شناسهٔ خبر: 71246424 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

رهبر معظم انقلاب: مذاکره با امریکا مشکلی را حل نمی‌کند، دلیل؟ تجربه

نه هوشمندانه نه شرافتمندانه

در روزنامه‌ها و فضای مجازی و سخنان برخی افراد، از مذاکره به عنوان یک امر خوب یاد می‌کنند؛ انگار که کسی مخالف خوب بودن مذاکره است.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: فرمانده معظم کل قوا صبح دیروز در سالروز بیعت تاریخی همافران و کارکنان نیروی هوایی با امام خمینی در ۱۹ بهمن ۱۳۵۷، با جمعی از فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی و پدافند ارتش جمهوری اسلامی ایران دیدار کردند. 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار، روز تاریخی ۱۹ بهمن را روز تولد ارتشی سرافراز، مستقل و دارای هویت خواندند و با اشاره به تجربه بی‌حاصل حدود دو سال مذاکره با امریکا در دهه نود و اقدام امریکا در زیر پا گذاشتن همه تعهدات خود، تأکید کردند: مذاکره با امریکا هیچ مشکلی از جمله دشواری‌های اقتصادی و معیشتی را حل نمی‌کند، همان‌طور که حل نکرد. بنابراین، راه حل مشکلات «همت مسئولان متعهد و همراهی ملت متحد» است که ان‌شاءالله روز ۲۲ بهمن این اتحاد و همدلی را خواهیم دید. 

 تجربه برجام، دلیل بی‌فایده بودن مذاکره با امریکا
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به مطالب و بحث‌هایی درباره مذاکره در روزنامه‌ها و فضای مجازی و سخنان برخی افراد، گفتند: محور این حرف‌ها، موضوع مذاکره با امریکا است و از مذاکره به عنوان یک امر خوب یاد می‌کنند، انگار که کسی مخالف خوب بودن مذاکره است. ایشان با اشاره به پر کاری وزارت امور خارجه کشورمان در زمینه مذاکره و رفت و آمد و انعقاد قرارداد با همه کشور‌های دنیا، تأکید کردند: تنها استثنایی که در این زمینه وجود دارد امریکا است. البته اسم رژیم صهیونیستی را به‌عنوان استثنا نمی‌بریم، چراکه این رژیم اساساً دولت نیست بلکه یک باند جنایتکار و غاصب سرزمین است. 
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تبیین علت استثنا بودن امریکا از مذاکره، گفتند: برخی وانمود می‌کنند اگر پشت میز مذاکره بنشینیم فلان مشکل حل می‌شود، اما واقعیتی که باید درست بفهمیم این است که مذاکره با امریکا هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد. 
رهبر انقلاب، تجربه منفی دهه ۹۰ و حدود دو سال مذاکره با امریکا و چند کشور دیگر را که منجر به انعقاد معاهده هسته‌ای شد، دلیلی بر بی‌فایده بودن مذاکره با امریکا خواندند و افزودند: دولت آن روز ما، با آنها نشست، رفت و آمد و مذاکره کرد، خندیدند، دست دادند و رفاقت و همه کار کردند و معاهده‌ای تشکیل شد که در آن، طرف ایرانی با سخاوت بسیار زیاد، امتیاز‌های زیادی به طرف مقابل داد، اما امریکایی‌ها به آن معاهده عمل نکردند. ایشان با اشاره به سخنان رئیس‌جمهور کنونی امریکا درباره پاره کردن برجام، خاطرنشان کردند: قبل از او هم دولت قبلی امریکا که معاهده را پذیرفته بود، به آن عمل نکرد و تحریم‌های امریکا که قرار بود برداشته شود، برداشته نشد و مسئله سازمان ملل هم همچون استخوانی لای زخم باقی ماند که همیشه مانند تهدیدی بر بالای سر ایران باقی بماند. 

 مذاکره با امریکا غیرعاقلانه، غیرهوشمندانه و غیرشرافتمندانه
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای استفاده از تجربه «دو سال مذاکره و امتیاز دادن و کوتاه آمدن، اما به نتیجه نرسیدن» را ضروری برشمردند و افزودند: امریکا همان معاهده را با وجود نقص‌هایی که داشت نقض کرد و از آن خارج شد. بنابراین، مذاکره با چنین دولتی غیرعاقلانه، غیرهوشمندانه و غیرشرافتمندانه است و با آن نباید مذاکره کرد. ایشان با اشاره به مشکلات داخلی و معیشتی که اغلب مردم با آن درگیر هستند، گفتند: آنچه مشکلات را برطرف می‌کند عامل داخلی یعنی «همت مسئولان متعهد و همراهی ملت متحد» است که مظهر این اتحاد ملی، راهپیمایی ۲۲ بهمن است که ان‌شاءالله امسال نیز همه این وحدت را مشاهده خواهیم کرد. رهبر انقلاب، «ملت بصیر و مسئولان خستگی‌ناپذیر» را عامل رفع مشکلات خواندند و افزودند: مسئولان بحمدالله مشغول کارند و بسیار امیدواریم که همین دولت محترم بتواند مشکلات معیشتی مردم را کمتر و سختی‌ها را برطرف کند. 

