره آموزشی باعث میشود تعاملات بین دانشگاهی شکل بگیرد و ارتباطات شما افزایش پیدا کند. این مساله قطعا در ارتقاء کیفیت فعالیتهای شما در مفدا اثرگذار خواهد بود.
وی در ادامه با تاکید بر اهمیت گسترش ارتباطات و تعاملات بیندانشگاهی اظهار داشت: تعاملات دانشگاهی بینالمللی در توسعه و تبادلات علمی بسیار با اهمیت است و شما میتوانید ارتباطات و فضای کاری خود را از این نظر گسترده کنید، دانشجویان بین الملل نیز در این زمینه ظرفیت خوبی هستند که باید به آنها و خبرهایشان توجه داشته باشید.
حبیبی با اشاره به شبکه بسیار کارآمد مفدا، گفت: در مجموعه وزارت علوم و وزارت بهداشت در حال حاضر ۵۰ هزار دانشجوی خارجی در حال تحصیل داریم که ۲۰ درصد آن یعنی ۱۰ هزار دانشجوی خارجی متعلق به وزارت بهداشت است و این ظرفیت عظیمی است. خود این عزیزان میتوانند به عنوان خبرنگار در کنار شما فعالیت کنند و به گسترش حیطه عمل و مخاطبان شما به ویژه در حوزه ارتباطات بینالمللی کمک کنند.
این مقام فرهنگی وزارت بهداشت همچنین اضافه کرد: آنچه که میتواند رسانه را تاثیرگذار کند، ظریب نفوذ آن را بالا ببرد و معادل یک دستگاه عظیم فرهنگی اثرگذاری داشته باشد، اعتمادی است که باید بین رسانه و مخاطبان ایجاد شود و در نهایت باعث مرجعیت خبری آن میشود. اگر بخواهید یک منبع خبری قابل اعتماد باشید باید چند اصل را رعایت کنید، شفافیت و صداقت در اطلاع رسانی خیلی مهم است؛ رسانهای که حقیقت را میگوید مرجعیت خبری پیدا میکند، اخلاق مداری، احترام به مخاطب، رعایت اصول اخلاق حرفهای و بررسی صحت اخبار قبل از انتشار در کار رسانهای بسیار اهمیت دارد.
وی در ادامه افزود: با در نظر گرفتن وجهه سازمانی مفدا، توجه به دانشجویان، اساتید و مدیران در فعالیت رسانهای در مفدا اهمیت بسیاری دارد. مصالح دانشگاه را همواره در نظر بگیرید و البته مصالح دانشگاه منافع فردی افراد نیست.
معاون وزیر بهداشت در پایان گفت: اهمیتی که این برنامه و شما برای من داشتید بسیار بالا است و از همکارانم که برای برگزاری این برنامه تلاش بسیاری داشتند و همچنین همکارانی که در دوره قبل از حضور تیم مدیریتی جدید برنامه ریزی و مقدمات برگزاری این برنامه را انجام دادند،بسیار تشکر میکنم و سپاسگزارم.