شناسهٔ خبر: 71245263 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

سنگ‌اندازی رژیم صهیونیستی در روند امدادرسانی به غزه

صاحب‌خبر -

شفقنا- دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در غزه از تعلل اشغالگران در اجرای تعهدات خود در روند امدادرسانی به این نوار خبر داد و آن را تهدیدی برای تشدید فاجعه انسانی در نوار غزه توصیف کرد.

به گزارش شفقنا به نقل از المیادین، دفتر اطلاع‌رسانی دولتی غزه امروز جمعه تأیید کرد که اشغالگران به تعلل و سنگ‌اندازی در اجرای پروتکل بشردوستانه، علی‌رغم گذشت 20 روز از لازم‌الاجرا شدن توافق آتش‌بس، ادامه می‌دهد. از این رو شرایط انسانی فاجعه‌بار در نوار غزه به طور خطرناکی رو به وخامت است.

این دفتر در بیانیه‌ای با اعلام انیکه خواستار ورود روزانه ۶۰۰ کامیون کمک‌رسانی شده که ۵۰ دستگاه آن به سوخت و چادر اختصاص دارد ، اعلام کرد: «در مدت ۲۰ روز تنها حدود ۸۵۰۰ کامیون کمک‌رسانی وارد نوار غزه شده است».

در این بیانیه همچنین تاکید شده است که «اشغالگران مانع از ورود خودروهایی می شود که امکان بازیابی شهدا و کشته شدگان اشغالی از زیر آوار را فراهم می کنند.»

وی افزود: حجم کمک‌های وارد شده به نوار غزه هنوز با حداقل مورد نیاز فاصله دارد، زیرا تعداد کامیون‌های وارد شده به نوار غزه از ابتدای اجرای توافقنامه از 12000 کامیونی که قرار بود وارد نوار غزه شود از 8500 کامیون و به جای 600 کامیون به شمال غزه از 2916 کامیون فراتر نرفته است.

اشغالگران به اولویت‌های امدادرسانی توجه نمی‌کنند

 

این  دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در خصوص نوع کمک ها خاطرنشان کرد: عمده کمک ها بسته های غذایی، سبزیجات، میوه جات و کالاهای ثانویه است که به بهانه کاهش سهم دیگر نیازها صورت می‌گیرد، این امر به معنای دستکاری واضح در نیازها و اولویت های امداد و سرپناه است.

در این بیانیه در مورد سرپناه توضیح داده شده است که «نیاز واقعی 200 هزار چادر و 60 هزار خانه سیار است، اما آنچه وارد شده از 10 درصد نیازها فراتر نرفته است.

این بیانیه همچنین حاکی از آن است که اشغالگران به طور کامل از ورود تجهیزات سرپناه، ژنراتورهای برق و قطعات یدکی آنها، پنل های خورشیدی، باتری، سیم و مخازن آب جلوگیری می کند و از هماهنگی برای ورود تدارکات برای احیای نسبی شبکه های آب و فاضلاب در شمال نوار غزه که چندین نهاد و ارگان بین المللی نیز جلوگیری کرده‌اند.

در ادامه این بیانیه آمده است: اشغالگران ورود تجهیزات پزشکی، دستگاه‌ها، سوخت پزشکی و بیمارستان‌های صحرایی را به تعویق می‌اندازند و متعهد به تخلیه مجروحان و بیماران نشده‌اند که در نتیجه تأخیر در تخلیه آنها، 100 کودک بیمار شهید شده‌اند و 40 درصد از بیماران کلیوی نیز به دلیل ناتوانی در انجام دیالیز بیمارستان‌ها جان خود را از دست داده‌اند.

دفتر اطلاع‌رسانی دولتی: اشغالگران به دنبال ادامه نسل کشی در اشکال کمتر خونبار است

 

این دفتر اطلاع‌رسانی  در غزه، اشغالگران را مسئول این واقعیت فاجعه بار انسانی دانست و نسبت به عواقب این پیشگیری، تعلل و دستکاری وضعیت توسط اشغالگران در واقعیت فاجعه بار انسانی در داخل نوار هشدار داد.

در این بیانیه از میانجی‌ها خواسته شده است که اشغالگران را برای اجرای آنچه در متن توافق آمده است، تحت فشار قرار دهند، به‌ویژه با توجه به مفاد پروتکل بشردوستانه که نشان‌دهنده حداقل نیازهای ضروری و قابل قبول برای مردم نوار غزه در این مرحله است.

وی همچنین از جامعه جهانی خواست که مسئولیت خود را برعهده بگیرد و به نقش تماشاچی این فاجعه انسانی بسنده نکند که از طریق آن اشغالگران به دنبال ادامه جنگ نابودی و پاکسازی قومی خود علیه مردم فلسطین، اما به اشکال دیگر، کمتر خونین، مانند محاصره و جلوگیری از ورود نیازهای حیاتی هستند.

این بیانیه همچنین حاکی از آن است که ممانعت از ورود تجهیزات و ماشین آلات سنگین مورد نیاز برای آواربرداری 55 میلیون تن به معنای ناتوانی در بیرون آوردن اجساد شهدا و بازگشایی خیابان ها است و بی شک بر توان مقاومت در بیرون آوردن شهدا  از زیر آوار تأثیر خواهد گذاشت.

در پایان این بیانیه، دفتر اطلاع‌رسانی دولتی غزه خواستار تسریع در برگزاری کنفرانس بین‌المللی برای بازسازی نوار غزه و آغاز فوری تامین تمامی نیازهای بشردوستانه مورد نیاز مردم فلسطین، برای تایید پایداری آنها و خنثی کردن طرح‌های تبعید و آوارگی از سوی اشغالگران تأکید کرد.

این خبر را در المیادین ببینید.