ابو الحیجه، یکی از اعضای کمیته مردمی در اردوگاه جنین، به میدل ایست آی گفت که ۱۷۰۰۰ نفر به زور از اردوگاه جنین اخراج شدهاند، جایی که بیش از ۲۴۰۰۰ پناهنده فلسطینی ثبت شده در آن زندگی می کنند.
ارتش صهیونیستی در دو هفته گذشته اردوگاه و اطراف آن را محاصره و بمباران کرده است. آژانس سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی، اونروا، گفته است که بخشهای زیادی از اردوگاه در یک سری انفجارها به طور کامل با خاک یکسان شده و تخمین میزند که حداقل ۱۰۰ خانه ویران شده یا به شدت آسیب دیده است.
خبرگزاری دولتی فلسطین گزارش داد، روز یکشنبه، نیروهای صهیونیست به طور همزمان نزدیک به ۲۰ ساختمان را در ضلع شرقی اردوگاه با مواد منفجره منفجر کردند. آنها از حرکت مردم به در داخل جلوگیری کرده و ساکنان مجبور به فرار در زیر گلوله باران و انفجار شدهاند.
ابوالحیجه گفت که ارتش اسرائیل خانوادههایی را که در مجاورت اردوگاه زندگی میکردند را نیز بیرون کرده است، جایی که آنها همچنین ساختمانی متشکل از ۲۰ آپارتمان را منفجر و ۲۰۰ نفر از ساکنان را بی خانمان کردند.
وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که نیروهای رژیم صهیونیستی از آغاز سال میلادی جاری دستکم ۷۰ نفر را در کرانه باختری کشتهاند. ابو الحیجه به میدل ایست آی گفت که ساکنان آواره از خشونتها به مکانهای مختلف در جنین و حومه آن گریختهاند که این مناطق نیز تحت تأثیر عملیات نظامی قرار گرفتهاند.
خانوادههای فلسطینی هم اکنون در بحبوحه کمبود امکانات اولیه مانند برق و آب، میزبان ۲۰ آواره در خانههای خود هستند. آنها از شدت حمله در شوک هستند. شبیه آنچه در غزه اتفاق افتاد، فقط این بار مساحتی به اندازه یک کیلومتر مربع است.
اردوگاه جنین هم خانوادههای آواره و هم خانوادههایی که از نظر مالی در تنگنا هستند را پذیرا شدند. قبل از حمله نظامی ارتش صهیونیستی، این اردوگاه به مدت ۴۸ روز توسط سرویس های امنیتی فلسطین محاصره شده بود. ابوالحیجه گفت که مردم سه ماه است که بیکار هستند و نمی توانند نیازهای اولیه روزانه خود از جمله غذا را تامین کنند. هفتهها قبل از عملیات صهیونیستها، تشکیلات خودگردان فلسطین کارزار امنیتی گستردهای را در جنین آغاز کرد که شامل محاصره شهر، تیراندازی به غیرنظامیان غیرمسلح و درگیری با جنگجویان محلی بود.
ابوالحیجه که همچنین با سازمانی کار می کند که از زنان و کودکان حمایت روانی میکند، گفت که به دلیل محاصره اسرائیل، هیچ کس از میزان کامل آنچه در داخل اردوگاه می گذرد یا خسارت وارده اطلاع ندارد. ساکنان جنین که در دو سال گذشته حملات مکرر نظامی را متحمل شدهاند، گفتند که خشونت و شدت حمله کنونی حتی از تهاجم به اردوگاه در طول انتفاضه دوم در سال ۲۰۰۲ فراتر رفته است.
او گفت: این شبیه به آنچه در غزه رخ داد، این بار فقط یک کیلومتر مربع است. زندگی در ترس دائمی تهاجم مداوم به ویژه برای کودکانی که از اوایل دسامبر قادر به حضور در مدرسه نیستند، ویرانگر بوده است.
ژولیت توما، سخنگوی انروا اظهار داشت که ۱۳ مدرسه ایننهاد در اردوگاه و مناطق اطراف آن بسته شده است و حدود ۵۰۰۰ کودک را تحت تاثیر قرار داده است.
ابوالحیجه گزارش داد که کودکان از استرس، اضطراب و ترس شدید رنج میبرند و بسیاری از آنها برای خوابیدن مشکل دارند. برخی از آنها دچار ادرار غیرارادی و دورههای جیغ هیستریک میشودن.
