به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید رضا صالحی امیری عصر امروز _پنجشنبه هجدهم بهمن_ در دیدار با فعالان گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: از همه افرادی که دلبسته اینشهر و دیار هستند، تشکر میکنم و به آنچه که شنیدم باور دارم.
وی افزود: استان به استان میرویم تا بتوانیم گره از گره باز کنیمو در این مسیر همکاران من در تلاش هستند؛ حق مردماصفهان است که مطالبه داشته باشند و وظیفه دولت است که پاسخگو باشد اما نیازمند بازشناسی و برنامهریزی استراتژیک برای آینده اصفهان هستیم.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان کرد: میتوانیم دو مسیر انتخاب کنیم، یکی اینکه در گذشته بمانیم و یکیاینکه گذشته درس عبرتی برای آینده باشد.
صالحی امیری عنوان کرد: آنچه که به ما بهعنوان وزارت میراث فرهنگی بازمیگردد، ارائه تصویر واقعی از فرهنگ واقعی است اما میدانیم که موضوع میراث فرهنگی به پهنای یک ایران و متعلق به همه جوامع است و نیازمند یک ملت هستیم تا به انبوه مسائل پاسخ دهیم.
وی گفت: موضوع گردشگری یک مگا پروژه است که همه اجزای کشور در آن درگیر هستند و ما بهعنوان ستاد این موضوع در حال بازکردن معبر هستیم و در حوزه صنایع دستی با وجود ظرفیتهای بالا نیازمند تعدیل نگاه هستیم.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تاکید بر اینکه بنای ما این است که با درک واقعیات موانع را بردایم، عنوان کرد: سوال این است که در کدامنقطه ایستادیم و نقطه مطلوب کجاست؛ به همه مطالبات باور دارم و بدانید صدای اصفهان در تهران و کابینه دولت شنیده میشود.
وی اظهار کرد: وقتی از میراث میگوئیم، از یک میلیون اثر تاریخی ایران سخن میگوئیم و روشن است که هزاران نفر نمیتوانند از این آثار حفاظت کنند و در این مسیر نیازمند مردمی شدن میراث فرهنگی هستیم.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری عنوان کرد: دولت نمیتواند و مطلوب هم نیست که به تنهایی پاسخگوی انبوه مسائل حوزه میراث فرهنگی باشد و این امر به علت داشتن سرمایههای بزرگ مردمی است.
صالحی امیری بیان کرد: ایران سرزمین رمزها و رازها است و دلیل آن این است که هر نقطه از این استان را به هر بهانهای بشکافیم، از دل زمین تاریخ و شناسنامه ایرانی هویدا میشود.
وی خاطرنشان کرد: ما بهدنبال مقصر نیستیم، بهدنبال وفاق و همگرایی هستیم تا باهم موانع را از مسیر برداریم و در اینمسیر دولت تلاش دارد در متن حرکت کند تا از حواشی دوری کند و موانع را از مسیر بردارد و در این مسیر با انبوهی از مشکلات داخلی و خارجی مواجهیم.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار کرد: ثبت و صیانت، باستان شناسی و کاوش را در حال پیگیری هستیم و در این مسیر بسیاری از کشورها حسرت داشتن چنین فرصتهایی را دارند.
صالحی امیری عنوان کرد: مزیت نسبی ایران، فرهنگ و تمدن است اما این مورد را جایگزین کردیم و ریل توسعه و حرکت آغازین را اشتباه طی کردیم و معتقدم همچنان در گذشتهایم؛ فکر میکنیم با فولاد و نفت توانستیم مسیر را طی کنیم و به مقصد برسیم اما اینطور نیست.
وی گفت: در حوزه میراث فرهنگی اقدامات خوبی انجام شده تا بتوانیم ظرفیت میراث فرهنگی را به تصویر بکشیم و همگان را با خود همراه کنیم، دولت باور دارد ظرفیت میراث فراتر از مخازن بانک مرکزی است.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مطرح کرد: دچار پدیده ایرانهراسی شدیم، نظام جهانی دائم تلاش میکنند جهانیان را از ایران بترسانندو ما توانایی و ظرفیت لازم برای خنثیسازی این امر را نداشتیم.
صالحی امیری اظهار کرد: ۸۵ درصد از گردشگران که از ایران خارج شدند، این کشور را زیبا و جذاب معرفی کردند اما در ورود به کشور تصوری دیگر داشتند و این نشان میدهد نیازمند خنثیسازی ایرانهمافزایی هستیم.
وی ادامه داد: موظفیم با ظرفیت نخبگان، سلبریتیها و رسانهها ایرانهراسی را خنثی کنیم.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: مسئله ما زیرساختها است؛ در حال حاضر در کشور ۴۵۵ هزار تخت داریم که در برنامه هفتم باید به یک ملیون برسد و در اصفهان این امر نیازمند یک تقویت جدی است و ترابری هوایی، زمینی، هتلها و بومگردیها باید در این استان تقویت شود چراکه اصفهان نماد و نمود میراث فرهنگی و صنایع دستی و الگوی دیگر استانها است.
صالحی امیری عنوان کرد: نقش پیشآهنگ داشتن یعنی هنر، خلاقیت خلق ایده؛ برای خنثیسازی ایرانهراسی بر کشورهای همسایه هدفگذاری کردیم اما صدای مردم بیشتر از صدای دولت است.
وی اظهار کرد: حوزه دوم خلیج فارس است؛ پروازهای عربستان و کویت به مشهد آغاز شده و باید تلاش کنید این پروازها به دیگر نقاط آغاز شود؛ باید با همسایگان با زبان صلح، وفاق و هندلی صحبت کرد و ریاست جمهوری تلاش دارد تمام ذهنیتهای گذشته را بردارید.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری عنوان کرد: در آینده نزدیک شاهد تصویر جدید ایران در تصور همسایگان خواهید بود، باید تلاشمان را بر چین، هند و روسیه متمرکز کنیم و در این مسیر باید یک برنامه استراتژیک حداقل ۵ ساله و راهبردی ۱۰ ساله در اصفهان داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم متعهد شدیم از ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار گردشگر به ۱۵ میلیون گردشگر دست پیدا کنیم؛ در این مسیر باید رویدادهای مشترک میان ایران و دیگر کشورها رقم بخورد و در این راستا نمایشگاه گردشگری ظرفیت خوبی را ایجاد میکند.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار کرد: نیازمند بخش خصوصی هستیم و بدون حضور سرمایهگذاران جهشی در حوزه گردشگری رخ نمیدهد
صالحی امیری عنوان کرد: بخش خصوصی باید مورد تکریم قرار بگیرد و در این مسیر باید موانع را از مسیر سرمایهگذاران برداریم.
وی گفت: باید با شناسایی موانع آنها را بردایم؛ تصمیم داریم تا اقدامی انجام نشده از آن سخن نگوییماما بدانید موانع مدنظر فعالان گردشگری و صنایع دستی در اولویت ما قرار دارد.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در پایان مطرح کرد: باید بازاریابی داخلی را برای فعالان صنایع دستی فراهم کرد و موانع صادرات را برداریم.