شناسهٔ خبر: 71230151 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

واکنش ها به اظهارات جنجالی رئیس‌جمهور آمریکا درباره غزه | رام‌الله: فلسطین فروشی نیست | اتحادیه اروپا: غزه بخش لاینفک فلسطین است

نبیل ابو ردینه، سخنگوی رسمی تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد: فلسطین با سرزمین، تاریخ و مقدساتش فروشی نیست، یک پروژه سرمایه‌گذاری محسوب نمی‌شود و حقوق ملت فلسطین قابل مذاکره نیست و به‌عنوان برگ معامله مورد استفاده قرار نخواهد گرفت.

صاحب‌خبر -

سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین در واکنش به اظهارات جنجالی رئیس‌جمهور آمریکا درباره غزه تاکید کرد که فلسطین و تاریخ آن فروشی نیست.

نبیل ابو ردینه، سخنگوی رسمی تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد: فلسطین با سرزمین، تاریخ و مقدساتش فروشی نیست، یک پروژه سرمایه‌گذاری محسوب نمی‌شود و حقوق ملت فلسطین قابل مذاکره نیست و به‌عنوان برگ معامله مورد استفاده قرار نخواهد گرفت.

طبق گزارش روزنامه الشرق الاسط، ابو ردینه افزود: ملت فلسطین که فداکاری‌های بزرگی را در دفاع از حقوق ملی مشروع خود و حفظ تصمیم مستقل ملی ارائه داده است، از حتی یک وجب از سرزمین خود، چه در نوار غزه و چه در کرانه باختری از جمله قدس شرقی، پایتخت کشور فلسطین، چشم‌پوشی نخواهد کرد.

وی ادامه داد: ملت فلسطین و رهبری آن اجازه نخواهند داد که فاجعه‌های ۱۹۴۸ و ۱۹۶۷ تکرار شوند و هر طرحی را که هدف آن حذف مسئله عادلانه فلسطین از طریق پروژه‌های سرمایه‌گذاری باشد، ناکام خواهند گذاشت.

سخنگوی رسمی تشکیلات خودگردان فلسطین تأکید کرد: واکنش عربی و بین‌المللی به طرح‌های دولت آمریکا برای کوچاندن فلسطینی‌ها نشان داد تمام جهان به زبان واحدی که از مشروعیت بین‌المللی و قوانین بین‌المللی سرچشمه می‌گیرد، سخن می‌گوید و این درحالی است که تنها دولت آمریکا به زبان دیگری صحبت می‌کند. همچنین، برخی صداهای آمریکایی، اعضای کنگره، و حتی برخی صداهای اسرائیلی معتقدند که این طرح غیرقابل اجرا است.

ابو ردینه بار دیگر تأکید کرد که تحقق صلح، امنیت و ثبات از فلسطین و به‌ویژه از پایتخت آن، قدس، با مقدسات اسلامی و مسیحی‌اش سرچشمه می‌گیرد و نه از هیچ جای دیگر و نه با هیچ تصمیمی از سوی دیگران.

این اظهارات پس از آن بیان شد که رئیس جمهور آمریکا سه‌شنبه شب نیز در دیدار با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفت: «شرایط در غزه بسیار خطرناک است. باید آن را بازسازی کنیم. چیزی جز خرابی و مرگ در غزه وجود ندارد. امیدوارم فلسطینیان به‌دنبال بازگشت به غزه نباشند.»

خواست ترامپ برای جابجایی فلسطینی‌ها که در ابزار نگرانی تصنعی او نسبت به آن‌ها نهفته است، درحالی است که کشورهای منطقه و جامعه جهانی هرگونه جابه‌جایی اجباری آنها را محکوم و با آن مخالفت کرده‌اند.

در شرایطی که فلسطینیان در حال بازگشت میلیونی به سراسر غزه هستند، رئیس جمهور آمریکا مدعی شد: «فلسطینی‌ها در غزه باید به کشورهایی فراتر از اردن و مصر بروند.»

دونالد ترامپ پیشتر نیز خواستار کوچاندن موقت اهالی نوار غزه به کشورهای همسایه از جمله مصر و اردن شده بود. پافشاری رئیس‌جمهور آمریکا برای کوچاندن ساکنان غزه از این باریکه ادامه دارد؛ اقدامی که بسیاری از مقامات عربی آن را «خطرناک» توصیف کرده‌اند. این اظهارات تحریک‌آمیز با محکومیت بین‌المللی مواجه شده است.

صنعا: هدف از کوچاندن اهالی غزه نابودی مسئله فلسطین است

وزارت امور خارجه یمن بار دیگر طرح‌های دولت آمریکا برای کوچ اجباری ملت فلسطین از نوار غزه و تسلط بر این منطقه را محکوم و رد کرد.

به گزارش ایسنا، این وزارتخانه در بیانیه‌ای که امروز (پنجشنبه) منتشر شد، تأکید کرد که کوچ اجباری ملت فلسطین نقض آشکار قوانین بین‌المللی به‌ویژه کنوانسیون چهارم ژنو مصوب سال ۱۹۴۹ و اساسنامه دیوان کیفری بین‌المللی مصوب سال ۱۹۹۸ محسوب می‌شود.

در این بیانیه آمده است که هدف از کوچ اجباری فلسطینی‌ها از نوار غزه، نابودی مسئله فلسطین و تضعیف امنیت و ثبات در منطقه و جهان است.

وزارت خارجه یمن در ادامه تاکید کرد: آمریکا نمی‌تواند با اعمال فشار، آنچه را که در جنگ به دست نیاورده است، محقق کند. واشنگتن و رژیم صهیونیستی در برابر ایستادگی و پافشاری ملت فلسطین بر حق خود برای ماندن در سرزمینشان، ناکام خواهند ماند.

وزارت امور خارجه یمن در این بیانیه از مواضع قاطعانه در برابر تلاش‌ها برای به سرانجام رساندن کوچ اجباری ملت فلسطین از نوار غزه تمجید کرده و از جامعه بین‌المللی، به‌ویژه کشورهای عربی و اسلامی، خواست تا در مقابل طرح‌های آمریکا متحد شوند و با تقویت ایستادگی ملت فلسطین، از این طرح‌ها جلوگیری کنند.

وزارت امور خارجه یمن همچنین بر لزوم ارائه انواع حمایت‌های انسانی به ملت فلسطین و مشارکت در بازسازی غزه تأکید کرد.

این وزارتخانه در ادامه نسبت به تشدید اقدامات سرکوبگرانه رژیم صهیونیستی در کرانه باختری، به‌ویژه در اردوگاه‌های جنین، طولکرم و طوباس هشدار داد.

وزارت امور خارجه یمن بار دیگر بر موضع ثابت این کشور در حمایت از حق ملت فلسطین برای تأسیس کشور مستقل خود در تمامی سرزمین‌های ملی‌شان با پایتختی قدس شریف تأکید کرد.

این بیانیه پس از آن منتشر شد که رئیس جمهور آمریکا سه‌شنبه شب در دیدار با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفت: «شرایط در غزه بسیار خطرناک است. باید آن را بازسازی کنیم. چیزی جز خرابی و مرگ در غزه وجود ندارد. امیدوارم فلسطینیان به‌دنبال بازگشت به غزه نباشند.»

خواست ترامپ برای جابجایی فلسطینی‌ها که در ابزار نگرانی تصنعی او نسبت به آن‌ها نهفته است، درحالی است که کشورهای منطقه و جامعه جهانی هرگونه جابه‌جایی اجباری آنها را محکوم و با آن مخالفت کرده‌اند.

در شرایطی که فلسطینیان در حال بازگشت میلیونی به سراسر غزه هستند، رئیس جمهور آمریکا مدعی شد: «فلسطینی‌ها در غزه باید به کشورهایی فراتر از اردن و مصر بروند.»

دونالد ترامپ پیشتر نیز خواستار کوچاندن موقت اهالی نوار غزه به کشورهای همسایه از جمله مصر و اردن شده بود. پافشاری رئیس‌جمهور آمریکا برای کوچاندن ساکنان غزه از این باریکه ادامه دارد؛ اقدامی که بسیاری از مقامات عربی آن را «خطرناک» توصیف کرده‌اند. این اظهارات تحریک‌آمیز با محکومیت بین‌المللی مواجه شده است.

درخواست حماس برای اقدام فوری علیه طرح ترامپ درباره غزه

سخنگوی جنبش حماس از کشورهای عربی و سازمان‌های بین المللی خواست برای مقابله با طرح ترامپ درباره کوچاندن اجباری ساکنان نوار غزه نشست اضطراری برگزار کرده و اقدام فوری انجام دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر، سخنگوی جنبش حماس در مصاحبه با شبکه تلویزیونی العربی گفت: اظهارات ترامپ درباره نوار غزه مطلقا قابل قبول نیست و نوار غزه متعلق به مردم فلسطین است و هرگز آن را ترک نخواهند کرد.

