به گزارش سینماپرس، زهرا بهروزآذر معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری امروز ۱۸ بهمن ماه با حضور در چهل و سومین دوره جشنواره فیلم فجر در برج میلاد درباره اهمیت این رویداد سینمایی گفت: یکی از مهمترین کارکردهای جشنواره فیلم فجر ایجاد پل ارتباطی برای هنرمندان است. کار هنرمند این است که با شناسایی مسائل از دل جامعه و بازنمایی آنها آگاهیرسانی کرده و در بسیاری از موارد راهحل نیز پیشنهاد دهد. ما احتیاج داریم صدای صاحبنظران را در حل مسائل شنیده و پذیرا باشیم. جشنواره فیلم فجر، چنین بستری را فراهم میکند.
او ادامه داد: ما امسال در بخش جایزه «تجلی اراده ملی» حضور داریم و جایزه ویژه «زنان و خانواده» را اعطا خواهیم کرد، اما کار ما تنها به دوران جشنواره فیلم فجر محدود نخواهد ماند. جایزه ویژهای با همکاری معاونت هنری وزارت ارشاد تدارک دیدهایم که مربوط به فیلمهای حوزه خانواده و زنان است. داوران ویژهای نیز برای این بحث درنظر گرفته شده است و تمامی فیلمهای راه یافته با پروتکل خاصی دیده و داوری میشوند. ما همچنین با انجمن سینماگران جوان همکاری مشترکی را آغاز کردیم تا قبل از شروع جشنواره بتوانیم برای توانمندسازی زنان در عرصههای مختلف هنری و هم در انتخاب سوژهها و مسائل، تلاش کرده و کار را از ریشه شروع کنیم.
بهروزآذر درباره فراهم آوردن فضای مناسب برای کار کردن هنرمندان زن گفت: امنیت، احترام و توجه به کرامت بانوان ابعاد مهمی است که ما با توجه به آن میتوانیم همچون گذشته شاهد حضور پررنگ بانوان در عرصههای هنری باشیم.
او درباره فضای گفتمان میان هنرمند و دولت اظهار کرد: باور ما این است که میان هنرمند و دولت باید فضای گفتمان وجود داشته باشد. این ماجرا، تنها محدود به حوزه سینما نیز نمیشود و در حوزه تئاتر، تجسمی و موسیقی زنان، تلاش خواهیم کرد و دوست داریم بهشیوهای که شایسته زنان سرزمینمان است در خدمت بانوان هنرمند باشیم.
معاون زنان و خانواده در جمع خبرنگاران گفت: بهنظر من فیلم «موسی کلیم الله» بیشتر بیانگر قصه مادر حضرت موسی بود و این برای من خیلی شیرین بود. روایت تجربه معنوی که خیلی از ما در زندگی شخصی خود داریم و به آن توجه نمیکنیم نکته حائز اهمیتی بود که در فیلم دیده میشد.
او ادامه داد: داوران ما در بخش «تجلی اراده ملی» جشنواره فیلم فجر، در حال تماشای آثار برای اعطای جایزه ویژه «زنان و خانواده» هستند. این جایزه تنها برای ما شروع راه است، زیرا موضوع «زنان» مفهومی بسیار گسترده است. بهتعداد زنان، ما موضوع برای پرداخت داریم. برای مثال زن خانهدار، زن سرپرست خانوار ناشی از فوت یا طلاق، مادری که فرزند معلول دارد، و…. همه این گروهها موارد و مسائل خود را دارند. بعضی از این مسائل نیاز به سیاستگذاریهای ویژهای دارد و حتما عرصه هنر و سینما در این مسیر میتواند به ما کمک کند.
بهروزآذر درباره فیلمسازی موضوعات مربوط به قتلهای ناموسی گفت: گاهی این اتفاقها بهاندازهای تلخ هستند که بسیاری طاقت بازنمایی آن را ندارند. شدت تلخی و غیرقابل باور بودن این مسائل هستند که ایجاد چالش میکند. اما نمیتوان اهمیت موضوع و لزوم ساخت فیلم درباره آن را کتمان کرد. بخش عمدهای از این اتفاقات بهدلیل مسائل فرهنگی است و باید قبل از رسیدن به نقطه غیرقابل حل، درباره باور، ذهنیت و ارزش بر آن کار شود.
او با بیان این که آسیبشناسی مسائل و مشکلات زنان را میتوان از زوایای مختلف بررسی کرد، ادامه داد: بهنظر من به جای بازنمایی صحنه خشونت، باید موضوع را ریشهیابی کرد و به این پرداخت که افراد از چه مهارتهایی مثل کنترل خشم یا برقراری ارتباط موثر برخوردار نیستند که این بحرانها رخ میدهد. ما با بخش تجلی ملی شروع کردیم و هدف ما این است که مسائل زنان و امور خانواده را از زوایای گوناگون بررسی و نگاه کنیم. هنرمندان در این مسیر هم در تشخیص مسئله به ما کمک خواهند کرد و هم در پیدا کردن راهحل.
معاون زنان و خانواده رئیس جمهور گفت: در این دوره از جشنواره، تنها یک فیلمساز خانم حضور دارد و این موضوع قطعا یک زنگ خطر بهحساب میآید. زنان به این حوزه بسیار علاقهمند هستند و سالها حضوری فعالانه داشتند. باید بررسی کرد و دید که چه اتفاقی باعث حضور کمرنگشان در این دوره از جشنواره شده است. ما در کنار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هنرمندان و اهالی این اکوسیستم هستیم تا کمک به بازگشت فعالانه زنان در این عرصه کنیم.