شناسهٔ خبر: 71243898 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رئیس سازمان مدیریت بحران:

استان‌های درگیر برف و باران مشکلی در تامین مایحتاج اولیه ندارند

تهران- ایرنا- رئیس سازمان مدیریت بحران با اشاره به شدت برودت هوا در برخی استان‌های شمالی و غربی کشور، گفت: پیش‌بینی‌های لازم در استان‌ها انجام شده است و از نظر تهیه مواد غذایی و تامین آب و نان مشکلی نداریم.  

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، حسین ساجدی نیا روز جمعه در حاشیه جلسه ستاد ملی مدیریت بحران کشور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ستاد ملی مدیریت بحران در شرایط خاص به ریاست وزیر کشور تشکیل می‌شود، اظهار داشت: امروز در این جلسه نمایندگان دستگاه‌ها، آخرین وضعیت و گزارش‌های خود را اعلام کردند و پیش‌بینی‌های لازم صورت گرفت.

وی ادامه داد: ۲۲ استان درگیر کاهش دمای هوا و سرما هستند و بارندگی‌ پیش رو است و پیش‌بینی‌های لازم را همه استان‌ها انجام داده‌اند.

ساجدی نیا افزود: ستاد مدیریت بحران در استان‌ها تشکیل شده است و اکنون در جبهه شمال غرب و شمال کشور درگیر است. در روزهای آتی بنا بر نظر هواشناسی قطعاً جبهه هوای سرد و بارش‌ها به سمت شرق کشور خواهد رفت.

رئیس سازمان مدیریت بحران گفت: بیشترین بارندگی‌ها مربوط به استان گیلان به ویژه در شهر رشت است که سیل رخ داده و اکنون در حال کنترل هستیم.

وی تاکید کرد: به اندازه کافی در استان‌ها سوخت تهیه شده و آرد نیز به نانوایی‌ها داده شده است و ۲۴ ساعته پخت نان دارند تا مردم از این نظر نیز مشکل خاصی نداشته باشند؛ استان‌های درگیر مدیریت شده‌اند و مورد خاصی در این خصوص نداشته‌ایم.

ساجدی نیا درباره تعطیلی ادارات در استان‌ها نیز تاکید کرد که ستاد ملی این موضوع را در اختیار استانداران قرار داده است تا در صورت نیاز در این زمینه اقدام لازم را انجام دهند.

وی با اشاره به ضرورت مدیریت سفر در روزهای آتی نیز خاطرنشان کرد: از مردم عزیز و هموطنان خواهش می‌کنیم سفرها را کاهش دهند و از سفرهای غیرضروری بپرهیزند.

صدور هشدار هواشناسی برای برخی استان‌های کشور 

رئیس جمعیت هلال احمر کشور نیز در حاشیه جلسه ستاد ملی مدیریت بحران کشور در جمع خبرنگاران، از شهروندان خواست از سفرهای غیر ضروری به شمال کشور خودداری کنند.  

پیرحسین کولیوند اظهار داشت: در برخی استان‌ها، هواشناسی هشدارهای نارنجی و زرد صادر کرده است و در این شرایط برف و کولاک موجب شده است تا برخی هموطنان در جاده بمانند.

وی با تاکید بر اینکه شهروندان طی ۲۴ ساعت آینده از سفرهای غیر ضروری به استان‌های شمالی اجتناب کنند، افزود: قبل از سفر از طریق راهداری‌ها مسیر را ارزیابی و خودروها را با وسایل گرمایشی ایمن کنند و تغذیه ‌و وسایل گرمایشی همراه داشته باشند.

۸۰ درصد گاز در مصارف خانگی و صنایع جزء استفاده می‌شود

معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران نیز در حاشیه این جلسه در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به پویش «۲ درجه کمتر»، اظهار داشت: هفته سردی در پیش رو داریم و پیش بینی می‌شود که میزان بارش‌ها ادامه داشته و روزهای دوشنبه و سه‌شنبه سردترین روزهای سال باشد.

سعید توکلی با بیان اینکه ۸۰ درصد از مصرف گاز در مصرف خانگی و صنایع جزء استفاده می‌شود، بر ضرورت پیوستن به پویش ۲ درجه کمتر تاکید کرد و افزود: با کاهش مصرف خانگی می‌توانیم گاز بیشتری به نیروگاه بدهیم.

معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران از شهروندان خواست که درجه رفاه بین ۱۸ تا ۲۱ را رعایت کنند.

شبکه پایدار برق کشور با ۱۰ درصد صرفه جویی درمصرف خانگی و تجاری

مدیرعامل شرکت توانیر نیز در گفت و گو با خبرنگاران، در حاشیه جلسه ستاد ملی مدیریت بحران کشور اظهار داشت: با ورود بارش‌ها به استان‌های کشور، این امکان وجود دارد که شبکه‌های برق دچار آسیب دیدگی شوند و اکنون در همه استان‌ها اکیپ‌ها و نیروهای عملیاتی آماده هستند در صورتی که هر حادثه‌ای رخ دهد به سرعت آن را برطرف می‌کنند.

مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به پیش‌بینی‌ها برای کاهش دمای هوا، خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود در ۱۰ روز آینده که هوا سردتر خواهد شد، مصرف گاز در بخش خانگی افزایش پیدا کند و نیروگاه‌ها دچار محدودیت بیشتری شوند؛ بنابراین از مردم درخواست می‌کنم هم در مصرف گاز و هم در مصرف برق صرفه‌جویی کنند.  

وی با بیان اینکه این صرفه جویی موجب می‌شود که گازرسانی بیشتری به نیروگاه‌ها صورت بگیرد، افزود: اگر فقط ۱۰ درصد صرفه‌جویی در بخش خانگی و تجاری داشته باشیم، این روزها را با شبکه برق پایدار پشت سر خواهیم گذاشت.  

به گفته مدیرعامل شرکت توانیر، این ۱۰ درصد بسیار ساده است و اگر دمای رفاه را رعایت کنیم و وسایل گرمایش برقی را روی دمای ۱۸ یا ۱۹ درجه تنظیم کنیم و روشنایی‌های اضافه را خاموش کنیم، این ۱۰ درصد محقق می‌شود.  

وی اضافه کرد: در بخش تجاری نیز درخواست داریم که رعایت کنند و برخی اماکن از جمله ایستگاه‌های فرودگاهی، راه آهن و یا اماکنی که مساحت‌های زیادی را باید گرم کنند صرفه جویی کنند تا به صنعت برق کشور کمک شود.  

رجبی مشهدی با بیان اینکه نیروگاه‌ها برای تولید برق، گاز مصرف می‌کنند و باید حتماً گاز به آنها برسد، تاکید کرد: اگر به هر دلیلی مصرف گاز در بخش تجاری و خانگی زیاد شود باید از سوخت جایگزین که سوخت مایع است برای نیروگاه‌ها استفاده کنیم؛ سوخت رسانی مایع نسبت به گاز بسیار سخت‌تر است.  

مدیرعامل شرکت توانیر تاکید کرد: صرفه جویی مردم و کمک آنها می‌تواند به سوخت رسانی به نیروگاه‌ها کمک کند.



میانگین بارندگی کشور، ۵۳ درصد پایین تر از شرایط نرمال است

همچنین رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی نیز در حاشیه این جلسه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: بارش‌ها از دیروز پنجشنبه ۱۸ بهمن آغاز شده است و امشب هم ادامه دارد و به تدریج از سمت غرب از میزان بارش‌ها کاسته می‌شود و به سمت شرق کشور می‌آید؛ بیشترین بارش‌ها را در سواحل شمالی کشور به ویژه در استان گیلان داشته‌ایم و طی ۲۴ ساعت گذشته ایستگاه فرودگاه شهر رشت بیش از ۱۲۰ میلی‌متر بارش را ثبت کرده و حتی در برخی موارد موجب آبگرفتگی سطح شهر شده است.  

احد وظیفه ادامه داد: در مناطق غربی به ویژه مناطق کوهستانی البرز و زاگرس در جاده‌هایی که از این منطقه عبور می‌کنند غالباً بارش برف داشته‌ایم؛ به تدریج از شدت این سامانه کاسته می‌شود؛ به تدریج در شرق کشور تشدید بارندگی‌ها به ویژه در خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی و گلستان را شاهد خواهیم بود.

وی با بیان اینکه بارش‌ها با سرمای قابل توجه مواجه خواهد بود و با توجه به نبود رطوبت مناسب این سامانه کمتر از آنچه که انتظار داشتیم بارندگی می‌دهد؛ تاکید کرد: چنین موج‌هایی قاعدتاً بیش از یک متر برف را در ارتفاعات زاگرس باید ایجاد می‌کردد اما به دلیل نبودن شرایط رطوبت مناسب، بارندگی‌ها از آنچه که از چنین سامانه‌هایی انتظار می‌رود، کمتر بوده است.  

به گفته وی، میانگین بارندگی کشور تا صبح امروز جمعه ۱۹ بهمن، ۵۳ درصد پایین تر از شرایط نرمال است و امیدواریم بارندگی چند هفته آینده شرایط را به حدی تغییر دهد.

وی درباره روز ۲۲ بهمن تهران و بارش باران در آن روز نیز اظهار داشت: تا روز دوشنبه ۲۲ بهمن، بارندگی‌ها قطع می‌شود و بارش‌ها پراکنده خواهد بود همچنین بارندگی‌ها در نیمه غربی کشور تا صبح دوشنبه ۲۲ بهمن قطع می‌شود و به طور نسبی با دمای هوای سرد مواجه خواهیم بود؛  در تهران نیز تا صبح روز ۲۲ بهمن، ۶ درجه کاهش دما خواهیم داشت.