شناسهٔ خبر: 71232103 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: راهبرد معاصر | لینک خبر

نخستین تحریم ترامپ علیه ایران؛ وزارت خزانه‌داری آمریکا: شبکه بین‌المللی تسهیل انتقال نفت ایران به چین را تحریم کردیم

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده روز پنجشنبه اعلام کرد که تحریم‌هایی را علیه افرادی و نفتکش‌هایی که به انتقال سالانه میلیون‌ها بشکه نفت خام ایران به چین کمک می‌کنند، اعمال می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش راهبرد معاصر؛ وزارت خزانه داری دولت دونالد ترامپ روز پنجشنبه به وقت محلی ادعا کرد: شبکه نفتی را که صد‌ها میلیون دلار برای ارتش ایران تولید می‌کند، هدف قرار می‌دهد.

وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه‌ای افزود: «امروز، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری (OFAC) یک شبکه بین المللی را به دلیل تسهیل ارسال میلیون‌ها بشکه نفت خام ایران به ارزش صد‌ها میلیون دلار به چین را تحریم می‌کند. این نفت به نمایندگی از ستاد کل نیرو‌های مسلح ایران و شرکت تحت تحریم آن که سپهر انرژی جهان نما پارس (سپهر انرژی) است، ارسال شده است. این تحریم‌ها شامل نهاد‌ها و افراد در حوزه‌های متعدد، از جمله چین، هند، و امارات و همچنین چندین کشتی می‌شود.»

وزارت خزانه داری آمریکا مدعی شد: «ایران سالانه معادل میلیارد‌ها دلار از طریق فروش نفت برای تامین مالی فعالیت‌های منطقه‌ای بی‌ثبات‌کننده و حمایت از چندین گروه تروریستی منطقه‌ای از جمله حماس، حوثی‌ها (انصارالله یمن) و حزب‌الله درآمدزایی می‌کند. ستاد کل نیرو‌های مسلح ایران از شبکه شرکت‌ها و کارگزاران خارجی استفاده می‌کند تا این فروش و محموله‌های نفت را امکان‌پذیر کند.»

اسکات بسنت، وزیر خزانه داری آمریکا نیز ادعا کرد: «حکومت ایران همچنان بر استفاده از درآمد‌های نفتی خود برای تامین مالی توسعه برنامه هسته‌ای خود، تولید موشک‌های بالستیک مرگبار و پهپاد‌ها و حمایت از گروه‌های نیابتی تروریستی منطقه‌ای خود متمرکز است. آمریکا متعهد به هدف قرار دادن تهاجمی هرگونه تلاشی از سوی ایران برای تأمین بودجه این فعالیت‌های بدخواهانه است.»

ترامپ که در دور دوم ریاست جمهوری خود بار‌ها برای رسیدن به توافق با ایران ابراز امیدواری کرده، ۴ فوریه ۲۰۲۵ برابر با ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳ با امضای یادداشتی برای تداوم سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد که آماده گفت‌و‌گو با رئیس جمهوری ایران است. او با بیان این ادعا که برای امضای این یادداشت «دچار تردید» بوده است، مدعی شد: «این برای ایران خیلی سخت است». «امیدوارم مجبور نباشیم خیلی از آن استفاده کنیم.» باید دید آیا می‌توانیم به توافقی با ایران برسیم؟

ترامپ روز بعد همچنین در شبکه اجتماعی خود موسوم به تروث سوشیال، با بیان اینکه اولویتش رسیدن به یک توافق صلح هسته‌ای قابل راستی آزمایی با ایران است، گفت: ما باید فوراً کار بر روی آن را شروع کنیم و زمانی که این توافق امضا و نهایی شد، یک جشن بزرگ در خاورمیانه برگزار کنیم.

ترامپ در حالی سخن از مذاکره و توافق می‌کند که در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸) از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد. ایران همواره اعلام کرده که آماده مذاکره برای دفاع از حقوق هسته‌ای خود است، اما این واشنگتن است که به تعهدات خود پایبند نبوده و توافقی که مورد تایید تمامی قدرت‌های جهانی و نهاد‌های بین المللی بوده است را در گذشته، زیرپا گذاشت و از آن خارج شد.

«محمدرضا عارف» معاون اول رئیس جمهوری ایران در واکنش به اظهارات رئیس جمهوری آمریکا با بیان اینکه نمی‌توان گفت دیدار دو انسان غیر ممکن است، تاکید کرد: امروز دیدار و مذاکره با ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در دستور کار جمهوری اسلامی نیست.

عارف با بیان اینکه اگر ترامپ اعتقاد دارد که ایران نباید وارد فضای سلاح هسته‌ای شود، این راهبرد دائمی ایران است، اظهار کرد: رئیس جمهور آمریکا خیالش راحت باشد، زیرا ما در این زمینه فتوا دادیم و در این راهبرد بحثی نداریم.

«مسعود پزشکیان» نیز در دیدار «هیثم الغیض» دبیرکل سازمان اوپک، تلاش برای دور نگه داشتن اوپک از سیاست‌بازی را یک اصل مهم برشمرده و گفته است: انتقال تجربیات و دستاورد‌ها و نیز مدیریت جمعی بازار از زمینه‌های جدی مشارکت اعضای اوپک با یکدیگر است. اعضا باید به نحوی عمل کنند که اقدامات آنها آسیبی به عضوی دیگر وارد نکند؛ باور دارم که اگر اعضای اوپک با هم متحد و یکپارچه عمل کنند، آمریکا نمی‌تواند یکی از اعضا را تحریم کرده و تحت فشار قرار دهد. / ایرنا