شناسهٔ خبر: 71223983 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

مدیرکل بهزیستی لرستان خبر داد

ساماندهی کودکان کار و بدسرپرست در لرستان

مدیرکل بهزیستی لرستان از اجرای برنامه‌های حمایتی برای ساماندهی کودکان کار و بدسرپرست در استان خبر داد .

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، همایون عمودی‌زاده امروز _پنجشنبه هجدهم بهمن_ در آئین افتتاحیه مرکز شوق زندگی اظهار کرد: طبق قانون جامع حمایت از حقوق اطفال و نوجوانان، بهزیستی مسئولیت ساماندهی کودکان را بر عهده دارد، در این راستا و با حمایت دستگاه قضائی و همکاری نزدیک معاونت پیشگیری از وقوع جرم، توانسته‌ایم طی مدت کوتاهی اقدامات مؤثری انجام دهیم.

وی افزود: تاکنون دو مرکز ساماندهی کودکان کار در شهرستان‌های خرم‌آباد و بروجرد راه‌اندازی شده و علاوه‌بر آن، هشت مرکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست فعال هستند که از نوزادی تا ۱۸ سالگی از آنان مراقبت می‌کنند، در حال حاضر ۸۰ کودک در این مراکز تحت پوشش قرار دارند.

مدیرکل بهزیستی لرستان گفت: بیش از ۷۰۰ کودک بی‌سرپرست تحت عنوان خانواده جایگزین ساماندهی شده‌اند و به اقوام نزدیک همچون پدربزرگ، مادربزرگ، عمه یا دایی سپرده شده‌اند، این خانواده‌ها ماهانه سه میلیارد تومان کمک‌هزینه معیشتی دریافت می‌کنند، علاوه‌بر این، حمایت‌های نقدی و غیرنقدی برای تأمین لوازم زندگی، تحصیل، رفت‌وآمد و سایر نیازهای این کودکان در نظر گرفته شده است.

عمودی‌زاده با اشاره به شناسایی ۳۵۴ کودک کار در استان گفت: تاکنون ۱۸ نفر از این کودکان به‌طور کامل از چرخه کار خارج شده‌اند، همچنین ۶۰ خانواده نیازمند که فرزندانشان در معرض آسیب بودند، تحت پوشش خدمات حمایتی از جمله بیمه و خدمات بهزیستی قرار گرفته‌اند.

وی یکی از چالش‌های اساسی در موضوع کودکان کار را نگرش فرهنگی جامعه دانست و تصریح کرد: روحیه خیرخواهی و باورهای مذهبی مردم لرستان موجب شده است که کمک به کودکان کار امری رایج باشد، اما این کمک‌ها، بدون برنامه‌ریزی مناسب، می‌تواند به تداوم این معضل دامن بزند و اثرات منفی روانی بر آینده این کودکان داشته باشد.

مدیرکل بهزیستی لرستان تأکید کرد: برخی از کودکان کار به‌دلیل دریافت کمک‌های مردمی، دوباره به خیابان بازمی‌گردند، برای حل این مشکل، فرهنگ‌سازی و آگاه‌سازی عمومی ضروری است تا کمک‌های مردمی از طریق برنامه‌های حمایتی و رسمی انجام شود، باید بستری مناسب برای خروج این کودکان از چرخه کار و ورود آن‌ها به شرایط مطلوب‌تر فراهم شود.