شناسهٔ خبر: 71224889 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

آیت‌الله حسینی بوشهری:

حوزویان باید طرحی برای رفع مشکلات اقتصادی ارائه دهند

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه امروز مشکلات اقتصادی فراوانی وجود دارد، گفت: حوزویان باید فکر و اندیشه و طرحی برای رفع این مشکلات ارائه دهند تا مدیران بتوانند براساس آن، اقتصاد را ساماندهی کنند و اصحاب قلم و فکر در یک کلمه رزمندگان جبهه فرهنگ اسلامی هستند.

صاحب‌خبر -
حسینی بوشهریبه گزارش ایکنا، آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری؛ رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، 18 بهمن‌ماه در مراسم اختتامیه بیست و ششمین همایش کتاب‌سال حوزه علمیه که در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) در قم برگزار شد در ابتدای سخنانش نیمه شعبان و ایام دهه فجر را تبریک گفت و افزود: امروز از شخصیت بزرگی تجلیل می‌کنیم که فخر حوزه و از نوادر زمان است و برپایی مراسم تجلیل ایشان جای قدردانی و تشکر دارد. ما باید قدر چنین شخصیت‌هایی را بدانیم زیرا مانند ستارگان فروزان در میان ما می‌‌درخشند و باید از رفتار و گفتارشان کسب فیض کنیم.
 
وی افزود: چنین افرادی به راحتی به این مدارج نرسیده‌اند و مراحل طولانی و بلندی را طی کرده‌اند؛ همچنین از آیت‌الله مرحوم ری‌شهری یادی می‌کنیم که آثار گرانقدری را در شان اهل بیت(ع) نگاشتند و خدمات بزرگی به احیای احادیث اهل بیت(ع) کردند. 
 
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه حوزه هر ساله همایش کتاب‌سال و جشنواره علامه حلی را برگزار می‌کند که نشانه رشد تحقیق در حوزه است، اضافه کرد: مقدمات این کار از سال 1377 شروع شد تا از نویسندگان و محققان که در کنار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایستاده‌اند تقدیر کنند. 
 
آیت‌الله حسینی بوشهری با اشاره به روایتی از پیامبر(ص) مبنی بر اهمیت قلم و نوشتن، اظهار کرد: در روایت تاکید شده است که قلم علما از خون شهدا بالاتر است؛ ایشان در جای دیگری فرمودند که علم را برای ماندگار بودن مکتوب کنید و امروز ما بر سر سفره آخوند خراسانی‌ها، علامه امینی‌ها و علامه مجلسی و بزرگان معاصر نشسته‌ایم. 
 
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه این علما روزها و شب‌ها وقت برای این تالیفات گذاشته‌اند ولی حداکثر هنر ما خواندن و مطالعه یکی از این آثار است، گفت: کتاب‌سال حوزه کار گرانسنگی است و رسانه‌ها باید این کارهای بزرگ حوزه را بازتاب بدهند. 
 
وی افزود: بنده چند پرسش مطرح می‌کنم؛ اول اینکه چرا این نوع همایش‌ها در حوزه برگزار می‌شود؛ امروز وضعیت کتاب در حوزه چیست و سوم اینکه آسیب‌های ما در حوزه کتاب و تالیف چیست؟ یکی از رسالت‌های بزرگ روحانیت تفسیر مفاهیم دینی و تولید اندیشه است و این کار براساس مقتضیات زمان انجام شده است؛ شیخ انصاری در دوره خود براساس مقتضای زمان به مباحث فقهی پرداخت و امروز اگر بود متناسب با نیازهای کنونی کشور و جهان چنین کاری می‌کرد.
 
وی افزود: اسلام نقد آراء و نظریات علمی دیگران را به رسمیت می‌شناسد؛ فرمودند که نقاد کلام باشید؛ بالندگی حوزه بر اساس تولید علم و دانشوری رشد می‌کند؛ نبی اکرم(ص) فرمودند اگر مؤمنی یک ورقه علم از خود باقی بگذارد خداوند به اندازه هر حرفی از آن جایگاهی در بهشت به او عطا می‌کند.
 
حسینی بوشهری با بیان اینکه امروز مشکلات اقتصادی فراوانی وجود دارد، گفت: حوزویان باید فکر و اندیشه و طرحی برای رفع این مشکلات ارائه دهند تا مدیران بتوانند براساس آن، اقتصاد را ساماندهی کنند و اصحاب قلم و فکر در یک کلمه رزمندگان جبهه فرهنگ اسلامی هستند.
 

خدمات حوزه معرفی شود

استاد حوزه علمیه بیان کرد: نکته دیگر اینکه جایگاه حوزویان در تولید دانش دینی باید مطرح شود؛ امروز حتی مردم قم از خدمات حوزه اطلاع چندانی ندارند؛ از خدمات بزرگ کسی چون آیت‌الله شبیری زنجانی آگاه نیستند در حالی که باید حوزه و خدمات آن در عرصه ملی و بین‌المللی معرفی شود.
 
رئیس جامعه مدرسین با تاکید بر تقویت روحیه پژوهش، تصریح کرد: این همایش با همه زیبایی‌ها، ارزیابی کاملی نسبت به آثار حوزه ندارد؛ باید آسیب‌ها و ظرفیت‌های تولید علمی حوزه را رصد کنیم و دایره کار باید چنان گسترده شود که بتوانیم هر چیزی که به نام حوزه منتشر می‌شود، مدنظر قرار گیرد.
 
حسینی بوشهری تصریح کرد: حتی فارغ از آثار بزرگان حوزه، وضع حوزه با قبل قابل قیاس نیست و رشد قابل توجهی دارد همچنین مجلات منتشر شده در عرصه تاریخ، فقه، کلام، فلسفه و علوم انسانی اسلامی با قبل از انقلاب قابل قیاس نیست.  
 
وی بیان کرد: ما امروز بار سنگینی بر دوش می‌کشیم و حجت بر همه ما تمام است؛ امروز همه دشمنی‌های دشمنان برای این است که این نظام قصد دارد به جهان پیام دهد؛ کلمه الله هی العلیا.
 
عضو جامعه مدرسین حوزه قم با بیان اینکه در زمینه مباحث نوپیدا باید با عمق و ژرف‌نگری بیشتری وارد شویم، افزود: رهبر انقلاب فرمودند باید عنصر تحقیق و پژوهش به صورت یک اصل در همه کارها مورد توجه قرار بگیرد. 
 
حسینی بوشهری ادامه داد: نکته دیگر اینکه مشکلات محققان اعم از برادران و خواهران باید برطرف شود؛ آثار ارزشمندی به رشته تحریر در آمده است ولی هنوز در پیچ و خم یک کوچه هستیم لذا شناسایی محققان و مؤلفان و ایجاد تسهیلات برای چاپ آثار آنان از وظایف حوزه است.
 
رئیس جامعه مدرسین حوزه گفت: برخی تحقیقات ممکن است روشمند نباشند لذا  باید این مسئله بیشتر مورد توجه قرار بگیرد. ویژگی شهید مطهری این بود که اگر چیزی را نمی‌فهمید سراغ مطلب دیگری نمی‌رفت و فعالیت او روشمند بود. 
 
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: در محضر آیت‌الله نائینی سه شخصیت رشد کردند که یکی علامه امینی بود که الغدیر را نوشت، دومی علامه سیدمحمدحسین طباطبایی صاحب المیزان و سوم آیت‌الله العظمی حکیم بود که مستمسک را نوشت؛ این کتاب تاکنون کتاب مرجع علمی برای محققان است.  
انتهای پیام