یکی از ساکنان این کمپ، گفت که دختر هفت سالهاش به ویژه تحت تأثیر قرار گرفته است. اوگفت که همراه همسر و سه فرزندش در جریان عملیات امنیتی تشکیلات خودگردان در اردوگاه از خانه خود گریختهاند. این خانواده سعی کرده بودند به خانه خود برگردند اما آب و برق نبود و کسی به درخواست کمک آنها پاسخ نداد. من سالها برای ساختن خانهام وقت گذاشتم، اما میزان گلولههایی که به دیوارها و اثاثیه خانهام نفوذ کرده وصفناپذیر است. چند گلوله در تخت بچه هایم پیدا کردم. اگر ما می ماندیم، آنها فوراً کشته میشدند.
با این حال، دخترش همچنان ترس شدیدی را تجربه می کند او در حالی که اشکهایش را پاک میکرد گفت: دخترم هر وقت صدای گلوله می شنود گوشهایش را می بندد. سعی می کنم به او آرامش بدهم، اما هیچ کمکی نمیکند. من برای فرزندانم دلم می سوزد زیرا آنها دوران کودکی را تجربه نمی کنند.
ابوالحیجه همچنین تأثیر روانی نگرانکننده دیگری را که کمپین نظامی بر کودکان گذاشته است، برجسته کرد: چشمانداز تیره و تار نسبت به آینده آنها. خیلی ها وقتی از آنها پرسیده شد فکر می کنند وقتی بزرگ شوند چه می شوند، پاسخ دادند: «شهید یا اسیر». ساکنان جنین در آپارتمان های کوچک گرفتار هستند و فرزندان آنها از ترس تک تیراندازها نمیتوانند برای بازی به بیرون بروند. اکنون تنها آرزوی ما این است که آنها بتوانند زیر نور خورشید بازی کنند.
به گفته وزارت بهداشت فلسطین، امسال دست کم ۱۰ کودک از جمله یک دختر دو ساله در اثر تیراندازی صهیونیستها در کرانه باختری کشته شدهاند. زیرساختها ویران شده و به موازات عملیات نظامی در جنین، ارتش صهیونیستی همچنین در حال تهاجم به اردوگاه آوارگان طولکرم است که تاکنون حداقل ۹۰۰۰ فلسطینی را از خانههای خود آواره کرده است.
ساکنان آواره به دنبال سرپناهی در سالن ها، باشگاه ها و مراکز در شهر طولکرم یا در خانههای بستگان خود بودهاند. سهیل سلمان، فعال و شخصیت سیاسی در طولکرم، گفت که ارتش اسرائیل عمدا بافت زندگی روزمره در اردوگاهها را با تخریب زیرساختهای غیرنظامی، ساختمانهای مسکونی، قطع خدمات اولیه مانند آب و برق مورد هدف قرار داده است. سلمان تاکید کرد که هدف از این تاکتیک حمله به حق بازگشت آوارگان فلسطینی است، موضوعی مرکزی که مدتها مانعی در مذاکرات اسرائیل و فلسطین بوده است.
سلمان به میدل ایست آی گفت: شواهد این امر این است که نسلکشی در غزه، حمله به اردوگاهها در کرانه باختری و حمله به آنروا همگی با هدف تخلیه اردوگاهها و ایجاد محیطی غیرقابل سکونت برای مردم از طریق توقف هرگونه توسعه زندگی در آنها اتفاق میافتد.
دو قانون رژیم صهیونیستی هفته گذشته اجرایی شد که عملیات آنروا در اسرائیل و "مناطق تحت حاکمیت اسرائیل" را ممنوع میکند و همچنین هرگونه تماس با آژانس را ممنوع میکند. این اقدام مورد حمایت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا قرار گرفته است. آژانس ملل متحد که تقریباً یک سال است بدون بودجه ایالات متحده فعالیت می کند، به میلیون ها نفر در سرزمین های فلسطینی و همچنین میلیون ها فلسطینی ساکن در اردوگاه های پناهندگان در کشورهای همسایه سوریه، لبنان و اردن خدمات کمک، بهداشت و آموزش ارائه می کند.
سر نیزه حمله به اونروا، آمریکاییها هستند. سلمان معتقد است که کارزار تخریب، بمباران و خرابکاری در کرانه باختری برای وادار کردن ساکنان اردوگاه به ترک آن طراحی شده است. این فعال سیاسی بر لزوم نظم بخشیدن به امور داخلی فلسطینیان و توافق بر سر برنامهای سیاسی که با طرحهای اسرائیل مقابله کند، تاکید کرد. وی گفت: زمانی که ارتش اسرائیل ۲۰ ساختمان را در اردوگاه جنین منفجر کرد، فیلمبرداری و از شبکههای ماهواره ای پخش شد. این یک چالش آشکار برای کل جهان و سیستم حقوق بشر است. واضح است که جهان در حال تغییر شکل خود است تا اسرائیل دست برتر را در منطقه داشته باشد.