«حازم قاسم» در ادامه این مصاحبه افزود: صحبت ترامپ درباره تسلط واشنگتن بر نوار غزه، اراده علنی برای اشغال نوار غزه است. حال اینکه ما برای اداره نوار غزه به هیچ کشوری نیاز نداریم و جایگزینی یک اشغالگر با اشغالگر دیگر را نمی پذیریم.

وی ادامه داد: مخالفت با طرح ترامپ و محکومیت آن کافی نیست و اتحاد فلسطینیان برای مقابله با آوارگی ضروری است. ما از احزاب مختلف فلسطینی می خواهیم برای مقابله با طرح ترامپ متحد شوند.

سخنگوی حماس خاطرنشان کرد: این نگرانی وجود دارد که اسرائیل از اظهارات ترامپ برای تمدید جنگ در نوار غزه سوء استفاده کند. دولت ترامپ از رویکرد اشغالگران اسرائیلی برای ادامه تجاوز به نوار غزه پیروی می کند.

قاسم تصریح کرد: ما از کشورهای عربی می‌خواهیم که با فشارهای ترامپ مقابله کنند و به مواضع خود در مخالفت با کوچاندن اجباری ساکنان غزه پایبند باشند.

وی همچنین گفت: ما برگزاری نشست اضطراری کشورهای عربی را برای مقابله با طرح کوچاندن اجباری ساکنان غزه خواستاریم. ما از ملت‌های عربی و سازمان‌های بین‌المللی می‌خواهیم که برای مخالفت با طرح ترامپ اقدامی قوی انجام دهند.

واکنش ایرلند به طرح شوم ترامپ برای نوار غزه

وزارت امور خارجه ایرلند درخواست رژیم صهیونیستی از این کشور را برای پذیرش فلسطینی‌های کوچانده شده از نوار غزه «غیرمفید و آزادهنده» توصیف کرد.

به نقل از المیادین، وزارت امور خارجه ایرلند اعلام کرد که پیشنهاد اسرائیل برای پذیرش فلسطینی‌های کوچانده شده از نوار غزه توسط ایرلند «غیر مفید و آزاردهنده» است.

این خبر در حالی است که در تازه‌ترین موج مخالفت ها با پیشنهاد جنجالی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای کوچاندن اجباری ساکنان نوار غزه، «خوزه مانوئل آلبارس» وزیر امور خارجه اسپانیا پیشنهاد «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را برای پذیرش فلسطینیان از نوار غزه رد کرد.

زارت امور خارجه چین هم در واکنش به طرح شوم ترامپ تأکید کرد که غزه متعلق به فلسطینیان است نه ابزاری برای چانه‌زنی سیاسی یا تحمیل قانون جنگل.

اتحادیه اروپا: غزه بخش لاینفک فلسطین است

اتحادیه اروپا در مخالفت با طرح جنجالی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در زمینه کوچ اجباری فلسطینیان از نوار غزه تاکید کرد که این باریکه بخشی لاینفک از کشور فلسطین است.

به گزارش ایرنا به نقل از آناتولی، «انور العنونی» سخنگوی سیاست امنیتی و امور خارجی اتحادیه اروپا پنجشنبه در کنفرانسی خبری گفت که اتحادیه اروپا کاملا به راه حل دو دولتی معتقد است و آن را تنها راه برای رسیدن به صلح طولانی مدت میان اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها می‌داند.

وی افزود، اتحادیه اروپا به صراحت اعلام کرده که غزه بخشی لاینفک از کشور آینده فلسطین است و فلسطینی‌ها نباید با جابجایی اجباری بیشتری مواجه شوند.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ خواستار تخلیه کامل منطقه نوار غزه و کوچاندن اهالی آن به کشورهای عربی همسایه و دیگر مناطق و سیطره آمریکا بر نوار غزه شد.

او فقدان شرایط زندگی در نوار غزه به علت ویرانی‌های گسترده ناشی از حملات ارتش رژیم صهیونیستی را بهانه کرد و به کشورهای عربی همسایه اراضی اشغالی از جمله مصر و اردن دستور داد که از مردم غزه استقبال کرده و به آنها اسکان دهند.

رئیس جمهور آمریکا امروز پنجشنبه گفت که «اسرائیل» نوار غزه را پس از پایان جنگ به آمریکا تحویل می‌دهد.

در پی این اظهارات ترامپ، بسیاری از کشورهای جهان بویژه کشورهای اسلامی از جمله، مصر، اردن و عربستان در بیانیه‌ای مخالفت خود را با این طرح اعلام کردند.

