شناسهٔ خبر: 71229807 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایندیپندنت فارسی | لینک خبر

مصرف منظم تخم‌مرغ خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی‌عروقی را کاهش می‌دهد

نتایج نشان می‌دهد مصرف تا شش تخم‌مرغ در هفته ممکن است خطر مرگ‌ومیر ناشی از همه علل و بیماری‌های قلبی‌عروقی را در سالمندان کاهش دهد

صاحب‌خبر -

طبق تحقیقات جدیدی که به همت تیم پژوهشی دانشگاه موناش انجام شد، مصرف منظم تخم‌مرغ با کاهش ۲۹ درصدی خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی‌عروقی در سالمندان نسبتا سالم مرتبط است.

این مطالعه که در مجله «مواد مغذی» (Nutrients) منتشر شد، حاکی از آن است که برای سالمندان نسبتا سالم، مصرف تخم‌مرغ بین یک تا شش بار در هفته، در مقایسه با افرادی که به‌ندرت تخم‌مرغ می‌خورند یا هرگز تخم‌مرغ مصرف نمی‌کنند، با کاهش خطر مرگ‌ومیر کلی (مرگ ناشی از هر علتی) و مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی‌عروقی ارتباط دارد.

در این مطالعه، هشت هزار و ۷۵۶ بزرگسال ۷۰ ساله یا بالاتر تعداد دفعات مصرف تخم‌مرغ خود را در زیرگروه‌های هرگز، به‌ندرت (یک یا دو بار در ماه)، هفتگی (یک تا شش بار در هفته)، و هر روز (حتی چند بار در روز) ثبت کردند.

به گفته هالی وایلد، دانشجوی دکترا و مدرس دانشکده بهداشت عمومی و پزشکی پیشگیرانه دانشگاه موناش که نویسنده ارشد این مطالعه است، افرادی که یک تا شش بار در هفته تخم‌مرغ می‌خوردند، در مقایسه با سالمندانی که هرگز یا به‌ندرت (حداکثر دو بار در ماه) تخم‌مرغ مصرف می‌کردند، خطر مرگ ناشی از هر علت ۱۵ درصد و خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی‌عروقی ۲۹ درصد کمتر است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

وایلد توضیح داد: «تخم‌مرغ‌ غنی از مواد مغذی و سرشار از پروتئین و منبع مواد معدنی ضروری مانند ویتامین‌های گروه ب، فولات، اسیدهای چرب غیراشباع، ویتامین‌های محلول در چربی (آ، دی، ئی و کا) کولین و مواد مغذی نادر دیگر است و برای سالمندان یک منبع در دسترس پروتئین و مواد مغذی محسوب می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند که تخم‌مرغ برای سالمندانی که به دلیل افزایش سن با کاهش توان جسمانی بدنی و حسی مواجه‌اند، منبع خوبی برای پروتئین است.»

این مطالعه رابطه بین مصرف تخم‌مرغ و مرگ‌ومیر در سطوح مختلف را با کیفیت رژیم غذایی (پایین، متوسط، بالا) بررسی کرد. به نوشته محققان، افراد مسن با کیفیت رژیم غذایی متوسط و بالا، به ترتیب ۳۳ درصد و ۴۴ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی بودند. این موضوع نشان می‌دهد افزودن تخم‌مرغ به رژیم‌ غذایی با کیفیت متوسط و بالا به افزایش طول عمر کمک می‌کند.

راهنماهای غذایی فعلی استرالیا و انجمن قلب آمریکا (AHA) توصیه می‌کنند بزرگسالان با سطح کلسترول عادی می‌توانند در هفته تا هفت تخم‌مرغ مصرف کنند، در حالی‌ که برخی کشورهای اروپایی پیشنهاد می‌کنند مصرف آن را به سه تا چهار عدد در هفته محدود کنند. انجمن قلب آمریکا برای سالمندانی که کلسترول عادی دارند، مصرف تا دو تخم‌مرغ در روز را تایید می‌کند.

وایلد می‌گوید: «در تحقیقات قبلی مشخص شد که مصرف تخم‌مرغ برای افرادی که کلسترول بالا دارند، خطر مرگ‌ومیر بیشتری دارد. به همین دلیل ما رابطه بین مصرف تخم‌مرغ و مرگ‌ومیر را در افراد با و بدون کلسترول بالا (دیس‌لیپیدمی) بررسی کردیم.» او از کاهش ۲۷ درصدی خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی‌عروقی در شرکت‌کنندگان مبتلا به کلسترول بالا که هفتگی تخم‌مرغ مصرف می‌کردند، خبر داد.

به گفته او در این گروه مطالعاتی، وجود کلسترول بالا با خطر مرتبط با مصرف تخم‌مرغ ارتباطی ندارد. 

او در پایان گفت: «نتایج ما نشان می‌دهد مصرف تا شش تخم‌مرغ در هفته ممکن است خطر مرگ‌ومیر ناشی از همه علل و بیماری‌های قلبی‌عروقی را در سالمندان کاهش دهد. این یافته‌ها می‌توانند در به‌روز کردن دستورالعمل‌های غذایی پیشنهادی برای سالمندان مفید باشد.»