شناسهٔ خبر: 71243440 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

فیلم فجر ۴۳ در آینه مهر؛

«پیش‌مرگ» فیلمی درباره داماد کردستان؛ مردم آثار دفاع مقدسی دوست دارند

آرش زینال‌خیری تهیه‌کننده فیلم «پیش‌مرگ» با اشاره به چالش‌های ساخت پرتره شهدا گفت که این فیلم به مقطع خاصی از زندگی شهید سعید قهاری سعید می‌پردازد.

صاحب‌خبر -

آرش زینال‌خیری تهیه‌کننده فیلم سینمایی «پیش‌مرگ» که در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر حضور دارد، در گفتگو با خبرنگار مهر درباره روند پیش‌تولید و ساخت این اثر سینمایی توضیح داد: ساخت فیلم سینمایی «پیش‌مرگ» در سال ۱۴۰۲ به بنده پیشنهاد شد. فیلمنامه اولیه از طریق سیدمحمد حسینی مدیر گروه فیلم و سریال بنیاد فرهنگی روایت فتح و مدیر انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، در اختیار ما قرار گرفت. این فیلمنامه نیاز به بازنویسی داشت درنتیجه تحقیقات میدانی و پژوهشی گسترده‌ای انجام شد. تیم نویسندگی نیز زیر نظر علی غفاری شکل گرفت که از روز اول همراه ما بودند.

وی افزود: از اوایل فروردین امسال، کار پیش‌تولید به‌صورت جدی آغاز شد. این فیلم تولید سختی داشت و به دلیل موقعیت‌های جغرافیایی خاص مجبور شدیم در چهار شهر آذربایجان، قم، کرج و کردستان فیلمبرداری کنیم.

این تهیه‌کننده درباره چالش‌های ساخت فیلم‌های پرتره درباره شهدا عنوان کرد: ساخت فیلم‌های پرتره درباره شهدا از ۲ منظر بسیار دشوار است؛ اولاً از نظر تخصصی و اجرایی کار بسیار سخت و پیچیده است. ثانیاً شخصیت شهید بزرگوار به‌گونه‌ای است که باعث می‌شود در طول ساخت فیلم دچار وسواس و دغدغه فکری شویم تا مبادا شرمنده شهید شویم.

رئیس سازمان بسیج هنرمندان درباره داستان فیلم «پیش‌مرگ» توضیح داد: شهید سعید قهاری سعید که به داماد کردستان ملقب بودند، بخش عمده‌ای از فعالیت‌هایشان در استان کردستان بوده است. ما در این فیلم برشی از زندگی ایشان در سال ۱۳۷۲ را روایت می‌کنیم. فیلمنامه این فیلم بر اساس مستند نوشته شده و داستان واقعی است. این شهید بزرگوار در سال ۱۳۸۵ در منطقه آذربایجان غربی به دست پژاک به شهادت رسیدند. ایشان از سال ۱۳۵۸ یکی از اعضای اصلی تأسیس بسیج استان همدان بودند. ما تصمیم داشتیم مقطع سال ۱۳۷۲ زندگی شهید را که اتفاقات بزرگی در آن زمان رخ داده است، به تصویر بکشیم.

«پیش‌مرگ» فیلمی درباره داماد کردستان؛ مردم آثار دفاع مقدسی دوست دارند

زینال‌خیری درباره معیار انتخاب مهدی نصرتی برای ایفای نقش شهید بیان کرد: در فیلم‌های پرتره درباره شهدا، مهم‌ترین نکته شباهت بازیگر به شخصیت اصلی است. ما جلسات متعددی با بازیگران مختلف داشتیم و در نهایت آقای مهدی نصرتی برای ایفای نقش شهید انتخاب شدند. او یکی از خوش‌اخلاق‌ترین و حرفه‌ای‌ترین بازیگران سینمای کشور است. ما چندین ماه حتی قبل از پیش‌تولید کار با او صحبت کردیم و بسیار همراه بودند. آقای نصرتی در طول کار بسیار دغدغه‌مند بودند و برای این فیلم تلاش زیادی کردند. کار او بسیار سخت بود زیرا در تمام صحنه‌های فیلم حضور داشت. از صمیم قلب امیدوارم شاهد پیشرفت مهدی نصرتی در عرصه سینما باشیم.

این تهیه‌کننده تصریح کرد: تمام تلاشمان را کردیم تا «پیش‌مرگ» فیلم خوبی باشد. اولاً امیدواریم شهید بزرگوار از ما راضی باشند. ثانیاً هدف ما رضایت مخاطبان، منتقدان و رسانه‌ها در طول جشنواره است. تلاش کردیم با رعایت استانداردهای سینمایی، بخشی از زندگی واقعی شهید را به تصویر بکشیم. تمام عزیزانی که در جشنواره فیلم فجر حضور دارند، انرژی زیادی برای فیلم‌هایشان صرف کرده‌اند و برای همه دوستان آرزوی موفقیت دارم. امیدوارم سینمای ایران به رشد و شکوفایی برسد و پس از جشنواره شاهد اکران فیلم‌های متفاوتی در سینماها باشیم.

وی در پاسخ به اینکه جشنواره فیلم فجر چقدر می‌تواند به اکران فیلم‌های دفاع مقدس و جلب نظر مخاطبان به این حوزه کمک کند، توضیح داد: مسلماً جشنواره‌ فیلم فجر می‌تواند کمک بزرگی به اکران فیلم‌های دفاع مقدس کند و در این حوزه جهت‌دهی داشته باشد اما به دلیل شرایط خاص سینما در کشور و توجه به گیشه، گاهی این نوع فیلم‌ها در اکران عمومی با استقبال خوبی از سوی مخاطبان مواجه نمی‌شوند. امیدوارم با تدبیر مسئولان ارشد کشوری در حوزه فرهنگ و هنر، از جمله ایجاد ظرفیت سالن‌های سینمایی در شهرهای مختلف، به اکران این فیلم‌ها کمک شود. این کار باعث می‌شود مردم با شخصیت‌ها و رشادت‌های شهدا بیشتر آشنا شوند.

«پیش‌مرگ» فیلمی درباره داماد کردستان؛ مردم آثار دفاع مقدسی دوست دارند

این تهیه کننده با اشاره به اینکه مردم به تماشای اینگونه فیلم‌ها تمایل دارند، متذکر شد: وقتی برخی فیلم‌ها را در اکران‌های سیار حتی در روستاها نمایش می‌دهیم، مردم مشتاقانه برای تماشای فیلم می‌آیند. این مساله نشان می‌دهد که مردم به تماشای این فیلم‌ها علاقه دارند. به‌عنوان مثال، در فیلم «موقعیت مهدی» وقتی فیلم را به برخی استان‌ها می‌فرستادیم، استقبال بسیار خوبی از آن شد و برای من جالب توجه بود.

زینال‌خیری در پایان گفت: امیدوارم فیلم «پیش‌مرگ» بتواند رسالت خود را به‌درستی انجام دهد و مخاطبان در جشنواره فیلم فجر با شخصیت و رشادت‌های شهید سعید قهاری سعید بیشتر آشنا شوند.

عوامل این فیلم عبارتند از بازیگران: مهدی نصرتی، الناز ملک، عبدالرضا نصاری، مهیار شاپوری، بهرام ابراهیمی، محمد اشکان فر، با هنرمندی: حسام منظور، ساناز سعیدی، تهیه کننده: آرش زینال خیری، کارگردان: علی غفاری، نویسندگان: صابر الله دادیان. علی غفاری، مدیر فیلمبرداری: پیمان عباس زاده، تدوین: حمید نجفی راد، آهنگساز: بهزاد عبدی، طراح صحنه: محمدرضا شجاعی، طراح لباس: بهزاد اقا بیگی، طراح گریم: سیدجلال موسوی، صداگذار: آرش قاسمی، جلوه های ویژه بصری: حسن ایزدی، مدیر تولید: شهاب علی بخشی، فیلم بردار: سجاد سبحانی، عکاس: پویا شاه جهانی، دستیار اول کارگردان: رهام مخدومی، مدیربرنامه ریزی: عادل معصومیان، برنامه ریز: جاوید یزدانی، جلوه های ویژه میدانی: حمید رسولیان، طراح بدلکاری: امیر خنجری، مدیر تدارکات: نادر سید محمدی، هماهنگی تولید: علی رضایی، منشی صحنه: محمد گل افشان، روابط عمومی و تبلیغات: جواد تمدنی، طراحی لوگو و پوستر: محمد تقی پور، طراح تیتراژ: پژمان ابوالقاسمی.

فیلم «پیش مرگ» محصول بنیاد فرهنگی روایت فتح و تهیه شده در انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس است و در بخش مسابقه سینمای ایران چهل و سومین جشنواره فیلم فجر حضور دارد.