شناسهٔ خبر: 71230747 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

۹ هزار مترمربع از فضای مسقف سعدالسلطنه فاقد بازده درآمدی است 

قزوین - ایرنا - مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری قزوین گفت: ۹ هزار متر از حدود ۱۱ هزار مترمربع فضای مسقف مجموعه سعدالسلطنه قزوین فاقد بازده درآمدی است که این‌ موضوع در دستور کار سازمان شهرداری قرار دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام محمد محمودی کلایه عصر پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه قزوین، اظهار کرد: زمانی تعریف ما گردشگر کامل خواهد بود که نگاه گسترده تری از محدوده های شهر داشته باشیم، امروز برای مرتفع کردن این دیدگاه،‌ محدوده ای مانند مجموعه سعدالسلطنه قزوین را باید با نگاهی جامع تر دید و آن را مدیریت کرد.

وی ادامه داد: مجموعه سعدالسلطنه با یک قرارداد ۲ سویه بین شهرداری و وزارت میراث فرهنگی و گردشگری به نمایندگی از صندوق توسعه و احیا در سال ۸۶ آغاز به کار کرد،‌ وزارت میراث فرهنگی و گردشگری این محدوده را مرمت کرد و اجاره آن را نیز برعهده سازمان نوسازی و به سازی شهرداری قزوی قرار داد.

حجت الاسلام محمودی گلایه تصریح کرد: در قرارداد آغاز به کار مجموعه سعدالسلطنه سه سال برای دوره مرمت و ۲۵ سال نیز برای دوره بهره برداری در نظر گرفته شد که هم اکنون در سیزدهمین سال آن به سر می بریم.

به گفته این مسوول، مجموعه سعدالسلطنه در سنوات گذشته مرمت شد اما چند قسمت آن از جمله حیاط خدماتی، حمام رضوی و سعدیه هیچ مرمتی صورت نگرفته است.

وی افزود: برنامه ریزی و اقداماتی انجام شد که حمام رضوی به زودی در اختیار سازمان سرمایه گذاری قرار بگیرد،‌ مرمت حیاط خدماتی سال آینده اجرایی شود و در نهایت حمام سعدیه به سرمایه گذار واگذار شود.

وی در خصوص حواشی و اتفاقات پیش آمده برای این مجموعه، افزود: در یک مقطعی کافه های مجموعه تعطیل شدند، در حالی که حیاط بهشتیان و قهرمانی خالی از کاربری بود و درهای مجموعه نیز بسته بود، گاز غرفه ها را قطع کرده بودند اما به مرور زمان اقداماتی برای رفع این امور انجام شد که هیچ کدام بدون هزینه نبود.

به گفته این مسوول، در قدم بعدی باید اقدامات بسیار زیادی برای واگذاری حجره ها انجام می شد چرا که اجاره برخی از حجره ها تابع ضابطه مشخصی نبودند که از شورای شهر قزوین برای کلان فضاهای این مجموعه اجازه واگذاری گرفتیم و واگذاری فضاهای بهشتیان، قهرمانی و قیصریه آغاز شد.

وی ادامه داد: نهاد قضایی در کافه های مجموعه ورود پیدا کرد و برخی از آنها به تعطیلی کشیده شد چرا که حضور آنها منشور بر کاربری ها نبود و واگذاری ها باید تابع قراردادها و شورای شهر قرار می گرفت.

حجت‌الاسلام محمودی کلایه با بیان اینکه حمایت از هنرهای اصیل شهر در دستور کار ما قرار دارد،‌ تصریح کرد:‌ در این رابطه لیست ۱۵ نفره ای با تصویب شورای شهر با عنوان هنرهایی که لازم بود در مجموعه باشند،‌ انتخاب و همان لیست در لایحه باقی ماند که هنرمندان با تخفیفات ۵۰ درصدی در حجره های خود باقی می مانند.

این مسوول اضافه کرد: پازل کاربری حجره های سعدالسلطنه باید تکمیل شوند تا شاهد رونق این مجموعه گردشگری شویم که در همین خصوص فضاهای بهشتیان، قهرمانی و کافه کتاب دختران با نزدیک به ۴۵۰ میلیارد ریال اجاره بهای پنج ساله به سرمایه گذار واگذار شده است.

به گفته وی، به غیر از یک تخفیف استثنایی برای ۶ هنرمند قزوینی و تخفیف عام دوران شیوع کرونا، هیچ تخفیف دیگری به حجره ها داده نشده و کاربری حجره ها باید دعوت کننده میهمانان و گردشگران باشند.

حجت‌الاسلام محمودی کلایه تاکید کرد: شبستان نگارالسلطنه برای رویدادهای روزانه، هفتگی و ماهانه در نظر گرفته شده و زنده نوازی موسیقی باید در فضای آزاد مجموعه انجام شود، چرا که اگر می خواهیم میهمان جدیدی به مجموعه بیاید باید پدیده های جدیدی نیز برای دعوت داشته باشیم و از آنجایی که سال هاست این کاربری ها مسکوت مانده، باید این موضوع تغییر پیدا کند.

این مسوول با بیان اینکه به طور کلی ۱۲۰ حجره قابل واگذاری داریم که از این تعداد ۴۰ حجره در مرحله مزایده قرار دارند، تاکید کرد: ۱۹ حجره دار مجموعه اجاره بها نداشتند که از این تعداد ۱۳ مورد با حکم تخلیه در مرحله واگذاری هستند و هشت حجره نیز تخلیه شده اند.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری قزوین خاطرنشان کرد: نمی توانیم طومار افتخارات سعدالسلطنه را به دوش بکشیم اما در مقابل مشکلات آن پاسخگو نباشیم، امیدواریم مسایل و مشکلات پیش رو هر چه زودتر مرتفع شود.