به گزارش خبرنگار ایرنا، حمید ملانوری شمسی روز پنجشنبه در نشست کارگروه امور اجتماعی استان همدان اظهارکرد: ظرفیت مراکز ماده ۱۶ برای پذیرش معتادان متجاهر باید بر اساس مصوبات و تصمیم های اتخاذ شده افزایش یابد.
وی اضافه کرد: معتادان تا زمان بهبودی کامل باید در این مراکز نگهداری شوند به گونه ای که پس از ترخیص از این مراکز دوباره به دامن اعتیاد بازنگردند.
ملانوری شمسی با بیان اینکه سند فرهنگی استان همدان ذیل نقشه مهندسی فرهنگی همدان تهیه و مصوب شده است،افزود: با وجود گذشت ۲ سال از تصویب این سند در حوزه اجرا ضعف وجود دارد به طوری که حتی نماینده ولی فقیه در استان نسبست به اجرا نشدن مفاد این سند گلایه مند است.
وی با بیان اینکه "نگاشت نهادی" یکی از مولفه های این سند است،افزود: این مولفه تکلیف هر مسوول و دستگاه را مشخص کرده چرا که هر نهادی تکالیف محوله رو اجرا نکند سند روی زمین می ماند.
استاندار همدان با تاکید بر اینکه سازمان های مردم نهاد موضوع پیگشیری آسیب های اجتماعی و پیشبرد قانون جوانی جمعیت را پیگیری کنند،اظهار کرد: مردم پایگی، به سمت مردم رفتن و بهره گیری از ظرفیت سازمان های مردم نهاد برای کمک به حل چالش های اجتماعی باید در دستور کار مدیران دستگاه ها باشد.
ملانوری شمسی با بیان اینکه کمیته تخصصی بررسی وضعیت خودکشی در همدان را پیگیری کنند، بیان کرد: وجود پیوست رسانه ای و آموزش همگانی برای کاهش معضلات اجتماعی به ویژه خودکشی نکته درستی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی اضافه کرد: همدان در چالش هایی همچون طلاق، اعتیاد و معتادان متجاهر رتبه دار نیست با این وجود درصد کم این آمار هم زیاد است و باید برای پیشگیری از آنها بکوشیم.
استاندار همدان ادامه داد: اداره کل امور بانوان و حوزه امور اجتماعی استانداری همدان از نظر کمی و کیفی و زیر ساختی و نرم افزاری برنامه یکسان تدوین کنند و دانشگاه بوعلی را نیز در این موضوع درگیر کنند.
معاون سیاسی ، امنیتی و استاندار همدان نیز در این نشست گفت: ششم مرداد ماه ۱۴۰۱ با حضور رییس جمهور وقت شهید رییسی نقشه مهندسی فرهنگی همدان رونمایی شد.
حمزه امرایی با ببان اینکه همدان هشتمین استانی بود که این سند در آن تدوین و رونمایی شد،افزود: ایجاد همگرایی، انسجام و برنامه محوری بین دستگاه هایی وظیفه مند، پیشگیری از موازی کاری و بخشی نگری، در تدوین سند مد نظر بوده است.
وی ادامه داد: این سند در هفت فصل از جمله کلیات، مسایل فرهنگی، اقدامات ملی، الزامات اجرایی و رویکرد نهادی تدوین شده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان تاکید کرد: باید برش شهرستانی نقشه مهندسی فرهنگی تهیه می شد تا فرمانداران نیز بر این مبنا فعالیت ها را ادامه دهند.
امرایی با تاکید بر اینکه اجرای سند فرهنگی همدان به فراموشی سپرده شده است،افزود: این رویه در استانی با سابقه فرهنگی و اجتماعی غنی مانند همدان قابل قبول نیست که سندی به این مهمی مسکوت بماند.
وی تاکید کرد: بنابراین باید سند نقشه مهندسی فرهنگی بازبینی و دبیرخانه دایمی برای پیگیری و اجرای این سند در نظر گرفته شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان اظهار کرد: با وجود برگزاری جلسات مختلف در حوزه آسیب های اجتماعی در برخی موارد این آسیب ها کاهش نیافته که نیازمند بررسی و مطالعه دارد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی همدان نیز در این نشست نیز یادآوری کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی سال ۱۴۰۱ حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال برای اجرای سند فرهنگی کشور مصوب کرد.
سید مهدی وفایی افزود: سهم همدان ۳۰۰ میلیارد ریال بود که این اعتبار تاکنون محقق نشده است، با این وجود به هر بخشی که برنامه آماده و مدون تقدیم کرده اعتبار تخصیص یافته است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان نیز گفت: برای تهیه نقشه مهندسی فرهنگی همدان سه گام طراحی و پیش بینی شده است که شامل اطلاع رسانی به دستگاه های فرهنگی، جمع آوری داده ها، استخراج مسایل و مشخص کردن پنج مساله اولویت دار استانبوده است.
مسعود ویژه افزود: پنج مساله و مشکل مهم استان طبق فراوانی شناسایی شد و خروجی نشست کمیته ها، تهیه ۶۵ سوال در قالب پرسشنامه بوده است.
وی بیان کرد: رویکردهای محوری شامل بهره گیری از توان نهادهای مردمی و تاکید بر نوآوری فرهنگی در سند فرهنگی همدان مورد توجه و تاکید قرار گرفته است.