قدس آنلاین: ناو پهپادبر شهید بهمن باقری صبح امروز با حضور سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به ناوگان رزمی نیروی دریایی سپاه الحاق شد.
ناوپهپادبر شهید بهمن باقری چه ویژگیهایی دارد؟
ناو شهید باقری با قابلیت حمل چندین اسکادران پروازی بدون سرنشین، نشست و برخاست جنگندههای بدون سرنشین، حمل و بهکارگیری انواع پهپادهای گشتی و رزمی، قابلیت به آب اندازی و از آبگیری انواع شناورهای رزمی سبک و تندرو و همچنین حمل و بهکارگیری انواع بالگردهای رزمی و پشتیبانی، یک سکوی متحرک دریایی برای اجرای ماموریتهای پهپادی و بالگردی در پهنه اقیانوسها به شمار میرود.شناور شهید باقری حدود ۲۱۰۰ تن وزن، ۲۴۰ متر طول و ۲۷ متر عرض دارد.
علاوه بر این، ناو شهید باقری به یک باند به طول ۱۸۰ متر برای پرواز انواع پهپادها نیز مجهز شده است.این ناو با قدرت دریانوردی در دریا تا فورس ۹ (اقیانوسها) و برد عملیاتی ۲۲ هزار مایل دریایی (فرا ساحل)، امکان حضور و اجرای عملیات را برای مدت یک سال بدون نیاز به سوختگیری مجدد در آبهای دوردست فراهم میکند.این مزیت در کنار حمل انواع پهپادهای رزمی و شناسایی با برد بیش از ۲ هزار کیلومتر امکان اجرای ماموریتهای اقیانوسی را به نیروی دریایی سپاه اضافه خواهد و موجبات حفاظت از منافع ملی در آبهای دور دست را فراهم میکند.
ناو شهید باقری مجهز به جایگاه سوخت و سوختگیری پهپادی، شناوری و بالگردی، سامانههای پدافندی هوایی برد کوتاه و متوسط، تجهیزات اشراف اطلاعاتی و برج مراقبت پرواز، امکانات حمل و بکارگیری انواع زیر سطحیهای هدایت پذیر، قابلیت شناسایی انواع سیگنال الکترونیکی-جنگ الکترونیکی- سیگنیت کامل، توپ و سلاحهای سطحی برد بلند، موشکهای سطحی کروز برد بلند، امکان مقابله با انواع ریز پرنده و موشکهای پدافند هوایی است.ناو پهپادبر شهید باقری همچنین دارای امکانات بیمارستانی تخصصی شامل اتاق عمل، بخش مراقبتهای ویژه CCU، رادیولوژی، دندانپزشکی و امکانات ورزشی شامل سالن ورزشی چند منظوره، زمین چمن مصنوعی و سالن بدنسازی است.
تجهیزات و ادوات ناو پهپادبر شهید باقری
براساس تصاویر منتشر شده میتوان گفت که ناوپهپادبر شهید باقری مجهز به ۳ فروند پهپاد جاس ۳۱۳ نسخه ۶۰٪ یا ۸۰٪، ۴ فروند پهپاد جاس ۳۱۳ نسخه ۲۰٪ ، ۲ فروند پهپاد سری مهاجر-۶ ناونشین، یک فروند پهپاد ابابیل ۳ (AB-۳N) و ۲ فروند پهپاد هُما است.همچنین این ناو به ۸ لانچر موشک کروز ضد کشتی دوربُرد قدیر/قادر، ۸ لانچر موشک پدافندی کوتاهبرد نصر یا ظفر و یک قبضه توپ ۳۰مم ۲A۴۲ مشابه توپ اصلی ناوهای کلاس شهید سلیمانی مجهز است.آشیانه قایقهای طارق و محل نگهداری پهپاد ها نیز از دیگر تجهیزات و ادوات این ناو است.
به گفته سردار تنگسیری « ناو پهپادبر شهید باقری یکی از بزرگترین پروژه نظامی دریایی پس از انقلاب اسلامی است که بعد از ۲ سال و نیم تلاش متخصصان داخلی به بهرهبرداری رسیده است.»ناو شهید باقری از سازهای مشابه با ناو شهید مهدوی بهره میبرد و همانطور که فرمانده نیروی دریایی سپاه نیز به آن اشاره کرده است ناو پهپادبر شهید باقری نتیجه تغییر کاربری کشتی کانتینری است که این امر یعنی تبدیل شناورهای تجاری به شناورهای نظامی امری مقرون به صرفه از نظر اقتصادی است و امروزه نیز در برخی از نیروهای دریایی جهان از چنین روشی استفاده میشود.
ناوپهپادبر شهید باقری یک یگان رزم دریایی کامل است
در ادامه این الحاق سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران درباره ناو پهپادبر شهید باقری کرد: ناو پهپادبر شهید باقری یک یگان رزم دریایی کامل است که میتواند یک بار سیاره زمین را دور بزند، میتواند یک سال مستقل در آبهای آزاد باقی بماند، میتواند در دوردست موشکهای دوربرد کروز را شلیک کند، میتواند از خود در مقابل تهاجمات دفاع کند، میتواند شناورهای تندرو را به هزاران مایل دورتر منتقل کند، میتواند پهپادهای متعددی را از خود عبور دهد و میتواند مینریزی کند.»
ناو پهپادبر شهید باقری میتواند در سراسر آبهای جهان حضور داشته باشد
سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح نیز اظهار کرد: ناو پهپادبر شهید باقری یک پایگاه متحرک است که به شکل خودکفا میتواند در سراسر آبهای جهان حضور داشته باشد. این ناو، میتواند تا عمق بزرگی از پیرامون خود، امنیت برقرار کند، از خود دفاع کند و از منافع این ملت، از خطوط کشتیرانی و از ناوگان تجاری و نفتی حفاظت بکند.
جدیدترین پهپاد دریایی سپاه را بیشتر بشناسید
درآیین الحاق ناو پهپادبر شهید باقری از جدیدترین پهپاد نیروی دریایی سپاه با عنوان «جاس۳۱۳ دریایی» رونمایی شد.پهپاد «جاس۳۱۳ دریایی» توسط دانشمندان ایرانی در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح طراحی، تولید و ساخته شده است.این پهپاد دارای قابلیت شناسایی و همچنین بمبافکن و شناساگریز است. «جاس۳۱۳ دریایی» دارای موتور جت بوده و همچنین میتواند در باندهای کوتاه زیر ۲۰۰ متر نشست و برخاست کند.
الحاق این ناو به ناوگان نیروی دریایی سپاه، گامی مهم در افزایش توان دفاعی و بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران در آبهای دوردست و حفظ امنیت منافع ملی کشور به شمار میرود.
البته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سالهای اخیر نیز به ناوهای شهید مهدوی، شهید رودکی، شناور شهید سلیمانی و شناور شهید ابومهدی نیز تجهیز شدهاند که هر یک دارای قابلیتهای ویژه برای مقابله با دشمنان است.
نیروی دریایی سپاه در هرجا میتواند با دشمن بجنگد
فرمانده کل سپاه سرلشکر حسین سلامی میگوید که «نیروی دریایی سپاه میتواند در هر نقطهای با دشمن بجنگد. مقامات آمریکایی درباره نمایش بخشی از قدرت دریایی سپاه گفتند همین بخش کافی است تا بتواند با تمام قدرت دریایی ما بجنگد.»
کارشناسان دفاعی معتقدند این ناوها میتوانند به عنوان پایگاههای شناور برای عملیات پهپادی عمل کنند که میتواند شامل ماموریتهای شناسایی، جمعآوری اطلاعات یا حتی حملات هدفمند باشد. همچنین این ناوها توان نظارتی و عملیاتی ایران را در مناطق استراتژیک مانند خلیج فارس، دریای عمان و تنگه هرمز تقویت میکند.
پایان پیام/