در ابتدای این نشست، علی ابوترابی با گرامیداشت ایامالله دهه فجر و یاد امام راحل عظیم الشان و شهدای انقلاب اسلامی، تأکید کرد که پیروزی انقلاب اسلامی نتیجه یک تبیین گسترده و عمیق در جامعه بود. وی اظهار داشت: امام خمینی (اعلی الله مقامه الشریف) پیش از ورود به ایران، با روشنگری توانستند قلوب مردم را تسخیر کنند. از ۱۲ تا ۲۲ بهمن، همه چیز تغییر کرد و در نهایت، با همراهی مردم و لطف الهی، بساط رژیم شاهنشاهی برچیده شد.
در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین سید محمد عیسینژاد، به بررسی الگوی حکمرانی انقلاب اسلامی پرداخت.
وی تأکید کرد: انقلاب اسلامی، الگویی نوین از حکمرانی را معرفی کرد که بر اساس مشروعیت دینی بنا شده است، نه صرفاً مشروعیت مردمی به معنای رایج آن در دموکراسیهای غربی.
وی در تبیین نظریه ولایت فقیه اظهار داشت: در این الگوی حکمرانی، تفکیک قوا و انتخابات وجود دارد، اما انتخابات بهعنوان سازوکار تأمین مقبولیت مردمی شناخته میشود و نه منشأ مشروعیت.
جهاد تبیین؛ عنصر کلیدی در استمرار انقلاب اسلامی
حجت الاسلام عیسینژاد با اشاره به اهمیت جهاد تبیین در انقلاب اسلامی، این موضوع را یک اصل اساسی در حرکت انبیاء الهی دانست و افزود: قرآن کریم تصریح میکند که در دین اکراهی نیست، بلکه حقیقت از گمراهی تبیین میشود. انقلاب اسلامی نیز که برگرفته از حرکت انبیاء است، از ابتدا بر اساس تبیین و روشنگری توانست پیروز شود و تداوم یابد.
وی تأکید کرد: در دنیای امروز، با چالشهای گوناگون فکری و رسانهای روبهرو هستیم که نیاز به تبیین مستند و مستدل برای نسل جوان و جامعه را دوچندان میکند.
این نشست علمی، با تأکید بر ضرورت روشنگری و تبیین مبانی انقلاب اسلامی و بررسی جایگاه جهاد تبیین در تحکیم حکمرانی انقلاب اسلامی، به کار خود پایان داد.
در نشست علمی «نقش جهاد تبیین در حکمرانی انقلاب اسلامی» تبیین شد
نشست علمی«نقش جهاد تبیین در حکمرانی انقلاب اسلامی» به همت پژوهشکده اسلام تمدنی پژوهشگاه علوم وفرهنگ اسلامی با دبیری علمی پژوهشگر علوم سیاسی آقای علی ابوترابی وسخنرانی حجتالاسلام والمسلمین آقای سید محمد عیسینژاد رییس اداره نشریات پژوهشکده برگزار شد.
صاحبخبر -
∎