 تغییر نقشه جهان، تقلای روی کاغذ است
ایشان با اشاره به تقلای امریکایی‌ها برای تغییر نقشه جهان گفتند: این کار آنها هیچ‌گونه واقعیتی ندارد و فقط بر روی کاغذ است؛ البته آنها درباره ما هم نظر می‌دهند، حرف می‌زنند و تهدید می‌کنند. رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: اگر ما را تهدید کنند ما هم آنها را تهدید می‌کنیم، اگر تهدید خود را عملی کنند ما نیز تهدیدمان را عملی می‌کنیم و اگر به امنیت ملت ما تعرض کنند ما هم بدون تردید به امنیت آنها تعرض می‌کنیم. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای این رفتار متقابل را برگرفته از قرآن و دستور اسلام خواندند و گفتند: امیدواریم خداوند متعال ما را در انجام وظایف خود موفق بدارد. 

 اقدام حماسی ۱۹ بهمن ۵۷ بموقع و در لحظه
ایشان در بخش اول سخنانشان ۱۹ بهمن ۵۷ را خاطره‌ای مبارک و پرشکوه دانستند و گفتند: اقدام حماسی آن جوانان، خط سیر ارتش جدید را تعیین کرد و باعث شد عوامل و کادر‌های مختلف ارتش با الهام از آن بیعت، به صفوف ملت بپیوندند. رهبر انقلاب با تجلیل از شهیدان نام‌آوری همچون صیاد شیرازی، ستاری، بابایی، کلاهدوز و فلاحی افزودند: عامل مبنایی بروز و ظهور این قهرمانان، همان حرکت شجاعانه‌ای بود که جمعی از همافران و کارکنان نیروی هوایی سه روز قبل از پیروزی انقلاب و در بحبوحه خطر انجام دادند. ایشان ویژگی‌های مهم حرکت ۱۹ بهمن ۵۷ را نیاز امروز کشور و ملت برشمردند و گفتند: «شجاعت» و «به هنگام بودن» دو خصوصیت برجسته اقدام همافران بود. 
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای «بموقع» و «در لحظه لازم تصمیم گرفتن» را بسیار مهم دانستند و افزودند: توابین در عاشورا به کمک امام حسین (ع) نیامدند، اما بعداً قیام کردند و همه کشته شدند، ولی کار بی‌نتیجه بود، چون بموقع نبود. ایشان، عقلانی بودن و اقدام براساس محاسبه را ویژگی دیگر ۱۹ بهمن ۵۷ دانستند و گفتند: برخی تصور می‌کنند که حرکت انقلابی مقابل عقلانیت است، اما حرکت انقلابی بیش از هر حرکت دیگر به محاسبه و عقلانیت نیاز دارد. رهبر انقلاب استفاده از غفلت دشمن را دیگر خصوصیت ممتاز اقدام همافران خواندند و افزودند: دستگاه‌های ضداطلاعات و فرماندهان ارتش نتوانستند این حرکت را آن هم در نیروی هوایی کشف کنند یا حدس بزنند و در حقیقت از جایی که فکر نمی‌کردند ضربه خوردند. 

 پهلوی ارتش را ذیل دستگاه نظامی امریکا تعریف کرده بود
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به اقدام رژیم پهلوی در تعریف ارتش ذیل دستگاه نظامی امریکا، گفتند: سازمان و سلاح و آموزش ارتش، امریکایی بود و انتصابات مهم و حتی چگونگی استفاده از تسلیحات نیز براساس اجازه امریکایی‌ها انجام می‌شد و شدت وابستگی به حدی بود که ایرانی‌ها اجازه بازکردن و تعمیر قطعات را هم نداشتند. ایشان، سخنرانی امام خمینی در آبان ۱۳۴۳ در مخالفت شدید با کاپیتولاسیون را اعتراض به سلطه ذلت‌بار امریکا بر ارتش و کشور خواندند و افزودند: براساس کاپیتولاسیون که از صدر تا ذیل مقامات پهلوی آن را پذیرفته بودند، هیچ امریکایی با هر جرمی نباید در ایران تحت تعقیب قضایی قرار می‌گرفت. ایشان، دفاع مقدس را صحنه بروز شایستگی‌های ارتش تحول‌یافته برشمردند و افزودند: هزاران شهید ارتشی همچون ستاره‌های درخشان در تاریخ ایران می‌درخشند. حضرت آیت الله خامنه‌ای دفاع از ایران را سرلوحه کار‌ها و تقویت ارتش را مهم‌ترین وظیفه خواندند و افزودند: ارتش باید از لحاظ نیروی انسانی، تسلیحات، آموزش، آمادگی‌های رزمی و دفاعی، رفع نقاط ضعف و آسیب‌های احتمالی، استمرار ابتکار و تولیدات نوآورانه روزبروز تقویت شود و ثابت کند که کار‌های بسیار بزرگتری هم را می‌تواند انجام دهد. 

 گزارش یک ساله فرمانده نیروی هوایی ارتش
در ابتدای این دیدار امیر سرتیپ حمید واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به بیان گزارشی از اقدامات یک ساله این نیرو از جمله در زمینه ارتقای قدرت پهپادی، تشکیل مراکز عملیات پدافند سایبری، فرماندهی اتاق جنگ هوشمند، انجام مانور‌ها و مسابقات نظامی و همچنین اهتمام به تربیت کادر «توانمند، با انگیزه و انقلابی» پرداخت.