به گزارش ایکنا، در حاشیه برگزاری چهلوسومین جشنواره فیلم فجر نشست پرسش و پاسخ فیلم «بازی را بکش» امروز 18 بهمن در برج میلاد برگزار شد.
در این نشست محمد ابراهیم عزیزی؛ کارگردان، مصطفی کیایی؛ تهیهکننده، محسن کیایی، محمد بحرانی، متین حیدرینیا و پوریا رحیمی سام، بازیگران حضور داشتند.
عزیزی در ابتدای این جلسه بیان کرد: انگیزه ساخت این فیلم از یک اتفاق واقعی بوجود آمد. در خبری متوجه مرگ یک فوتبالیست شدیم و در ادامه دریافتیم موضوعاتی نظیر شرطبندی و تبانی در فوتبال بسیار پررنگ است. فیلمنامه وقتی آماده شد آن را به محمد بحرانی دادم. او نیز آن را به مصطفی کیایی پیشنهاد کرد و خوشحالم این موضوع تبدیل به یک اثر سینمایی شد.
وی در پاسخ به این سوال خبرنگار ایکنا مبنی بر اینکه چرا موضوع فساد مالی را در «بازی را بکش» محور قرار داده، بیان کرد: همیشه به موضوع فساد در فوتبال در قالب طنز توجه میشد درحالیکه بیان کمدی از زهر آن میکاست. ما تلاش کردیم با یک کار جدی این مسئله حاد اجتماعی را مورد توجه قرار دهیم. من فساد در فوتبال را بیان کردم اما موظف نیستم راهکاری برای حل آن بیان کنم چون قدرت چنین کاری را ندارم اما امیدوارم روزی در کشورمان فوتبال پاک داشته باشیم. این نکته را هم بیان کنم در زمان پژوهش برای اینکه به این موضوع نپردازیم تهدید هم شده بودیم. برای تولید این فیلم جدا از موضوعات مالی بیشتر نیاز به جسارت بود که خدا را شکر گروه از آن برخوردار بود.
این کارگردان تاکید کرد: در طول فرآیند نگارش، تحقیقات گستردهای انجام شد و نسخه اولیه فیلمنامه از نظر فنی، شخصیتپردازی و سکانسبندی تغییرات فراوانی به خود دید تا به نسخه نهایی برسد.
این کارگردان با اشاره به متعهد بودن به اصل داستان بیان داد: مرگ بر اثر حوادث ورزشی واقعیتی انکارناپذیر است؛ با یک جستوجوی ساده در فضای مجازی میتوان به موارد متعددی از این دست برخورد. تبانی در فوتبال ایران نیز پدیدهای رایج است؛ اما به تصویر کشیدن دراماتیک این وقایع واقعی در قالب یک داستان سینمایی، هنر لادن شیرمرد به عنوان نویسنده فیلمنامه بود که این عناصر را به شکلی هنرمندانه در ساختار اصلی قصه گنجاند.
وی درباره عنوان فیلم چنین توضیح داد: «بازی را بکش» اصطلاحی فوتبالی است که به معنای تغییر جریان بازی به نفع یک تیم خاص است. این اصطلاح عمدتاً در سطوح بالای فوتبال و میان گروههایی که در تبانی دست دارند، رایج است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این فیلم در اکران عمومی موفق خواهد بود گفت: بازخورد تماشاگران را نمیتوان بهطور دقیق پیشبینی کرد. فیلم من اثری تلخ است، اما احساس میکنم مردم از آن استقبال کنند، چرا که به موضوعی پرداختهایم که برای بسیاری جذاب و ملموس است.
مصطفی کیایی؛ تهیهکننده «بازی را بکش» بیان کرد: فیلمنامه این کار توسط محمد بحرانی ۲ سال پیش به دستمان رسید. فیلمنامه را پسندیدم و حدود یک سال روی آن کار شد تا نتیجه لازم به دست آمد. فیلمی که ساختهایم، فراتر از یک داستان ساده است. نقابی از واقعیت را کنار میزند و ساختاری را نشان میدهد که در آن، نهتنها افراد تأثیرگذار، بلکه پیشکسوتان و بزرگان این حوزه نیز نقش دارند. ما اثری ساختیم که در دل یک قصه جذاب، واقعیتی تلخ را بازگو میکند. اگر قرار بود همه چیز را بیپرده بیان کنیم، شاید باید نام باشگاهها و افراد را یکبهیک میآوردیم، اما هدف ما جسورانهتر از این بود؛ نشان دادن ساختاری که گاه شخصیت اصلی داستان نیز در برابر آن ناتوان میماند.
محسن کیایی نیز در این جلسه بیان کرد: من در چند سال گذشته علاوه بر کمدی در فیلمهای جدی نیز حضور داشتم اما چون آثار طنز بیشتر دیده میشوند این تصور پیش میآید که کارهایم به طنز خلاصه شده است. برای حضور در این کار بسیار خوشنود هستم چون موضوعش فوتبال بود که من به آن علاقه دارم. در این کار تمام تلاش خود را انجام دادم که لهجه مد نظر کارگردان را به خوبی بیان کرده باشم.
محمد بحرانی در پایان این جلسه تاکید کرد: عادل فردوسیپور همیشه در برابر فساد در فوتبال ایستاده و برای این تلاش بیوقفهاش از او سپاسگزارم. همچنین از همه شما که تا این لحظه در نشست حضور داشتید و فیلم را دنبال کردید، صمیمانه تشکر میکنم. حضور و همراهی شما ارزشمند است.
انتهای پیام