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز با رد قاطعانه طرح پاکسازی غزه و تملک آن توسط آمریکا، بیان چنین فکری را حیرت‌آور و هم‌راستا با طرح رژیم صهیونیستی برای امحای فلسطین دانست.

ترامپ دیوان کیفری بین المللی را در حمایت از اسرائیل تحریم می‌کند

دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در ادامه سونامی فرمان های اجرایی خود و همزمان با اظهارات جنجال برانگیزش درباره نوار غزه و اداره آن، دیوان کیفری بین المللی در لاهه هلند را در حمایت از اسرائیل تحریم می کند.

به گزارش ایرنا، یک مقام کاخ سفید روز پنجشنبه به وقت محلی همزمان با حضور بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل اعلام کرد که ترامپ امروز فرمان اجرایی را برای تحریم دیوان کیفری بین المللی به دلیل هدف قرار دادن آمریکا و متحدانش مانند اسرائیل امضا خواهد کرد.

این مقام کاخ سفید در گفتگو با رسانه ها، که نامش فاش نشده، گفته است، این فرمان تحریم های مالی و محدودیت روادید را برای افراد و اعضای خانواده آنها اعمال می کند که در تحقیقات دیوان کیفری بین المللی علیه شهروندان یا متحدان آمریکا همکاری می کنند.

دیوان کیفری بین‌المللی پیشتر نیز در سال ۲۰۲۰ و هم زمان با دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ، با تحریم‌های ایالات متحده برخورد کرد. این تحریم ها شامل ممنوعیت سفر و مسدود کردن دارایی‌های دادستان سابق «فاتو بنسودا» و یکی از مقامات ارشد وی بود.

دیوان کیفری بین‌المللی در ماه نوامبر ۲۰۲۴ حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل و «یوآو گالانت»، وزیر دفاع سابق این رژیم را به اتهام جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در نوار غزه صادر کرد.

اما طرح تحریم دیوان کیفری بین‌المللی در اعتراض به صدور حکم بازداشت مقامات اسرائیل با رای منفی دموکرات ها در مجلس سنای آمریکا تصویب نشد.

دموکرات‌های سنای آمریکا، طرحی را که توسط جمهوری‌خواهان مطرح شده بود و هدف آن تحریم دادگاه کیفری بین‌المللی بود، مسدود و استدلال کردند که این طرح بگونه ای نوشته شده است که می‌تواند به متحدان و شرکت‌های آمریکا آسیب بزند. تصویب این طرح در سنای ۱۰۰ عضوی نیاز به کسب حداقل ۶۰ رای سناتورهای آمریکایی داشت اما فقط ۵۴ سناتور با تحریم دیوان کیفری بین المللی موافقت کردند و ۴۵ سناتور دیگر با تحریم این نهاد بین المللی مخالفت کردند.

سناتور جان فترمن از ایالت پنسیلوانیا تنها دموکراتی بود که به همراه جمهوری‌خواهان به پیشبرد این طرح رای داد اما این طرح نتوانست ۶۰ رأی مورد نیاز برای تصویب را کسب کند. گرچه ۵۴ سناتور با تحریم دیوان کیفری بین‌المللی موافقت کردند اما مخالفت ۴۵ سناتور دیگر موجب شد طرح مزبور از کسب حد نصاب دست‌کم ۶۰ رای موافق ۱۰۰ عضو مجلس سنا ناکام بماند.

جان اوسوف، سناتور دموکرات ایالت جورجیا نیز رای نداد و بقیه سناتورهای دموکرات با تحریم دیوان کیفری بین المللی از سوی آمریکا مخالفت کردند. چاک شومر، رهبر اقلیت دموکرات در مجلس سنا، پیش از رای‌گیری گفت: "طرحی که پیش‌روی ماست به طور ضعیفی طراحی شده و مشکلات زیادی دارد. این لایحه پیامدهای غیرمنتظره‌ای خواهد داشت که هدف اصلی آن را تضعیف می‌کند."

او با تاکید بر "سوگیری ضداسرائیلی" دیوان کیفری بین المللی از سناتورها خواست به این طرح رای ندهند زیرا برخی شرکت‌های آمریکایی را نیز هدف قرار می‌داد.

چاک شومر پس از رای گیری گفت دلیل رای منفی دموکرات‌ها به طرح تحریم دیوان کیفری بین المللی ، نقش آن در اوکراین، دارفور سودان و دیگر مسائل است.

یونیسف : آینده غزه توسط ساکنان آن مشخص خواهد شد

سخنگوی یونیسف پنجشنبه شب گفت: آینده‌ی غزه توسط ساکنان آن تعیین خواهد شد؛ کسانی که با وجود تمام مشکلات و ویرانی‌ها، بر باقی ماندن در سرزمین خود و بازسازی آن اصرار دارند.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری سما فلسطین، سخنگوی این صندوق اعلام کرد که شرایط زندگی در این منطقه بسیار وخیم است و نیاز فوری به آب آشامیدنی و کمک‌های بشردوستانه وجود دارد.

وی افزود: کودکان غزه با خطرات جسمی و روحی فراوانی روبرو هستند و برای بهبود شرایط آنها، آتش‌بس دائمی و ارسال کمک‌های بیشتر ضروری است.

به گفته‌ی این سخنگو، تاکنون ۱۰ هزار کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه وارد غزه شده، اما این میزان کافی نیست و باید کمک‌های بیشتری ارسال شود.

همچنین، حدود یک میلیون کودک فلسطینی در نوار غزه از صدمات روحی و روانی ناشی از این وضعیت رنج می‌برند و به همین دلیل، یونیسف در تلاش است تا لباس و مواد غذایی بیشتری برای آنها فراهم کند.

سخنگوی یونیسف تصریح کرد: علاوه بر این، نگرانی‌های جدی در مورد وضعیت بهداشتی کودکان غزه وجود دارد. اگر ایستگاه‌های تصفیه آب در این منطقه به زودی فعال نشوند، کودکان با خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف روبرو خواهند شد.

آفریقای جنوبی: در برابر زورگویی آمریکا تسلیم نمی‌شویم

«سیریل رامافوزا» رئیس جمهور آفریقای جنوبی پس از انتقاد مقام‌های واشنگتن از دولتش گفت که کشورش در برابر زورگویی آمریکا تسلیم نمی‌شود.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، رامافوزا پنجشنبه اظهار کرد: ما شاهد رشد ملی‌گرایی، سیاست حمایت‌گرایی از صنایع، دنباله‌روی از منافع کوته‌بینانه و افول آرمان مشترک هستیم.

وی افزود: این دنیایی نیست که آفریقای جنوبی به عنوان یک اقتصاد در حال توسعه باید در آن سیر کند اما ما نباید مایوس شویم. مردم ما صبور هستند اما تسلیم زورگویی نمی‌شوند.

مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه آفریقای جنوبی را به اتخاذ دستور کار «ضدآمریکایی» متهم کرد و گفت که در اجلاس وزرای خارجه گروه ۲۰ در این کشور شرکت نخواهد کرد.

روبیو در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: بدون ارائه جزئیات نوشت: آفریقای جنوبی اقدامات بسیار بدی انجام می‌دهد، [از جمله] مصادره اموال خصوصی. استفاده از گروه ۲۰ برای ترویج همبستگی، برابری و پایداری؛ به عبارت دیگر: «تنوع، برابری و شمول» (DEI) و تغییرات اقلیمی.

همچنین دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا روز یکشنبه بدون ارائه مدرکی مدعی شد که «آفریقای جنوبی زمین‌ را مصادره می‌کند» و با «طبقات خاصی از مردم»، «بسیار بد» رفتار می‌شود. ترامپ اعلام کرد که کمک‌های مالی را تا زمان بررسی این موضوع، قطع خواهد کرد.

ایلان ماسک مشاور ترامپ و مسئول وزارت تازه تاسیس کارآمدی دولت آمریکا نیز که متولد آفریقای جنوبی است، بدون ارائه شواهدی این کشور آفریقایی را به داشتن «قوانین مالکیت علنا نژادپرستانه» متهم و اعلام کرد که سفیدپوستان قربانی این سیاست‌ هستند.

رئیس‌جمهوری آفریقای جنوبی اخیرا قانونی جنجالی را امضاء کرده که به موجب آن دولت می‌تواند زمین‌های شخصی را بدون پرداخت غرامت مصادره کند؛ اقدامی که موجب بروز اختلافاتی در دولت شده است.

دولت اعلام کرده که قانون جدید، نحوه و شرایط مصادره زمین توسط دولت را مشخص می‌کند. قانون جدید جایگزین قانون قبلی مصادره زمین سال ۱۹۷۵ می‌شود که مطابق آن دولت ملزم بود بر اساس اصل «خرید و فروش توافقی» به مالکان زمین‌ها پولی بابت خرید زمین پرداخت کند.

برچسب‌ها: