شناسهٔ خبر: 71242981 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: بهار | لینک خبر

دعوت‌ ماکرون از احمد شرع برای سفر به فرانسه

صاحب‌خبر -
گروه بین الملل: دفتر ریاست‌ جمهوری سوریه اعلام کرد که احمد شرع، رئیس ‌جمهوری این کشور، دعوت‌نامه‌ای از امانوئل ماکرون، رئیس ‌جمهوری فرانسه، برای سفر به فرانسه در هفته‌های آینده دریافت کرده است.
طبق این بیانیه، دو طرف در یک تماس تلفنی درباره تحریم‌های اقتصادی اعمال‌شده علیه مردم سوریه گفت‌وگو کردند.
نهاد ریاست‌جمهوری سوریه اعلام کرد که ماکرون در این تماس تلفنی، رئیس‌جمهور موقت سوریه، احمد شرع را به فرانسه دعوت کرد.
در بیانیه منتشرشده آمده است که ماکرون به  شرع بابت تصدی ریاست‌جمهوری تبریک گفته و «حمایت کامل خود را از مرحله گذار در سوریه» اعلام کرده است.
احمد شرع هفته گذشته در نشستی، به‌عنوان رئیس‌جمهور موقت سوریه تعیین شد. او و سایر اعضای هیات تحریر شام در حال حاضر رهبری دولت موقت سوریه را بر عهده دارند.
دو طرف در این تماس درباره مسائل امنیتی سوریه و همچنین تحریم‌های اعمال‌شده علیه این کشور گفت‌وگو کردند.  شرع این تحریم‌ها را «چالش» خواند. طبق این بیانیه، ماکرون نیز بر «تلاش‌های کشورش برای لغو تحریم‌های سوریه و هموار کردن مسیر رشد و بازسازی تأکید کرد.»
احمد شرع از مواضع حمایتی فرانسه از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ قدردانی کرد. در پایان بیانیه نیز تأیید شد که رئیس‌جمهوری موقت سوریه دعوت‌نامه‌ای برای سفر به فرانسه در هفته‌های آینده دریافت کرده است.
دفتر ماکرون هنوز درباره این تماس تلفنی اظهار نظری نکرده است.
 شرع اوایل این هفته اولین سفر خارجی خود به‌عنوان رئیس‌جمهور را به عربستان سعودی انجام داد و پس از آن به ترکیه رفت.
فرانسه سابقه روابط پیچیده‌ای با سوریه دارد، اما از زمان سقوط اسد تلاش کرده روابط خود را با این کشور تقویت کند. ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه اوایل ماه ژانویه به همراه همتای آلمانی خود، آنا بربوک به دمشق سفر کرد.
فرانسه در ماه دسامبر نیز جمعی از دیپلمات‌هایش را به دمشق اعزام کرد تا روند بازگشایی سفارت فرانسه در سوریه را آغاز کنند.
بسیاری از کشورهای اروپایی، سوریه را برای ثبات خود حیاتی می‌دانند، زیرا جنگ داخلی این کشور بحران مهاجرت اروپا را دامن زد. اروپا همچنین مایل است نفوذ روسیه که از حامیان اصلی اسد بود، در سوریه کاهش یابد.فرانسه در سال ۲۰۱۱ به دلیل جنگ داخلی، روابط خود را با سوریه قطع کرد و خواستار کناره‌گیری اسد شد. بشار اسد در سال ۲۰۱۷ گفته بود که «از آغاز جنگ در سوریه فرانسوی‌ها به تروریسم در این کشور کمک کردند و دست‌های دولت این کشور آغشته به خون مردم سوریه است. آن‌هایی که حامی تروریسم بوده‌اند حق ندارند درباره مذاکرات صلح در سوریه اظهارنظر کنند.»
علاوه بر این، دادگاهی در فرانسه در ماه ژوئن سال گذشته، حکم بازداشت اسد را به اتهام نقش داشتن در حمله شیمیایی سال ۲۰۱۳ تأیید کرد.
پیش از جنگ، روابط دو کشور بهتر بود و اسد در سال ۲۰۰۸ به فرانسه سفر کرد. طبق گزارش رسانه‌های فرانسوی در آن زمان، نیکولا سارکوزی، رئیس‌ جمهوری وقت فرانسه برای کاهش انزوای بین‌المللی سوریه از اسد دعوت کرد.
سوریه همچنان تحت تحریم‌های متعددی از سوی غرب قرار دارد که بسیاری از آن‌ها به اقدامات اسد در طول جنگ داخلی مربوط می‌شود. احمد شرع و سایر مقامات سوری بارها خواستار لغو این تحریم‌ها شده‌اند تا بلکه این کشور جنگ‌زده بتواند توسعه یابد.وزرای خارجه اتحادیه اروپا اواخر ماه گذشته توافق کردند روند کاهش مشروط تحریم‌های سوریه را آغاز کنند.  بارو در آن زمان اعلام کرد که این روند می‌تواند با تعلیق تحریم‌ها در بخش‌های انرژی، حمل‌ونقل و بانکداری آغاز شود.

 

برچسب‌ها: