شناسهٔ خبر: 71226186 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

گزارش ایبنا از مراسم اهدای جایزه کتاب سال استان کرمان؛

رویدادی متفاوت‌تر از دوره‌های پیشین/ وقتی هوشنگ مرادی کرمانی با تماس تلفنی در مراسم حاضر شد

کرمان- بیست و سومین جایزه کتاب سال استان کرمان در قالب رویداد «کرمان، کتاب‌ها و آدم‌ها» به شکلی متفاوت‌تر از همیشه برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران در کرمان (ایبنا)، رویداد کرمان، کتاب و ادم ها شامگاه چهارشنبه متفاوت‌تر از همیشه به دور از قالب برنامه‌های رسمی و سخنرانی‌های همیشگی بود که با استقبال جمع کثیری از مردم کرمان، شاعران، نویسندگان، مولفان و ناشران در تالار فرهنگ و هنر شهر کرمان برگزار شد.

در ابتدای این برنامه مجتبی احمدی، دبیر فنی بیست و سومین جشنواره جایزه کتاب سال استان کرمان مطلبی در وصف استان کرمان و شهرستان‌های مختلف آن از منظر جغرافیا و فرهنگ خواند.

همچنین دو نفر با ساز کمانچه و سازهای کوبه ای از ابتدا برنامه گوشه سمت راست صحنه نشسته بودند و بین تمام قسمت‌ها قطعه‌ای را اجرا می‌کردند.

پس از آن فرزاد میرشکاری، بنیان گذار کتابخانه فاطمه ها داستان شروع به کار این کتابخانه را در معنوی تعریف کرد و گفت: کلاس‌های آنلاین زیادی برگزار شده است و همچنین از شهرهای دیگر مثل تهران برایمان کتاب جمع می‌کنند و می‌فرستند.

سید علی میرافضلی، شاعر نویسنده و پژوهشگر ادبیات در کرمان گفت: برخی ها از من میپرسند، بین پژوهش و شعر چگونه توازن برقرار میک‌نید، از قول اقای شفیعی کدکنی می‌گویم، شعر برای من در راس است و وقتی شعر می‌آید باقی چیز ها کنار می‌روند.

وی با اشاره به کتاب مورد علاقه از نوشته‌هایش، افزود: در پژوهش‌ها «رباعیات خیام در منابع کهن» را خیلی دوست دارم چون توفیق داشت و بسیار به آن ارجاع شد.

این پژوهشگر تصریح کرد: کتاب «با من در و دیوار به آواز اید» ۸۰۰ سال تاریخ رباعی کرمان است و گوشه‌ای از تاریخ کرمان را در درون دارند.

ناگهان صدای خالق قصه‌های مجید در سالن پیچید

در این مراسم ویژه برنامه‌ای تدارک دیده شده بود و ناگهان صدای خالق قصه‌های مجید در سالن پخش شد، ارتباط تلفنی با هوشنگ مرادی کرمانی بسیاری را خوشحال کرد و این نویسنده کرمانی چند دقیقه ای با مردم صحبت کردند.

او که در آستانه ۸۱ سالگی گفت: من از نوشتن هیچکدام ار آثارم پشیمان نیستم و خوشحالم که هیچکدام از آثار من تکرار نیستند و به هم شباهت ندارند.

هوشنگ مرادی کرمانی در پاسخ به سوال مجری مبنی بر نصیحت در حوزه ادبیات، بیان کرد: من در جایگاهی نیستم که شما را نصیحت کنم.

او در پایان برای همه مردم کرمان آرزوی سلامتی کرد و خوشحال بود که چنین برنامه ای تحت عنوان کتاب دوستداران کتاب و نویسندگی را دور هم جمع کرده است.

روایت‌ها ناجی ما در زندگی حقیقی هستند

احسان عبدی پور چهره شناخته شده داستان و ادبیات در این مراسم گفت: دوران در هم فرو رفتن هنر هاست و باید قصه‌ها به گوش آدم‌ها برسد.

او با اشاره به اینکه داستان‌ها روایت های دیگران و تجربه های زیسته آنها به ما در مسیر زندگی کمک می‌کند، گفت: هزاران چاه و سیم لخت در راهمان است و باید از قبل آنها را بدانیم و به هم بگوییم، کسی که قبلاً تجربه زیسته را دارد و این مسیر را رفته، بهتر می تواند مسیر را توصیف کند.

وی افزود: ادبیات داستانی دستاورد های زیادی دارد و رسانده داستان ها همانند رساندن تقلب است.

عبدی به سفرش به بلخ اشاره کرد و در این باره توضیح داد.

او همچنین به ادبیات داستانی چه کاربردی برای ما دارد جز اینکه بتوانیم بهتر زندگی کنیم، با دیگران مهربان تر باشیم و در رانندگی هم درست تر رفتار کنیم.

او چندین داستان با برداشت‌ها و نتیجه‌های مختلف برای حاضران تعریف کرد.

وی در پایان گفت: کاری که شما باید با روایت‌ها باید انجام بدهید این است که عناصر را در آنها درست کنید حفره‌هایش را پر کنید و نواقصش را سمباده بکشید تا درست شود، دروغ در روایت‌ها و ادبیات داستانی نیست، اینکه یک داستان حقیقت است یا نه به ما مربوط نیست، قصه و ادبیات داستانی رسالتش چیز دیگری است، مهم آن نکته اخلاقی است که از آن داستان برداشت خواهیم کرد.

امید مهدی نژاد، شاعر، نویسنده و طنز پرداز گزیده‌ای از آثارش خواند آنهایی که ممیزی شده بودند و با رای زنی اجازه چاپ گرفتند که خوانش این شاعر طنز حال و هوای مراسم را عوض کرد و لبخند بر لب حاضران نشاند.

ماجرای من با کتاب از کانون پرورش فکری آغاز شد

احمد یوسف زاده، شاعر و نویسنده نیز در ادامه گفت: داستان من از کنار هلیل رود جیرفت آغاز شد، از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز کلید خورد و آنجا با کتاب و ادبیات آشنا شدم.

وی تصریح کرد: ماجرای روزنامه نگاری من ۲۳ سال طول کشید و پس از آن کتاب آن ۲۳ نفر را نوشتم و چند جلد از کتاب هایم برنده و کاندید جایزه جلال آل احمد شدند.

دبیر علمی همایش انتخاب کتاب سال گفت: جشنواره کتاب سال به خوبی برگزار شد و خوشحالیم که جشنواره جایزه کتاب سال را در قالب رویداد کرمان، کتاب‌ها و ادم ها برگزار کردیم.

به گزارش ایبنا، کتاب نوش بندگی نوشته احمد سعادت‌فر در بخش مذهبی، خانه عمه، اثر صدیقه انجم‌شعاع در بخش دفاع مقدس، رواق زبرجد جلد سوم، گردآوری و کوشش محسن جلال پور و محمدمهدی ملک‌قاسمی در حوزه ادبیات محض، خنده ناتمام اثر مسعود سلاجقه در بخش شعر و ناداستان خیابان گاندی ساعت پنج عصر نوشته مهراوه فردوسی از آثار برگزیده بیست و سومین جایزه کتاب سال استان کرمان بودند.

کتاب‌های «هزار سال با مسجد ملک، کرمان در نگارخانه تاریخ، هنر تاریخ ساز ها، قصه های امیرعلی و باباش، از سر گذشت» شایسته تقدیر شدند.

آثار شهرام پارسا مطلق، سبزه صادقی، محمد گلاب زاده از نویسندگان فعال کرمانی شایسته تقدیر شد.

برچسب‌ها: